Soustruh - nekup to za ty peníze... :-)

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Mlynek

3. 11. 2017, 12:13

Proč musí být každý, kdo má jiný názor, označen za "trola" nebo "škůdce fóra" či s "pokřiveným pohledem" a příspěvky smazány? Pokud to má být "veřejný prostor", nestačí se k tomu jen vyjádřit?
Není diskuze jako diskuse
ok1in

3. 11. 2017, 12:32

Není problém v jiném názoru ani v tom, že má někdo potřebu se vyjádřit. Problémem je JAK se občas to vyjádření názoru provede. Dnes je divná doba, mnoho lidí hned startuje tvrdě na případného oponenta jeho názoru a jak jsem vypozoroval, většinou to jsou ty typy, které si o sobě myslí jak jsou vyjímeční - bohužel skutečnost je velmi často jiná. Čest výjimkám! Píšu to s plným vědomí toho, že se to mnoha lidem nebude líbit, ale je to prostě fakt - sám moderuji jistá, poměrně velká fóra, takže už po letech snad trochu soudit můžu.
Jak už jsem psal - je to dnes taková divná doba. Trocha obyčejné slušnosti, tolerance a úcty k druhým by neškodila... :roll:

PS: Trocha cenzury by tady ale opravdu neškodila - např. tohle vlákno smazat, je totiž od začátku o ničem...
Komunikace, telemetrie, automatizace, pohony...
RaS

3. 11. 2017, 12:39

a kdo, kdy, tady byl nějak promazán? čtu to celkem pravidelně a moc toho mazání sem tady nezaznamenal.. naopak jsou tady tisíce příspěvků od začátečníků pořád na to samé, kteří místo aby četli, tak se hloupě pořád dokola ptají, aniž by měli nějakou snahu.. pak jim člověk napíše a ještě jsou uražení, že se neskáče kolem nich.. a pak přichází druhé kolečko, že nemůžou v tom mánosu balastu to téma najít.. a odcházejí ukřivdění pryč.. kruh se uzavírá :D

ono obecně je problém u psaného textu vědět jak byl myšlen.. a mnohdy se někdo za lehkou poznámku cítí uraženej..

já si osobně myslím, že naprostá většina témat pro začátečníky je tady vyřešena a člověk dostane na konkrétní otázku odpověď..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2017, 1:43

Mlynek píše:Ne, nechci nikoho obviňovat nebo se hádat, ale některé diskuse nabírají podivný směr a nakonec jsou stejně smazány....to je jen takový postesk :)
Zvláštní, já jsem tu několik let a ještě jsem si nevšiml, že by někdo smazal můj příspěvek :-) Teoreticky by to mohlo být tím, že mě diskuse s potenciálem nabrat podivný směr moc nepřitahují, ale blíž jsem se tím nezabýval :-)
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2017, 1:56

Taky je zajimave ze na cenzuru tu opakovane bez dukazu upozornuji tusim tri uzivatele
Zbylejch 10 000 ne
Problem tu melo opravdu par lidi oproti tomu drtiva vetsina je v klidu
Me statisticky vychazi ze ve foru a jeho sprave problem asi nebude
Pochopitelne nemuzu vyhovet vsem ale myslim ze v ramci moznosti to tu slape velmi dobre
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

3. 11. 2017, 3:34

bu_bu píše:
hausnumero píše:....
A proč bys mazal registraci? Myslím že neexistuje člověk který by věděl všechno a zajímavého se tu dá najít dost ( ale samozřejmě i pár nesmyslů, aby mě někdo nenapadal že si vymýšlím, tak čerstvě třeba pastorek ze starteru felicie - favorit, navíc věnec 60 zubů pro tenhle konkrétní pastorek je ke koupi jako náhradní díl ale pro trochu jiný motor, cena proti kusové výrobě mi nějak horentní taky nepřipadá, ale i další).
a proč jsi tedy nepozvedl úroveň toho nesmyslného příspěvku a nenapsal jsi tam jaký věnec, z jakého motoru o 60zubech lze pro ten startér použít?

tohle třeba štve mě, buď něco vím, chci poradit a poradím a nebo radši mlčím..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2017, 4:01

bu_bu píše: tak čerstvě třeba pastorek ze starteru felicie - favorit, navíc věnec 60 zubů pro tenhle konkrétní pastorek je ke koupi jako náhradní díl ale pro trochu jiný motor.
.
Pěkně to motáš ,věnec 60 z nejde koupit protože je to průměr 14 cm, a je to na zkušební zařízení zkus si to alespoň přečíst když to chceš komentovat :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mlynek

3. 11. 2017, 4:33

robokop píše:Taky je zajimave ze na cenzuru tu opakovane bez dukazu upozornuji tusim tri uzivatele
Zbylejch 10 000 ne
Problem tu melo opravdu par lidi oproti tomu drtiva vetsina je v klidu
Me statisticky vychazi ze ve foru a jeho sprave problem asi nebude
Pochopitelne nemuzu vyhovet vsem ale myslim ze v ramci moznosti to tu slape velmi dobre
Těžko říct. Většinou asi ano, ale když se pak lidi začnou hádat a urážet, je to v kopru. Někdo má strach a ani raději nic nenapíše nebo ho konkrétní téma nezajímá... Já bych (pokud tam není trestná činnost, sprosté výrazy atd...) nemazal. Každý ať si udělá svůj názor, ne?
Ale respektuji, že je to těžké moderovat takto obsáhlé fórum. Tisíc lidí - tisíc úhlů pohledu. :)
Není diskuze jako diskuse
lubbez

3. 11. 2017, 4:51

náhodou, bylo tady smazaný celý vlákno o samodomo broušení lože soustruhů. ano, bylo to celé spíš srandovní, ale videa se mi líbily. na rovinu, tady nebyl jedinej důvod to mazat.
lubos
Sponzor fora

3. 11. 2017, 5:14

lubbez píše:náhodou, bylo tady smazaný celý vlákno o samodomo broušení lože soustruhů. ano, bylo to celé spíš srandovní, ale videa se mi líbily. na rovinu, tady nebyl jedinej důvod to mazat.
Tady bych úplně nesouhlasil.
Pokud by to zkusil člověk který úplně neví co má dělat tak to nedopadne dobře. Stejně tak jako kdyby na stránkách o zdraví byl návod jak si doma vyoperovat slepé střevo.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2017, 5:25

Presne tak
Ty navody vedli dost jednoznacne k likvidaci stroje
Par lidi se v tom shlidlo aniz by neco byt podobneho kdy delali a tudiz tusili ze to vede k poskozeni stroje. Bohuzel je to jako vysvetlovat laikovi ze perpetum mobile nefunguje kdyz je to tak lakave ze by sla brat energie z niceho a v praci je to takova drina a prachy furt schazej. Racionalnost toho vlakna sla do nikam. Uzitecnost taky. Bohuzel nekolik lidi vazne uvazovalo ze si na zaklade toho pujde znicit stroj. Za toto odmitam brat odpovednost. Byl tu taky jeden co radil podsypat konika brusivem a podobny pecky. Mel jsem dobry duvod to smazat.
RaS

3. 11. 2017, 5:27

bu_bu píše:Ras:
Protože tam se angažují odborníci a když se tam s tím vecpu, tak se mi akorát budou pošklebovat. Tak je to zde, pokud jsem si tedy dobře povšiml, zavedeno. A fakt si nemyslím, že bych tu byl jediný kdo tohle ví, ale netroufl si na to zatím nikdo.
Motory se starterem jsou i jiné, než ty v autech.

fmodel:
píšeš 14cm takže přes to samozřejmě nepojede vlak, mě ale pohledem připadá průměr přes zuby menší, tak o centimetr, možná blbě vidím, rozebírat to nebudu. Zuby mi jdou spočítat přes díru
A pro sebe bych to tady pro jistotu zas na čas uzavřel
no já teda nevím, ale připadalo by mě smysluplnější napsat "hele fmodele zkus se podívat na věnec od " centrály k MIGU třeba" ten má taky takovej startér mohlo by to být to co potřebuješ.."
a asi by ti fmodel za takové nakopnutí poděkoval a nehrál by si na odborníka, že ho tvůj příspěvek nezajímá..
pokud vím tak blbce se tady dělá akorád z blbců a nebo z lidí co ze sebe blbce dělaj..
DwPetr

3. 11. 2017, 5:52

elbarto píše:Bohuzel nakupnima "peckama" zasira forum vice lidi, hlavne nakupy za "super" nizkou cenu.
Když občas něco hážu do jednoho a stejnýho vlákna, tak to tolik nevadí ne? Nebo se mám na to vykašlat, když už ten bazoš prohlížím skoro denně?
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2017, 5:56

Kdyby bylo po mem tak tu ty odkazy nechci
Max odkazy na svoje vlastni aukce na aukru
Ale byli ohlasy ze to tu lidi zajima tak budiz
Ale idealne ne moc hodne vlaken
DwPetr

3. 11. 2017, 6:01

Rozumim 8)
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“