Prodam sondu-vlastni vyroba

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
mirdin

29. 5. 2017, 7:03

Nechtěl jsem psát první aby to nevypadalo že kritizují. Ale je fakt že jsem taky nic neviděl. Já na to koukal na tel.
paklic

29. 5. 2017, 8:25

Tak si kluci najedte na nastaveni, v pravym dolnim rohu je takovy ozubeny kolecko, to znamena nastaveni videa a muzete si nastavit treba 1440p.To video je v HD a ma pres 300MB.
darc

29. 5. 2017, 9:08

paklic píše:Tak si kluci najedte na nastaveni, v pravym dolnim rohu je takovy ozubeny kolecko, to znamena nastaveni videa a muzete si nastavit treba 1440p.To video je v HD a ma pres 300MB.
Mne to dava nastavenie tak 720, ale aj napriek tomu na celej obrazovke nedokazem okom zachytit namerane hodnoty.. .. cele nasnimanie obrazovky je v pohybe... velmi tazko sa da zorientovat co si tam nameral..
paklic

29. 5. 2017, 9:17

Tak to me mrzi, budes si to muset pustit na PC a stopnout,(ja muzu nastavit az 2160p) na to video jsem se dival a je to z toho citelny...
chb

29. 5. 2017, 9:22

nicméně to důležité tam už je napsané, pokud to míníte upínat do kleštiny, tak je to skoro zbytečná investice. Hoby upínání v Morse kuželu a v tom kleština a v ní sonda, navíc s nebroušenou upínací hřídelí, z principu nemůže nějakou vyšší přesnost zaručit.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
mirdin

29. 5. 2017, 10:37

chb píše:nicméně to důležité tam už je napsané, pokud to míníte upínat do kleštiny, tak je to skoro zbytečná investice. Hoby upínání v Morse kuželu a v tom kleština a v ní sonda, navíc s nebroušenou upínací hřídelí, z principu nemůže nějakou vyšší přesnost zaručit.
Pozooor !!!

Ta sonda měří 0.0075 mm tak tedy 7 mikronů. Ani netuším jestliže ma hobysta použité Čína kul. šrouby kde už v základu je 0.05 vůle či tolerance :) jestli stim měřit nebo poměřovat na takové mašině na 7 mikronů.

Možná to někdo využije na frofi obráběcí centrum. Ale tam zase bude problem ten cinch.

Mě osobně na te sondě neštve to že je tak přesná a že si to jak psal sám výrobce sondy ty hodnoty nevycucal z prstu.

Jde o způsob nabídky k prodeji. A pak to že na pohled to vypadá spíš na ostudu jak vzhledem tak provedením. Jako prototyp super. Pak vyrobím kus už na pořádek. Kde zúročim to co jsem zjistil a může to vypadat i hezky.

Pokud jsi dosáhl takove přesností pak smekám a gratuluju. A to upřímně.
chb

29. 5. 2017, 11:24

mirdin píše:
chb píše:nicméně to důležité tam už je napsané, pokud to míníte upínat do kleštiny, tak je to skoro zbytečná investice. Hoby upínání v Morse kuželu a v tom kleština a v ní sonda, navíc s nebroušenou upínací hřídelí, z principu nemůže nějakou vyšší přesnost zaručit.
Pozooor !!!
Ta sonda měří 0.0075 mm tak tedy 7 mikronů. Ani netuším jestliže ma hobysta použité Čína kul. šrouby kde už v základu je 0.05 vůle či tolerance :) jestli stim měřit nebo poměřovat na takové mašině na 7 mikronů.
Možná to někdo využije na frofi obráběcí centrum. Ale tam zase bude problem ten cinch.
Mě osobně na te sondě neštve to že je tak přesná a že si to jak psal sám výrobce sondy ty hodnoty nevycucal z prstu.
Jde o způsob nabídky k prodeji. A pak to že na pohled to vypadá spíš na ostudu jak vzhledem tak provedením. Jako prototyp super. Pak vyrobím kus už na pořádek. Kde zúročim to co jsem zjistil a může to vypadat i hezky.
Pokud jsi dosáhl takove přesností pak smekám a gratuluju. A to upřímně.
teď něvím zda jde o souhlas nebo rozpor :-)

ta sonda má dvě části - tykadlo a rozpínací (?) kontakt, sám jsem si na své sondě odzkoušel, že není problém opakovatelnost rozepnutí kontaktů do 5 mikronů. (to není ani přesnost stroje a ani sondy jako celek)

a druhá část je upínací hřídelka a upínání jak ocelek- zde je ta 6mm i dost dlouhá. U svého stroje jsem zjistil, že opakované upnutí soustružené hřídelky do ER25 kleštiny v MK2 mi vztaženo na hrot sondy umí udělat odchylku 5-10 setin. Jinak řečeno, umím udělat sondu která reaguje na vychýlení hrotu/rozpíná v řádech mikronů ale neumím ji opakovaně upnout tak, abych se dostal na přesnost hrotu v setinách. Což třeba klasické šmajdátko na setiny umí.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
paklic

29. 5. 2017, 11:30

Ted me neberte vazne.
Udelam hezkej tvar, lepsi provedeni,brousenou up. tyc, popripade p*covinky pismenka povrchovou upravu, treba elox kdyz uz je to z hliniku. No a finalni cena bude 7tisic. Chcete to?
Naposledy upravil(a) paklic dne 29. 5. 2017, 11:44, celkem upraveno 1 x.
kenybz

29. 5. 2017, 11:36

v té kleštině to nikdy neupneš stejně i kdyby to bylo broušené musel bys mít velice kvalitní upínač i kleštinu
tu upínací hřídelku bych udělal broušenou tím se to podstatně zlepší
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Balloo

29. 5. 2017, 11:46

Zdravím pánové,

Sondu jsem si zakoupil také, na rychlé zaměření středu obrobku. Ještě jsem ji nezkoušel na frézce, ale zkoušel jsem citlivost rozepínání kontaktů a musím napsat, že když si precizně pohrajete s nastavením ( na což výrobce upozorňuje ) opakovatelná přesnost vypnutí je rozhodně pod 0,01 mm.

Zpracování si myslím, že odpovídá ceně. Jak budu mít chvilku tak napíšu objektivně výsledek.

Pro co nejlepší přesnost usazení do vřetene vyrobím místo dříku do kleštiny stopku s MK4. ( Nemám aut. výměnu nástrojů )
mirdin

29. 5. 2017, 1:09

paklic píše:Ted me neberte vazne.
Udelam hezkej tvar, lepsi provedeni,brousenou up. tyc, popripade p*covinky pismenka povrchovou upravu, treba elox kdyz uz je to z hliniku. No a finalni cena bude 7tisic. Chcete to?
7 tisic bych ti medal . Ale pokud by to vypadalo k světu tak si myslím, že 3 500 až 4 000 by se to mohlo pohybovat. Ono je i důležité jaký použiješ stylus jestli s ocelovou nebo rubinovou kuličkou.

Na sondu kterou si stavim já mám doma m3 stylus s 3 mm rubinovou kuličkou dlohy 30 mm a ten stal 36 eur. Je to profi stylus žádná Čína. Plus prodloužení m3 / m3 10 mm dlouhé za 21 eur.
Nepíšu to proto abych se chlubil ale proto ze pak je jasné že ta sonda nemůže stat 1600,- pokud jen stylus stojí ty samé penize co ta sonda. Pak klidně ta sonda bude stat 7 000,- pokud to je precizně udělané i to pěkně vypadá . Ne????
Naposledy upravil(a) mirdin dne 29. 5. 2017, 1:12, celkem upraveno 1 x.
paklic

29. 5. 2017, 1:10

Ballo :
Jen pro upresneni, z vyse uvedenych prispevovatelu do tohoto vlakna krome Vas, ani jeden mou sondu nema...
T.Andrlik

29. 5. 2017, 7:58

Samej špekulant a rejpal.. Pokud by tu sondu nabízel za 5.000,- neřeknu ani slovo, ale on za ní chce řádově pár stovek.!
Vyrobí jí někdo lepší za 1.600,-? Profík co má v dílně centrum za mega, vlákno s hobby sondou za 1600,- předpokladám asi ani nebude otevírat ale hobík bude rád za sondu a ani ho nenapadne, řešit nějaké tisíciny... :wink:
packa

29. 5. 2017, 8:12

myslím že k posouzení jestli je ta sonda ok nebo ne by bylo vhodné nafotit její interier , ono to je docela piplačka vyladit aby se ten kříž vracel vždy přesně kam má a taky musí být izolovaný a tuhý , pokud je to v nějakém silonu tak to nebude nikdy dobře chodit .
Pak se dá říct jestli to za těch 16 stovek stojí nebo jsou to vyhozené peníze.
Juro

29. 5. 2017, 8:43

"vyhozene penize" budiš, ale kolko je v hypermarketoch NEFUNKCNYCH veci a ked ich na to upozornim ze predavaju nefunkcnu vec tak veduca predajne mi povie ze " mi to nevyrabame." a ja na to ze vy ste jedina spojka medzi mnou, oklamanym zakaznikom a firmou ktora to dovaza alebo vyraba a ze este nikto sa nestazoval. A ja na to, lebo za 2 eura nikto nebude tahat auto z garaze a utekat naspat k vam. Bude ho to stat 3 eura a do dalsieho nakupu na to zabudne.

A takto sa nechame klamat, lebo kto z vas pojde a bude reklamovat? Nikto. Vyrobca cinan, priekupnik a predajca zarobili na nepodarkoch a my ich podporujeme. Ide o princip.

Tu predava niekto sondu a ste zrazu vsetci hrdinovia . Ruku na srdce, bol niekto reklamovat nepodarok v hyperarkete iba tak z principu?
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“