edm dratorez

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni
Odpovědět
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22413
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 1. 2016, 10:45

jak funguje pohyb dratorezu?
predpokladam ze se meri napeti mezi elektrodami a podle toho jak se to pridusi tak se ubere rychlost a opacne
nicmene me zajima jestli se pouziva i zpetny pohyb kdyz se to udusi moc nebo by se dalo spolehnout jen na tu regulaci rychlosti

jde mi o to ze kdyz vemu hotovy system a PIDkou bych dle napeti reguloval feed override zda to bude stacit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
CZ_Pascal
Příspěvky: 870
Registrován: 14. 1. 2008, 8:24
Bydliště: Brno

10. 1. 2016, 11:16

robokop píše:predpokladam ze se meri napeti mezi elektrodami
měří se napětí oblouku, který trvá vcelku hodně krátkou dobu. Z rovnice Ayrtonové lze vydět že při daném proudu oblouku lze z jeho napětí určit délku oblouku.
Zjednodušeně se dá v oblasti použití EDM říct že je to lineární charakteristika. Tak trochu je problém změřit napětí oblouku, který trvá velice krátkou dobu - desítky až jednotky mikrosekund (cyklus se opakuje v řádu desítek Khz až jednotek Mhz).
Oblouk slouži pro natavení povrchu obráběného materiálu. Následná imploze při umělém vypnutí obouku vytrhne/odebere materiál jak z elektrody (drátu) tak z obrobku.
Správnou polaritou je poměr mezi materiálem odebraným z obrobku a elektrody zhruba 90% materiálu z obrobku a 10% z elektrody. (to je samozřejmě taky důvod proč se drát u drátovky odvíjí.

Pro to aby mohlo dojít k implozi je nutné aby byla oblast oblouku "zaplevena" vhodným dielektrikem - nejčastěji deionizovanou vodou.

K zaplavení se používá vhodně usměrněný proud dielektrika z obou stran řezu, nebo rovnou potopením celého procesu do "vany" s dielektrikem.

(Drátovku mám v plánu časem taky postavit, ale nějako není absolutně čas.)

Co se týká posuvu, tak většinou než se vychytají správně parametry pulzního generátou, tak dochází ke zkratu mezi elektrodou (drátem) a obrobkem a je nutné (couvnout),
ale teoreticky když se to vychytá pro daný materiál a jeho tloušťku, tak pak už by se měla dát rychlost uregulovat aby couvání nebylo potřeba.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22413
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 1. 2016, 12:07

tedy zdroj je pulzni ne konstantni mekke DC?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
jova
Příspěvky: 2511
Registrován: 2. 11. 2007, 1:40
Bydliště: Chýnov to je kousek od Tábora
Kontaktovat uživatele:

10. 1. 2016, 12:12

Tak jak píšeš, jsem to zkoušel u toho mého elektroerozivního obrábění, konkrétně při broušení. http://www.jova1.cz/dilna/elektroeroze/ ... eroze.html
Napětí jsem snímal na elektrodě, přes napěťový dělič a diodu nabíjel článek RC. Z něj už šlo napětí na vstup procesoru. Měl jsem tam nastavené 3 úrovně, 1.vysoké napětí 20-35V (napájecí napětí) - motor vpřed, 2. napětí optimální 17-20V - motor stop, 3. napětí malé pod 17V – motor zpět.
Fungovalo to spolehlivě, motor prakticky necouval. Ale není to drátořez.
Naposledy upravil(a) jova dne 13. 1. 2016, 10:59, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22413
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 1. 2016, 12:16

The discharge energy during EDM is provided by a direct current pulse power generator. The EDM power system can be classified into RC, LC, RLC, and transistorized types. The transistorized EDM power systems provide square waveform pulses with the pulse on-time usually ranging from 1 to 2000 msec, peak voltage ranging from 40 to 400V, and peak discharge current ranging from 0.5 to 500 A. With the RC, LC, or RLC type power system, the discharge energy comes from a capacitor that is connected in parallel with the machining gap. As a result of the low impedance of plasma channel, the discharge duration is very short (less than 5 msec), and the discharge current is very high, up to 1000 A. The peak voltage is in the same range of transistorized power systems.
The transistorized power systems are usually used in die-sinking EDM operations because of their lower tool wear. Capacitive power systems are used for small hole drilling, machining of advanced materials, and micro-EDM because of higher material removal rate and better process stability. WEDM power generator usually is a transistor-controlled capacitive power system that reduces the wire rupture risk. In this power system, the discharge frequency can be controlled by adjusting the on-time and off time of the transistors that control the charging pulse for the capacitor connected in parallel with the machining gap.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
CZ_Pascal
Příspěvky: 870
Registrován: 14. 1. 2008, 8:24
Bydliště: Brno

10. 1. 2016, 12:40

... no ono právě pro ten "drátořez" jsou parametry generátoru pulzů o dost složitější než u amatérských "hloubiček", které nejsou zas tak citlivé na správné parametry obráběcího procesu.
Ty hloubičky si toho nechají dost líbít už jen proto že není problém tlustší elektrodou prohnat brutální proud který by drát v mžiku zničil.
Ne nadarmo je kolem generátorů "drátořezů" milión různých patentů a výrobci si velice přísně střeží své Know-How.
Odpovědět

Zpět na „plazma plyn voda laser EDM“