Ceska posta je nekonecny smutny pribeh. Bohuzel fungovat bude asi naveky, dostatek prace ma zarucene zakonem. Vsechnu beznou postu ze zahranici, ktere od zacatku nejde s jinym prepravcem dostava ceska posta. Dnes v dobe levnych nakupu treba china jsou to miliony zasilek.
Bezny postak co rozvazi za nic chudak nemuze. Ten nas je navic prima chlapik. Problem je v desivem systemu ceske posty, rozdelovne , atd. Na 3 smeny tam pracuji lide, ktere uz skutecne nikdo jiny nechce zamestnat. Prace mizerna, nocni, zima, prachy almuzna.
Kdyz mi treba chodily vzorky nozu byly to male balicky. Kazdy treti neprosel rozdelovnou a dodnes si nejaky lakatos doma kraji salam. Zacaly reklamace coz snad nikomu ani nemuzu doporucit. Posta nejdriv chtela dolozit vse o zasilce, to je jeste OK. Potom si vymyslela plnou moc od odesilate z chiny. Nejdriv cesky, potom anglicky. Kdyz ani to me neodradilo a byl jsem tak "drzy" ze jsem se ptal co tedy bude dal, vytahli posledni skutecny trumf a hra skoncila. Pravnicka vznesla pozadavek, ze pro vyrizeni reklamce je nutne, aby reklamaci vyridil odesilatel osobne ... Maji to ve smluvnich podminkach mazane zasite. Reditelka posty roztekla baba bez podrprdy s kozama na brise v teplakach, pravnici na reditelstvi potom OK.
Pokud nejde o vetsi castky a drahy balicek, ktery zadny normani clovek ceske poste asi nesveri, nemaji bezne reklamace valny smysl. V pripade vetsi nasra... ci castky potom uz jen pravnik a obcasko pravni spor

Hlavne se nema smysl vubec rozcilovat, protoze na ceskou postu neplati NIC. Vtipna byla pouze tecka na tomto rizeni, kde pravnicka napsala: nase security jednou pripad vyresi a pachatele prisne potrestame. hi,hi,hi,hi
Naopak treba DHL to je dokonale bezici stroj. V pondeli kliknu objednavku v Taiwanu, ve stredu trasovac napise, ze sasilka se bude dorucovat v cesku a ve ctrvtek pridede nalestene zlute auto s chlapikem v nazehlene uniforme a balicek mam v rukou.
Posledni naprostou perlickou je ZUP coz je zmena ukladaci posty. Balicek z okresu do okresu nema potom problem cestovat i 14 dni. Tento system pry vymysleli manageri posty, protoze to nema zadna konkurence. Vsichni zamestnanci od pravniku po postaky jsou z toho na prasky, protoze to uplne naprosto dokonale nefunguje. Kdo ma, vi o cem mluvim.