Myslím že tam toho lihu dáváš tedy zbytečně moc. Cokoliv co se neodpaří v místě řezu je tam navíc. Ten líh tam funguje jako velice intenzivní chlazení právě tím odpařováním. Na zbytek je tam silný proud vzduhcu aby dostal špony pryč z místa řezu.karelsklo píše:No,problém je že těchto koncentrací asi dosahuju.Řežu např. al slitinu profilu 60x60 mm na pokosové pile a intenzivně stříkám líh do řezu.
Na jeden řez padne půldeci,pila z toho dělá pěkně promixovanou směs a v centru dění je motor kde jiskří uhlíky...
Nevím...
Jak říkám. Po 20 minutách intenzivního obrábění v uzavřeném prostoru DATRON frézky (ptal jsem se a nikam se ten prostor neodsává / nefiltruje) bylo těžké ihned po otevření krytu rozpoznat čichem přítomnost lihu a to jsem nacpal hlavu dovnitř abych se pokochal výsledkem.
Respektive jsem ho rozpoznal protože jsem věděl co cítím a schválně jsem se soustředil i na to jak moc to bude smrdět, právě kvůli těm samým obavám co se tu řeší.
Je pravděpodobné že měli nějaký čistší lih než ten chemický smrad co se prodává v Hornbachu Bauhausu a pod. Tam je přidyný nějaký svinstvo aby to lidi nechlastali.
(přesněji řečeno aby ani ten nejotrlejší ožrala kterýmu už nezbývájí skoro žádné chuťové a čichové buňky to nemohl chlastat jak to smrdí)
Když namočím papírový kapesník Hornbachovým lihem abych ošudlal nějakou nečistotu a pak ho hodím do koše nezabalený do igelitu, tak za 3 minuty smrdí celý pokoj víc než vnitřní prostor té DATRON frézky po 20 minutovém obrábění. (a to nebylo samozřejmě první obrábění ten den)