Ale zpatky k veci, pred 3 lety jsem koupil soustruh SIEG SC4, neco malo (velmi) se na nem naucil, ale vule a neustale rucotoco se mi ani trochu nelibily. Tak mi jednoho dne ruplo v palici a odvezl jej z chalupy domu, kde jsem vse nepotrebne vykuchal.
Par udaju: ridi se kontrolerem ADTECH CNC 4620 (krasny MPG, zdroj, veskera kabelaz v prijemne cene) z Aliexpressu, srouby jsou uz kdysi koupene z eBay z Koreje (pouzite) v presnosti C1 (X) a C3 (Z), zbytek ze zasob a soucasti nakoupenych v CNCSHOPu.
Prace byla velmi kreativni, ale casove asi 3x vice narocna nez si clovek predstavuje (holt nejsem od fochu). Nejvice casu jednoznacne zabralo mereni a vymerovani a mereni a mereni a mereni a cesty na chalupu, kde jsem si vyrabel priruby apod a pote je jezdil ruzne predelavat a prizpusobovat. Dneska jsem konecne zprovoznil enkoder (to byl porod) a nasucho USPESNE projel prvni testovaci G kod. Uz chybi jen natrit pojizdny stojan, udelat drzak enkoderu, vymyslet nejake krytovani (premyslim o kozenkove manzete?!), doladit koncove spinace a dousporadat kabelage [kabelaz].
Nejvetsi problem nyni vidim v uceni se programovani G kodu a nebo CAMu - ty miliardy parametru me az desi. Ma nekdo zkusenosti s programem CAMBAM? http://www.cambam.info" onclick="window.open(this.href);return false; Je pouitelny na soustruh?
Kdyz uz to dalo takovou praci, tak bych byl rad, aby to strouhalo alespon v 0.05 mm
Az bude uplne hotovo, pridam vice fotek, pokud bude zajem.