posun krokovým motorem - výroba elektroniky

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
richardox

24. 5. 2015, 11:07

Dobrý den, možná to sem nepatří ale sháním nějakého šikulu který mi pomůže se stavbou el. posuvu pro můj slider (pojezd) k fotoaparátu se kterým chci fotit timelapse. něco takového: https://www.youtube.com/watch?v=X-AA7CItCOM" onclick="window.open(this.href);return false;

Potřebuji udělat a zapojit krokový motor tak aby mi po zapnutí udělal krok (posunl pojezd o cca 3mm) a pak nějakou dobu kterou si nastavím (co nejjednodušeji dokázal počkat než fotoaparát vyfotí a pak se zase posunul o stejný krok nebo otáčku dál...a celý proces by se opakoval na délce cca 2m.
velikost kroku( počet otáček bych potřeboval regulovat) stejně jako dobu čekání (prodlevu mezi jednotlivými kroky) a zároveň potřebuji aby bylo možné posouvat pojezdem v kuse bez zastávky různou rychlostí plynule vlevo i v pravo např. pro potřebu návratu atd.
zatím to mám vymyšleno el/mechanicky za použití motoru ze stěračů auta který umožňuje přesně jednu otáčku, má doběh a přez časové relé bych jej ovládal... (motor s převodovkou napojený na závitovou tyč z cnc se stouopáním 3mm/(otáčku) ale je to pro můj účel velmi těžké řešení... proto hledám lehčí variantu krokového motoru a nejlépe řemínku....
pokud by se tu našel nějaký šikula který mi bude schopen pomoct budu velmi vděčný. samo to nechci zadarmo

můj mejl je richard.svestka@seznam.cz
RaS

25. 5. 2015, 12:14

nedávno se to tady řešilo.. pohledej..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Tomabadon

26. 5. 2015, 6:15

Zdravím,
navrhuji UCN5804B ( je to jen jeden "šváb" pro ovládání unipolárních krokových motorů do 1,2A ) a nato napojit mikrokontroler PICAXE, který jde programovat z počítače a nějaký krokáč z tiskárny. Pak už stačí naprogramovat, co to má dělat a je to.( lze programovat např. analogový vstup - potenciometr, kterým budeš regulovat rychlost, na logický výstup - spoušť fotoaparátu atd.)
cnc pro každého
Grad

26. 5. 2015, 8:43

jova
Kontaktovat uživatele:

26. 5. 2015, 10:56

Tomabadon píše:Zdravím,
navrhuji UCN5804B ( je to jen jeden "šváb" pro ovládání unipolárních krokových motorů do 1,2A ) a nato napojit mikrokontroler PICAXE, který jde programovat z počítače a nějaký krokáč z tiskárny. Pak už stačí naprogramovat, co to má dělat a je to.( lze programovat např. analogový vstup - potenciometr, kterým budeš regulovat rychlost, na logický výstup - spoušť fotoaparátu atd.)
Na něčem takovém už jsme se s richardox domluvili.
jova
Kontaktovat uživatele:

19. 8. 2015, 1:06

Naposledy upravil(a) jova dne 13. 1. 2016, 11:03, celkem upraveno 1 x.
expertdb

19. 8. 2015, 5:35

Paráda, moc se mně to líbí.Už se těším, až budu mít více času na pohrání si s PICAXy.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Odpovědět

Zpět na „Nákup“