Baba ti asi neporadí ,tak jestli ti budu stačit já, pružné ustavovací podložky se používaj na stroje které na to jsou konstruované ,což teda ty naše starší mašiny nejsou .
Předem říkám, že nejsem profík, takže informace více přijímám, než bych je tady mohl dávat. Svoje SU 50A nepovažuji za poslední technický výstřelek. Firmě, která dodával tyto destičky, stačil tento typ, rozměry určila ona. Sám si budu protiřečit, že je možné, že když destičky vyrábí, tak nebude zákazníka přesvědčovat o tom, že jsou pro nějaký typ nevhodné.
Mašina má dva litinové bloky a nevím proč by jí mělo vadit pružné uložení. Je pravdou, že spojení dvou bloků nemůže mít žádnou tuhost, takže jednotlivé litinové bloky by se teoreticky proti sobě mohly hýbat. Nedokáži však odhadnout jak se taková nepřesnost může projevit na obrobku. Pokud připustím, že destička může zapružit o 0,5 mm, tak nepřesnot na suportu již musí být v setinách. Já musím dodat, že soustruh je umístěn v budově hotelu, a musel jsem tedy preferovat absenci jakýchkoliv vibrací do základů budovy.