2Dto3D Studio - Modely pro CNC obrabeni

Denny
Příspěvky: 15
Registrován: 21. 11. 2007, 7:57

12. 5. 2008, 4:42

Je o ne nejvetsi zajem, ale neni to pravidlem. Delal jsem i Musketyra, vojaka v plne zbroji, apod. Cehoz si zakaznik zada, to vymodeluju :)
Naposledy upravil(a) Denny dne 12. 5. 2008, 6:56, celkem upraveno 1 x.
2Dto3D Studio
Digitalni sochy, reliefy, portrety, a busty pro CNC obrabeni.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22406
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

12. 5. 2008, 6:14

uzasna prace, doted jsem si myslel ze jedina sance je nechat umelce vysochat neco napr. do sadry a pak to digitalizovat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Denny
Příspěvky: 15
Registrován: 21. 11. 2007, 7:57

12. 5. 2008, 6:48

Dekuju, mam k dispozici tez CNC router. V soucasne dobe pracujeme na dvou 2,5m vysokych sochach - objednavka pro jeden zabavni park (sochy morskych panen) a tez kompletujeme sochu Krista, kterou jsem poslal v nahledu. Jakmile bude hotovo, umistim sem fotky - skutecna socha je prece jen neco jineho, nez digitalni nahled. Fotka ruky zase odkazuje na model pro jednoho pana z Atlanty, mela by spocinout na zahrade jednoho tamniho kostela jakozto symbol Hand of God, Bozske ruky - vyska kolem 2 metru. V soucasne dobe mam rozdelanych asi 7 velkych projektu, do doby, nez budu mit aktivni stranky, mohu (v pripade zajmu samozrejme) zaslat reference v podobe fotek sem na forum.
2Dto3D Studio
Digitalni sochy, reliefy, portrety, a busty pro CNC obrabeni.
tommech
Příspěvky: 21
Registrován: 28. 4. 2008, 3:58
Bydliště: jihlava

12. 5. 2008, 6:56

tohle je opravdu neco :shock: umel bis i neco jako tohle http://www.benedettoguitars.com/35th_ann.php jde mi o to klenuti jak z vrchu tak ze spodku nebo aspon klasickej gibson lespaul http://www.gibson.com/en-us/divisions/g ... studioltd/
To co tady vidíte není nepořádek
ale systém uložení věcí , kterému
momentalně nerozumíte !
vlada2
Příspěvky: 207
Registrován: 2. 12. 2007, 10:54
Bydliště: Litomerice

12. 5. 2008, 8:32

tak a sochari nebudou mit co zrat :) parada moc hezke prace.
hopik
Příspěvky: 248
Registrován: 11. 9. 2006, 3:30
Bydliště: Ružomberok

12. 5. 2008, 9:05

vlada2 píše:tak a sochari nebudou mit co zrat :) parada moc hezke prace.
Neboj, socha vytvorena rukami umelca je o niecom inom, je to o myslienke, pocite nazore. Je to druh komunikacie.
Denny
Příspěvky: 15
Registrován: 21. 11. 2007, 7:57

13. 5. 2008, 8:43

tommech:

Ahoj, krasny kus! Jaka to nahoda, je to par dnu, co jsem si poridil uzasnou kytaru, foto prikladam. Je to original Gibson Les Paul z roku 1960, nikdy jsem nehral na nic lepsiho, proste bomba, navykova kytara.

K tvemu dotazu:

- Pracuji se zamerenim na organicke modelovani, tohle je spise otazka technickeho zpracovani. Na druhou stranu, mam zkusenosti s technikou tez, cili by to nemel byt problem, kdyz vemu jeste v potaz, ze mam original doma, podle kteryho bych to mohl okopirovat - i ty ornamenty, no problem.

- Problem ale vidim nekde uplne jinde. Kytara a jeji tvar vychazi z urcitych pravidel, diky kterym je v pomyslnem zebricku hodnoceni na absolutni spicce. Jedna se o akusticke vlastnosti materialu a samozrejme pouzitych tvaru. Nejsem znaly teto nauky, jsem schopen "zkopirovat" co vidim, ale nikdy nejsem schopen zarucit akustickou kvalitu. V tomto pripade by byl treba nejaky vykres, podle kteryho by se dalo pracovat.

- Tretim faktem je to, ze kopirovat nejakou znacku se nikdy nevyplaci. Jsou zde urcite pravidla, jejichz poruseni muze vest k problemum.

Takze asi tak. Zajimalo by me, zdali hrajes, nebo tu kytaru pro nekoho delas?
Přílohy
gibson.jpg
2Dto3D Studio
Digitalni sochy, reliefy, portrety, a busty pro CNC obrabeni.
hopik
Příspěvky: 248
Registrován: 11. 9. 2006, 3:30
Bydliště: Ružomberok

13. 5. 2008, 12:32

Z tohto nemusis mat ziadne obavy, vsetci gitarari ich kopiruju, len na hlavu daju namiesto GIPSON alebo Fender svoju znacku a napisu home made. a tym je to osetrene. Kolko kopii gitar je vyrobenych v Japonsku, Azii alebo inde po svete, zober si aj v cechach mas JOLANU ktora zacala znovu vyrabat kopioe LP, osadza tam japonsky hardware a nazyva to DIAMANT.
Trochu o tomto viem.
A s tymi drevami toje uz hotova veda. Dve identicke gitary vyrobene z jedneho stromu, nebudu rovake/ myslim zvuk, sustain farba tonu/ pritom tvar maju uplne rovnaky
tommech
Příspěvky: 21
Registrován: 28. 4. 2008, 3:58
Bydliště: jihlava

13. 5. 2008, 5:07

tak to koukam jako vejr :shock: opravdu 1960 ? to se tady jen tak nevidi .naposled jsem videl neco podobnyho u manika co to koupil od Mr. Pavlicka bil to Les Paul custom maslove barvy puvodne asi bilej ale csem to sezloutne dit to znas nitrolaky:D

To s tim tvrem to je spis otzka pohodli muzikanta . Na zvuk ma spis vliv celkova konstrukce nastroje a viběr materialu .ten matros to je alchimie v pravim slova smislu . V tom musim dat za pravdu hopikovi .

Ptal jsem se proto ze pomalu davamdo kupi matros na stavbu trochu větsiho CNC cca. 140cm x 80cm x 25cm. Z mechaniky strch nemam pac jsem strojar . Spis mi dela vrasky elektrika a programi , stim bych potreboval trochu pichnout a neznam nikoho co ma 3D laserovej scaner . Tet to delam cele ruco a kto nekdy rezal kmitkou masiv o tloustce cca. 6cm tak vi ze to obcas ujede a pri cenach kvalitniho matrose si zmetky nemuzu dovolit . Mam to jako konicek a penez taky neni moc na zbit . Sice mam docela dost kvalitnich drev ale vyhodit pěknej kousek je dycky skoda. CNC tak casto bordel nedela a usetri to dost casu a nervu . co se tice vikresu mam plany jazzovky od mistra vsech mistru Mr. BENEDETTA opravdu moc krasne nakreslene :shock: ja je mam povesene v obivaku jako obrazi fakt to stoji za vzhlednuti . Jestli chces tak muzu zaslat . a stim problemem autorstvi to neni vubec tak horky Hopik ma i s timhle vcelku pravdu .

Ja hraju basu tky jich mam par a neco rozdelaniho
To co tady vidíte není nepořádek
ale systém uložení věcí , kterému
momentalně nerozumíte !
hopik
Příspěvky: 248
Registrován: 11. 9. 2006, 3:30
Bydliště: Ružomberok

13. 5. 2008, 6:14

To je fotka tej tvojej gitary, alebo si daco stiahol z internetu?
Vyzera velmi novo na svoj vek, perfektny lak, vyzera ze nie je ani popraskany, co nitrolak casto byva.
Je to perfektny nastroj a cenny, zberatelsky kusok.
Denny
Příspěvky: 15
Registrován: 21. 11. 2007, 7:57

14. 5. 2008, 3:44

Pri psani toho prispevku jsem nebyl doma, tak jsem tam soupnul tu nejpodobnejsi, kterou jsem nasel na netu v ramci Les Paul 1960. Nafotil jsem tu svou, tak prikladam fotky. Je ve fakt dobrym stavu, duvod je ten, ze v dobe sve nejvetsi slavy nekomu slitla, poskodil se krk a cely ty roky nekde lezela. Pak ji nekdo dal do kupy (vytecnym, profi zpusobem, nejde to poznat) a prodal. Koupil ji muj znamy v USA, od kteryho ji tedka mam ja.

Jak rikam, tato kytara dava muzice novy smysl a hrani se tim posouva do uplne jine dimenze (zacinal jsem na kopii Fendera, Squire Stratocaster, tu jeste stale mam). Pak jsem presel k modelu Fish skin znacky Ibanez - velmi kvalitni kus, nesedla mi ale svym pojetim, tvarem krku, a proste celkove to nebyla kytara pro me. No a ted mam Gibsonu a ta nema chybu.
Přílohy
IMG_3015.jpg
IMG_3014.jpg
IMG_3013.jpg
IMG_3012.jpg
IMG_3010.jpg
2Dto3D Studio
Digitalni sochy, reliefy, portrety, a busty pro CNC obrabeni.
tommech
Příspěvky: 21
Registrován: 28. 4. 2008, 3:58
Bydliště: jihlava

14. 5. 2008, 7:03

no tak toto uz historii ma nechci se opakovat ale :shock: :shock: :shock:
To co tady vidíte není nepořádek
ale systém uložení věcí , kterému
momentalně nerozumíte !
mat
Příspěvky: 26
Registrován: 25. 11. 2008, 5:42

11. 1. 2009, 8:53

Denny píše:Dobry den,
dovolil bych si aktualne informovat o stavu me cinnosti, jejichz princip jsem nastinil pred nejakym casem a tez bych rad pripojil omluvu - cela zalezitost se velmi protahla, dalo mi hodne prace sehnat financni prostredky na licencovani veskereho softwaru a dohodnuti vsech podminek, ktery (ktere) jsem ke sve praci potreboval.

V socasne dobe pracuji na e-shopu, kde budou k mani 3D modely vhodne pro CNC obrabeni. Pripravuji 2 moznosti objednavky modelu:

- na zakazku (modelovani podle fotky s moznosti exkluzivity v ramci zminovaneho projektu)
- Nakup z galerie primo v e-shopu

Zamereni me prace - reliefy, podobizny, busty, sochy, ornamenty, apod.
Prikladam malou ukazku dokoncenych projektu pro lepsi predstavu. Vyvinul jsem tez softwarovy script, ktery je schopen konverze plnohodnotneho 3D modelu do formy reliefu a to bezeztraty detailu a zakladni struktury site.

Vystupy, ktere jsem schopen pokryt - ART, RLF, OBJ, 3DS, STL, IGES, a dalsi.

S navaznosti bych rad poprosil o informaci - hledam nekoho, kdo by byl ochoten testovat me data v ramci struktury site NURBS, minim tim zejmena formaty STL a IGES, ktere nemohu vyzkouset ve svych vlastnich podminkach. Jedna se v podstate o prosbu na uzivatele s technickym zamerenim v oblasti CNC, i do techto koncin bych rad dodaval sve modely (uvedomuji si, jak je cela vec komplikovana, ale verim, ze to mozne je - uziti ART struktury dat v ramci programu jako MASTERCAM, SOLIDWORKS, apod.) Nabidnout oplatkou mohu vyhody v ramci mnou nabizene prace, uziti testovanych modelu ke komercnim ucelum, apod.

Diky

Jak to vypadá s tím e-schopem? Dívám se, že je delší dobu ticho po pěšině.
Denny
Příspěvky: 15
Registrován: 21. 11. 2007, 7:57

12. 1. 2009, 7:11

Zdravim,

- pendluju ted pracovne do zahranici a zpet, toto angazma je pro me casove narocne, proto jdou veci pomaleji, nez jsem puvodne predpokladal. Neexkluzivni modely, jenz pro tuto firmu vytvarim budou soucasti meho e-shopu. Mam jiz registrovanou domenu, kompletni webdesign s funkcni strukturou, jen ten cas na vsechny aktivity kdyby byl...

- pro predstavu prikladam nekolik slibenych, dokoncenych projektu s vyrobky ve dreve. Jedna se o testovaci vyrobky, nejsou opaterny povrchou upravou, finalne upraveny, fotky jsou porizeny v letu, apod : ) Omlouvam se za to.
Přílohy
standing.jpg
Moon_Sun-coppered.jpg
Moon_Sun.jpg
madona2.JPG
madona.jpg
kissing3.JPG
kissing2.JPG
kissing.jpg
dreaming_02.jpg
dreaming_01.jpg
amor_02.jpg
amor_01.jpg
05.JPG
04.JPG
03.JPG
02.JPG
01.jpg
2Dto3D Studio
Digitalni sochy, reliefy, portrety, a busty pro CNC obrabeni.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“