Problém s 40W lasere made in china

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni
golfkiller
Příspěvky: 4
Registrován: 21. 4. 2015, 9:13

12. 11. 2017, 11:23

Tak to bylo špinavou čočkou. Škoda že to v servise neočistili. Proč ale píšu, minulý týden při gravírování začal laser dělat do gravírovaného předmětu šikmo šrafování . Po odpojení od el.proudo to přestalo. Dneska zapnu laser, udělá pár čárek a opět finito. Tentokrát ale není slyšet žádný zvuk ze zdroje krom spínání relátka . krokové motory reagují, trubice má najeto tak 3hodiny práce. Byla měněná řídíc karta , zatim ještě v záruce. Je možný že by karta přestala dávat impuls ? Na zdroji svítí všechno červeně . Díkes za rady , už se z toho fakt poseru kor teď před vánocema :-(
Flavi
Příspěvky: 17
Registrován: 7. 12. 2015, 9:57

13. 11. 2017, 7:15

Čočka a zrcátka se čistí pravidelně. Nejlépe po každé práci. Pokud je udržuješ čisté odvděčí se ti dobrou prací. Pokud ne, snižuje se ti výkon paprsku a uchycené nečistoty ti zničí odrazovou vrstvu, v nejhorším případě ti to i praskne.
Co se týče zdroje tak je vyzkoušej. Na některých číňanech na zdroji je tlačítko testu. Vyzkoušej ho stisknout. Pokud trubice zapálí je zdroj v pohodě a může jít tedy o kartu. Ještě případně pokud je tam systém nějaké ochrany, může jít o ten. Snímač zavření krytu, snímač průtoku vody.
golfkiller
Příspěvky: 4
Registrován: 21. 4. 2015, 9:13

13. 11. 2017, 8:13

tohle je co je nejhorší už starý typ zdroje který jsem ani nikde už nenašel :-( Bohužel bez testovacího tlačítka. Teď při gravírování to vydává divnozvuky . Takže na 90% šlo do kopru něco ve zdroji... Možná opět ta vysokonapětová cívka co minule .
silikonky
Příspěvky: 1
Registrován: 25. 1. 2019, 1:56

25. 1. 2019, 2:17

Problém s gravírováním a řezáním .
Prosím o radu mám gravírovačku 3020 40W nyní mě začla zlobit a to ,že se mě zdá ,že se zahřívá rychle voda víc než by měla hlavně při řezání . Dale při glavírování bylo úplně slabé i když bylo na maximum a po chvilce zažala vynechávat prázdná místa . Také jsem zjistila ,že zrcátka byly špatně vycetrovaná vrchní se mě podařilo nastavit na střed ,ale to spodní (z kterého vychází již paprsek přes čočku tak to jde ke kraji čočky a nevím jak to zde vycentrovat. Je možné ,že by byla prasklá chladící hadice ,že laser vynechává ? Také se mě zdá ,že je paprsek hodně silný,není to ten tenoučký paprsek . Omlouvám se jsem úplný laik a ženská :( ,tak že popisuji co vidím neznám odborné názvy .Prosím prosím o radu . :wink:
pepa4
Příspěvky: 77
Registrován: 19. 7. 2010, 10:37
Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2019, 1:23

Ahoj, koupil jsem si asi stejný laser K40 co máš ty. Jen jsem jej koupil z druhé ruky a neměl zdroj.
Pročítal jsem tvé problémy a asi ti s tím moc neporadím. Ale můžu ti dát typ co vyměnit ať se ti s tím dělá lépe...
Jelikož jsem svůj laser koupil bez zdroje, tak jsem neměl tušení jestli jede původní řídící deska, takže jsem začal řešit náhradu co umí ovládat i výkon trubice.
Našel jsem Mini Gerbil Controller a můžu jej doporučit, funguje to zatím bez problémů (3 měsíce občasného řezání). Výhoda je, že nemušíš řešit ovládání trubice potenciometrem a výkon si nastavíš v PC. Pokud k tomu použijes ještě soft LightBurn, tak si nastavíš výkon laseru v různých vrstvách, takže gravíruješ a řežeš najednou :) .
Dobré je i vyměnit zrcátka za Si-mirrors a čočku za ZnSe lens (koupil jsem na ali, tak jako zdroj) lepší to řeže a gravíruje oproti původním zrcátkům :) .

Odkazy:
Zdroj
https://www.aliexpress.com/item/30-40W- ... 4c935acece
Deska
https://awesome.tech/buy-standard-gerbil-controller/
Soft
https://lightburnsoftware.com/
Dobré stránky s problematikou laseru K40
https://k40laser.se/
Odpovědět

Zpět na „plazma plyn voda laser EDM“