Monopol ??? Smutná zkušenost .

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

milou

16. 2. 2015, 6:37

Ahoj .
Bohužel jsem se setkal s nekalou praktikou Fa boukal nářadí . Mám od nich malý soustruh Proficenter 250 . Vysypal se mi šroub supportu i s litinovou maticí . 3x jsem jim psal ,a volal . Vždycky mi řekli , že mi nd pošlou . Stroječek byl v té době v záruce . Pak mi někdo od nich volal , že už to mám na cestě , ale asi to poslal přeš aljašku . :D :( . Takže to beru jako že se k uznání reklamace nemají . Chápu , že těch 25 000 je nevytrhlo , ale i tak jsem zákazník . Asi hřeší na to , že jsou jedni z mála v čr . Že by monopoleček ??? Zítra mi přivezou nový SM 300 e . Máte někdo podobný problém ???
Hades

16. 2. 2015, 11:11

no pokud to poslali ČP tak se ani nedivím, že to jde přes Aljašku...

poslední zážitek z minulého týdne...
nechal jsem si poslat zásilku na firmu, kde stále někdo je.
ten "zkur....j" pošťák dovezl (opravdu DOVEZL (ford transit)), oznámení o uložení zásilky na poště.
na otázku, kde má tu zásilku, že ji očekáváme, "no je k vyzvednutí na vaší poště..."

p.s.
a to jsem si to oznámení přebral osobně z ruky do ruky... :(

prostě zasraná česká pošta, státní podnik....

p.s.s.
nebyl to první případ, to jen tak na okraj...

jo a ještě dodatek ke spedicím....
něco jsem sháněl, našel, chtěl poslat do pátku do rána do 9:00.
nejde. nám jezdí spedice "v úterý a v dubnu"...

našel jsem nakonec jinou firmu, není problém, okamžitě posíláme, do pátku 9:00 to tam budete mít.

takže je v tom možná "Fa boukal" docela nevině, ale tím se jich nezastávám
echt

17. 2. 2015, 1:15

*česká pošta a to jejich neustálé zdražováním všech služeb - připadá mi, že to cíleně vedou ke dnu - aby to pak za babku někdo zprivatizoval
RaS

17. 2. 2015, 8:17

konečně to pak možná začne fungovat.. vyházej 14 z 15ti ředitelů nebo kolik jich mají, polovinu z 32000 zaměstnanců nebo kolik jich je..koupí to nějaké nadnárodní DHLko nebo někdo takovej a začne to fungovat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
613ziza

17. 2. 2015, 9:37

Hades píše:no pokud to poslali ČP tak se ani nedivím, že to jde přes Aljašku...

poslední zážitek z minulého týdne...
nechal jsem si poslat zásilku na firmu, kde stále někdo je.
ten "zkur....j" pošťák dovezl (opravdu DOVEZL (ford transit)), oznámení o uložení zásilky na poště.
na otázku, kde má tu zásilku, že ji očekáváme, "no je k vyzvednutí na vaší poště..."

p.s.
a to jsem si to oznámení přebral osobně z ruky do ruky... :(

prostě zasraná česká pošta, státní podnik....

p.s.s.
nebyl to první případ, to jen tak na okraj...

jo a ještě dodatek ke spedicím....
něco jsem sháněl, našel, chtěl poslat do pátku do rána do 9:00.
nejde. nám jezdí spedice "v úterý a v dubnu"...

našel jsem nakonec jinou firmu, není problém, okamžitě posíláme, do pátku 9:00 to tam budete mít.

takže je v tom možná "Fa boukal" docela nevině, ale tím se jich nezastávám

Možná Tvůj odesílatel Ti balík poslal "na poštu" a ne "do ruky"? To si musíš u odesílatele ohlídat sám ! :mrgreen: Ke mně jezdí pošťák prakticky denně a s ČP léta nemám problém. Když mne nezastihnou, mám zásilku na mé nejbližší poště a buď si ji mohu vyzvednout ještě tentýž den odpoledne osobně, nebo (na telefon) mi ji bez potíží dovezou druhý den. Zkusil jsi něco vyluxovat z PPL (konkrétně Brno), když Tě s balíkem nezastihli doma? Já cca před rokem ano. Po třech dnech telefonování jsem si pro něj jel 50 km, čekal tam téměř hodinu a nechtěj vidět ani číst, jaké ti "manageři" v kanclu a skladu dělali rypáky a měli kecy. :evil:
Všechno, co může počkat do zítřka, klidně počká i do příštího týdne. ;-)
elbarto

17. 2. 2015, 10:45

Ceska posta je nekonecny smutny pribeh. Bohuzel fungovat bude asi naveky, dostatek prace ma zarucene zakonem. Vsechnu beznou postu ze zahranici, ktere od zacatku nejde s jinym prepravcem dostava ceska posta. Dnes v dobe levnych nakupu treba china jsou to miliony zasilek.
Bezny postak co rozvazi za nic chudak nemuze. Ten nas je navic prima chlapik. Problem je v desivem systemu ceske posty, rozdelovne , atd. Na 3 smeny tam pracuji lide, ktere uz skutecne nikdo jiny nechce zamestnat. Prace mizerna, nocni, zima, prachy almuzna.

Kdyz mi treba chodily vzorky nozu byly to male balicky. Kazdy treti neprosel rozdelovnou a dodnes si nejaky lakatos doma kraji salam. Zacaly reklamace coz snad nikomu ani nemuzu doporucit. Posta nejdriv chtela dolozit vse o zasilce, to je jeste OK. Potom si vymyslela plnou moc od odesilate z chiny. Nejdriv cesky, potom anglicky. Kdyz ani to me neodradilo a byl jsem tak "drzy" ze jsem se ptal co tedy bude dal, vytahli posledni skutecny trumf a hra skoncila. Pravnicka vznesla pozadavek, ze pro vyrizeni reklamce je nutne, aby reklamaci vyridil odesilatel osobne ... Maji to ve smluvnich podminkach mazane zasite. Reditelka posty roztekla baba bez podrprdy s kozama na brise v teplakach, pravnici na reditelstvi potom OK.

Pokud nejde o vetsi castky a drahy balicek, ktery zadny normani clovek ceske poste asi nesveri, nemaji bezne reklamace valny smysl. V pripade vetsi nasra... ci castky potom uz jen pravnik a obcasko pravni spor :-( Hlavne se nema smysl vubec rozcilovat, protoze na ceskou postu neplati NIC. Vtipna byla pouze tecka na tomto rizeni, kde pravnicka napsala: nase security jednou pripad vyresi a pachatele prisne potrestame. hi,hi,hi,hi :-)

Naopak treba DHL to je dokonale bezici stroj. V pondeli kliknu objednavku v Taiwanu, ve stredu trasovac napise, ze sasilka se bude dorucovat v cesku a ve ctrvtek pridede nalestene zlute auto s chlapikem v nazehlene uniforme a balicek mam v rukou.

Posledni naprostou perlickou je ZUP coz je zmena ukladaci posty. Balicek z okresu do okresu nema potom problem cestovat i 14 dni. Tento system pry vymysleli manageri posty, protoze to nema zadna konkurence. Vsichni zamestnanci od pravniku po postaky jsou z toho na prasky, protoze to uplne naprosto dokonale nefunguje. Kdo ma, vi o cem mluvim.
milou

17. 2. 2015, 10:56

No konkrétně u mého případu je to skutečně vina Boukala . Ověřoval jsem to , a na nějakého malého živnostníčka oni asi kašlou . Volal jsem tam , a frajer mně slušně poslal tam , kde slunce nesvítí .

Co se pošty týká , tak jsem si s nimi taky užil . Balík šel z jednoho okresu do druhého vzdáleného 20 km asi 14 dní . Dovezli to pomlácené , že ani nebylo poznat jestli je krabice z lepenky, nebo ze sololitu , a nakonec když jsem to zaplatil , tak mi to jezdec skopl z auta na zem . Na dotaz co to vlastně udělal mi odsekl že nemá čas . Ti lidé , na kterých je dřina by se měli hromadně seknout , a všichni jít do stávky za zlepšení systému .
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2015, 11:36

elbarto píše:Ceska posta je nekonecny smutny pribeh.
Ale to je přece všeobecně známej fakt, všude na světě je to stejný :lol: https://www.youtube.com/watch?v=mWPvM6tjUYc" onclick="window.open(this.href);return false;

Jinak já s Českou poštou jsem neměl nikdy ani jeden problém a co se týče zásilek do zahraničí chodí naprosto spolehlivě, posílám běžně Rusko, na podzim dva balíky na Sibiř do nějaké prdele co jsem nenašel ani na mapě a 12 dní dodání, po Evropě všechny země mimo Finska a max do 8 dní dodání, vše s ČP, bohužel občas to stejně dlouho trvá od nás třeba do Brna, věřím tomu videu, takže mě to nepřekvapuje :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
origosch

17. 2. 2015, 11:49

ČP je jako počasí v dubnu. Občas se stane, že kliknu zboží do košíku a než vypiju kafe, tak zvoní pošťák s balíčkem :D , ale to je skutečně vyjímečně. Dost často je to k nedočkání a potom najdu ve schránce lístek o nedoručitelnosti zásilky a přitom je barák plnej lidí a nikdo nezvonil. Vypadá to, jako by si pošťák vyplnil nedoručenky a ty potom je rozvezl a balíčky vrátil. Když si můžu vybrat, tak beru PPL. Řidič pošle ráno SMS a těsně před doručením zavolá, že se blíží k baráku.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
fidel47

17. 2. 2015, 12:08

Mě se na poště líbí to, že když nejsem doma při dodání, tak si to po práci, nebo druhý, třetí, čtvrtý den vyzvednu v místě na Poště, to je velká výhoda pro běžně zaměstnaný lidi .Obyčejné nebo doporučené dopisy nám taky nikdo jiný nedoručí-jsem rád že poštu máme... když si představím množství toho co pošleme a necháme si poslat, tak sem tam nějaká chyba vzniknout musí. Doufám, že to jednou dostane tak nějak lepší kulturu, ten minulý režim tam je pořád cítit (stejně jako když člověk vleze nakoupit do Jednoty)
RaS

17. 2. 2015, 12:33

sem tam bych chybu zkousnul.. ale když vezmu že z posledních 5ti balíků mě dorazil napoprvé bez keců jeden..? jinak je to naprostá klasika.. příjde SMS že mě druhý den příjde balík.., druhý den nic (ani ve schránce), třetí den se objeví papírek že mi včera byl doručovanej balík a že jsem nebyl doma.. a ať si to vyzvednu na poště.. zavolám na poštu že bych prosil o opakované doručení a situace se zopakuje.. a když jim tam volám potřetí tak už to většinou dojde.. (naposled velkej balík a na něm napsáno asi nějakou aktivní pošťačkou "doručit jinak bude malér!!!" to mě pobavilo, to už bylo počtvrté co jsem tam volal a už pomalu chtěli balík posílat zpátky..
ano mohl jsem se sebrat a dojet si pro něj na poštu, ale proč když si platím za službu balík domů.. a takhle Depo Říčany to chodí naprosto pravidelně všem, pokud je velkej těžkej balíček tak je to klasika s tím se nikdo nechce tahat.. a dokonce ti to v meziřečí řeknou přímo na poště.. kde to hází pošta Úvaly na depo Říčany, depo Říčany na poštu Úvaly atd..
to jestli mám balík v pondělí nebo v úterý mě je celkem fuk, ale může mě vytočit ta jejich SMS že zítra bude balík a ono nic.. a když dojdeš večer na poštu tak tam ten balík není protože je někde na autě někoho z Říčan..
takže dle neoficiálního vyjádření pošty to funguje tak, že řidič ráno vylosuje třeba 50 někdy 100 někdy třeba 300balíků podle toho kolik jich příjde do jeho rajónu, on je schopen rozvést za ten den třeba 80.. takže bere balíky tak nějak podle nějakého klíče asi kterej vytáhne první nevím.. a vozí až do večera a když mu padne pracovní doba tak končí odveze jich třeba těch 80, pokud jich měl méně je dřív doma.. ale většinou jich je víc a nestihne to.. takže ty balíky odveze na poštu Úvaly, kde je přeberou vytisknou ty papírky že jsem včera neměl štěstí, resp že jsem byl nedostižen (oni nemůžou napsat že mě balík nebyl doručen třeba z kapacitních důvodů, protože to by mohl být podnět abych se šel snima hádit o část poštovného (rozdíl balík domů-napoštu) a ten papírek (bez balíku v autě) mi vezou domů a hoděj do schránky.. to je prej jiná složka - dopisové komando a balíky nevozej, jen na ně každej řve :D ..
takže že to někde na vesnicích kde chodí málo balíků funguje tomu třeba i věřím, ale u nás to takhle funguje uplně normálně a včas je doručeno tak 20% balíků.. jinak že by přišel balík poškozenej, že by mě ho pošťák skopnul s korby to jsem teda ještě nezažil..
ale to jejich včera jste byl nezastižen to mě irituje nejvíc...

PPLko zavolá budu u Vás za hodinu, řeknu OK nebo nebudu doma budu až odpoledne, nevadí přijedu odpoledne domluvíme se třeba 15-16hodin a je to.. a tam to funguje, protože tam je vypracovaná logistika, a řidičovi naložej to co je schopen doručit- ne jak prvorepublikovej systém ČP
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fidel47

17. 2. 2015, 1:03

Jojo, to bude v tom velkým městě a vesnicí, já jsem z vesnice a tam jim to šlape, ale zase budu těžko přemlouvat DHL, že budu doma až odpoledne, když oni jezdí ráno, pak se do toho zapojují babičky, sousedi atd. a je to víc starostí než užitku.
Jinak já pracuju pro Dánskou poštu, a to co můj parťák naloží v sobotu ráno v Itálii v Miláně do kamionu, to já vyložím v pondělí ráno v Dánsku a na druhou stranu, to co já naložím v úterý večer v Dánsku, to on složí ve čtvrtek ráno v Itálii. Pak už je to jen na pošťácích a to trvá nejdéle, no nosit to po lidech bych nechtěl...
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2015, 3:21

pánové s tou privatizací pošty... budou se rušit "neprosperující" pobočky...ale budou nabídnuty k provozování jako frenžíra (neumím to napsat sry)pošty. Takže pošta v soukr. vlastnictví. A tam je možná zakopanej pes...třeba již si někdo brousí zuby aby to celé přebral... A pošta je dobrej JOB ....terminál sazky umí kde co...těch poplatků na kde čem. můžou prodávat dnes už i některé druhy léků. noviny. atd.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
kovoel

17. 2. 2015, 4:17

:roll:
Naposledy upravil(a) kovoel dne 22. 7. 2018, 10:04, celkem upraveno 1 x.
V20
Thomeeque

17. 2. 2015, 4:47

Asi to bude o lidech (což je ovšem taky chyba pošty), já spadám pod depo hned vedle toho RaSova a vůbec si nemůžu stěžovat, zatím vždy, když jsem byl doma, dorazili i se zásilkou.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“