Problem při zapalovaní plasmy s Machem 3

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
kamilpetrjansta
Příspěvky: 204
Registrován: 28. 8. 2006, 11:13
Bydliště: Brno - venkov
Kontaktovat uživatele:

13. 1. 2015, 8:02

Doufám, že jsi to nepřipojoval u pistole a nevedl kabel souběžně s hořákem.
cybertronic
Příspěvky: 61
Registrován: 18. 3. 2009, 3:00
Bydliště: Svatobořice-Mistřín
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2015, 9:07

VF nelze opticky ani jinak galvanciky odstranit, je to jev šířící se vzduchem, někdy ani stínění nepomůže, pokud není kvalitní zem. Stavím vlastní elektorniku, kde řízení koncáku a všech podpůrných částí nechávám na jednočipu, tento procesor je napajený z transformatoru, proto s galvanickým oddělením, kde ale na vystupu za stabilizaci mam civku s bifilarem pro eliminaci možného rušení skrze napajeci sit. Dale, jakékoliv kabely jdoucí od plazmy a to i stiněné způsobují havarijní stav a nedá se to jen tak na slovo odstranit. Vyzkoušej odpojit zapalovaní od elektorniky a zkus pustit program a zapalovat plazmu ručně, nebo propojovaní kabelu co ti spinalo rele na desce. Domnívám se že ti to takto pojede. Já tohle řešil na svých mašinách, HF agregaty připojuji bezdratově a to pomoci optiky, ale modulované analogově. Vše digitalní v okolí padá, nebot část generování zápalu je i v agregátu, takže ruší agregát i hořák. Modrá deska je pro decka. Dale mám oddělené signálové zeme a zemne stroje, nebot u zakazniku neni zemneni jako zemneni. Vyzkoušej to co řikam a pak uvidiš
mato3
Příspěvky: 149
Registrován: 9. 11. 2010, 11:03

25. 1. 2015, 2:30

zaujimalo by ma to vlastne (homemade) zariadenie na principu merania napetia (to co mas namiesto THC)
mozes to viacej opisat ?
pripadne princip a schema ?
diki
cybertronic
Příspěvky: 61
Registrován: 18. 3. 2009, 3:00
Bydliště: Svatobořice-Mistřín
Kontaktovat uživatele:

28. 1. 2015, 9:55

mato3 píše:zaujimalo by ma to vlastne (homemade) zariadenie na principu merania napetia (to co mas namiesto THC)
mozes to viacej opisat ?
pripadne princip a schema ?
diki

Nemám místo THC žadnou nahradu, mam jen dolní propust, tedy filtraci, dale soustavu civek pro ochranu vstupu AD prevodniku procesoru. Procesor mam součástí ovládání celého portálu, tak aby to nemusel zbytecne delat mach. Schema zde nema zadny smysl, nebot nemas program. VF obsazene v uzitném signálu je beh s přístroji, me se to podařilo udelat již celkem stabilni, ale stalo me to spoustu cest k zakaznikum a dost casu. Jinak na tom nic neni, jak odladiš filtraci, vše funguje stabilně.
Dejv 28
Příspěvky: 7
Registrován: 11. 1. 2015, 9:25

8. 3. 2015, 6:53

No při dlouhem skoumaní a laborování jsem udělal raznej krok a to že jsem koupil Plasmu Telwin a je klid.Už nevím co je vyhazovaní reset :-)!!!!Akorát ma novej problem a to že mi to nechce vypalit kulatou díru vždy je to jakejsi oval nebo patvar až nad průmněr 150 mm je to už kulaty :-( Muže to bejt počitačem ?
cybertronic
Příspěvky: 61
Registrován: 18. 3. 2009, 3:00
Bydliště: Svatobořice-Mistřín
Kontaktovat uživatele:

12. 3. 2015, 8:40

Dejv 28 píše:No při dlouhem skoumaní a laborování jsem udělal raznej krok a to že jsem koupil Plasmu Telwin a je klid.Už nevím co je vyhazovaní reset :-)!!!!Akorát ma novej problem a to že mi to nechce vypalit kulatou díru vždy je to jakejsi oval nebo patvar až nad průmněr 150 mm je to už kulaty :-( Muže to bejt počitačem ?

No. pokud jedes na interpolaturu, tak pravděpodobně ne, Kdyby dochazelo keztrátě kroků, nebo přibývání kroků vlivem rušení, tak se ti kruh nepotká. Ovál je bohužel nedokonalost plazmy, vzduchové plazmy. Obvykle to jde eliminovat konstrukcí hořáku, úplně pak hořákem s fokusací, ale to u malých ručných agregátů není. Dražší agregáty jako cebora, mahe, hypertherm, mají hořák složený s více dílů, kde dochází k rotacím vzduchu a tím i odstředivá stabilizace, pak je kulatější díra i malá.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“