ZX7045 a další klony BF45ky

Prestavba na cnc, provoz údržba opravy
Odpovědět
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2017, 10:12

První fáze za mnou. Hooooodně věcí jsem zdupal, ale mašina stojí. Musel jsem udělat nové spojky, protože ty co jsem koupil nešly zvětšit na rozměr osy:( Sloup jsem srovnal, takže je celkem pod úhlem ze stolem. Osa Z drží bez problému a pohla se dolů až jsem se na ní pověsil. Takže sama určitě nesjede.
IMG_20171207_184455.jpg
IMG_20171207_184504.jpg
IMG_20171207_184420.jpg
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2017, 9:50

Sice to nevypadá nic moc, ale tak snad jsem to vše správně zapojil. Máte někdo zkušenosti s SmoothStepperem ?
24955402_10210407631379953_5268251528263617057_o.jpg
lubos
Sponzor fora

10. 12. 2017, 8:08

Má nějaký rozumný důvod že jsi do toho rozvaděče nedal ty komponenty na plechovou desku?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2017, 10:50

lubos píše:Má nějaký rozumný důvod že jsi do toho rozvaděče nedal ty komponenty na plechovou desku?
A proč zrovna na plechovou desku? Měl jsem takovou skříň a vše tam dobře drží. Navíc nemám takový plech. Nebyla by to zbytečný komplikace? Díky
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2017, 11:00

Můžu mít dotaz na stínění?

...někdo říká, že kabely k motorům nemusí být stíněné, ale já je mám. Datové kabely od oddělovací desky ke driverům jsou rovněž stíněny (Cat7). Nevím, zda to má velký význam, ale když už tam jsou, tak to nebudu měnit.
Pak ještě bdou kabely ke koncákům a indukčnímu referáku. Ty budou rovněž štíněné a půjdou samostatně mimo silové kabely motorů.

Otázka zní: Mám zapojit všechny stíněné kabely dohromady na společnou zem se zdrojem i celou mašinou? Nebo jak to řešíte a jaký to má důvod.

Díky
lubos
Sponzor fora

10. 12. 2017, 11:06

Jak říkal můj vedou modelářského kroužku na otázku jestli to je hotové, " jestli se ti to líbí je to v pořádku" .
Zkus se podívat do sekce naše stroje a projdi si fotky rozvaděčů.
Navíc k té tvé krabici tutově výrobce tu základní desku dodává.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2017, 11:11

lubos píše:Jak říkal můj vedou modelářského kroužku na otázku jestli to je hotové, " jestli se ti to líbí je to v pořádku" .
Zkus se podívat do sekce naše stroje a projdi si fotky rozvaděčů.
Navíc k té tvé krabici tutově výrobce tu základní desku dodává.
To jsem nezjišťoval. Jsou tam takové dvojité drážky do kříže a do nich šroubuješ závrtné šroubky. Narovinu, opisoval jsem od CauCau, takže to co mám doma. Je spousta hezkých rozváděčů a obecně komponent, ale to jsem fakt neřešil. Má to nějaký funkční vliv? Pokud jen tuhost a estetičnost, tak se nemusím o nic starat:)
milan584

10. 12. 2017, 12:00

lubos píše:Má nějaký rozumný důvod že jsi do toho rozvaděče nedal ty komponenty na plechovou desku?
Ještě lepší je ta čekuláda :mrgreen: na tom PE (či CO to tam je) a jeho průřezy a topologie - co mu odkud a kam a jak vede).
Darwinova soutěž má dalšího potenciálního vítěze :shock: .
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2017, 1:34

milan584 píše:
Ještě lepší je ta čekuláda :mrgreen: na tom PE (či CO to tam je) a jeho průřezy a topologie - co mu odkud a kam a jak vede).
Vysmívat se umíte tedy dobře. Kdyby jste raději napsali, proč je to špatně a ne jen urážky. No jo, taková jsme dnes společnost, že?
RaS

10. 12. 2017, 1:46

prostě jsou nějaké elektrikářské, strojařské, zednické, jakékoliv zásady které by se měly dodržovat.. to že se to dá udělat jakkoliv jinak a taky to nějak funguje je věc druhá..

třeba ten ochranej vodič takhle několikrát přerušit to prostě udělá jen prase, vézt ho z místa A do místa B pak do C je taky blbě.. zrovna nedávno se to tady řešilo v jiném tématu, byly tam i návody myslím od Siemense nebo někoho jiného, jak se to má dělat .. ono lepší je hloupě se blbě zeptat, než to blbě udělat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
milan584

10. 12. 2017, 2:15

Mrosconi píše:
milan584 píše:
Vysmívat se umíte tedy dobře. Kdyby jste raději napsali, proč je to špatně a ne jen urážky. No jo, taková jsme dnes společnost, že?
Ničemu se nevysmívám - to jenom pro začátek, aby bylo jasno.
Akorát mi hlava nebere, PROČ se do té elektriky pouští někdo, kdo na první pohled vůbec netuší, co dělá a hlavně se chce sám zabít :shock: .
Na tu jednoduchou otázku "co je špatně" je i jednoduchá odpověď - v tomto "rozvaděči" všechno :roll: - elektrikáři naprosto stačí, když vidí ty načokoládovaný :roll: zelenožlutý káblíky.
Btw - když už tu padají taková slova jako "Vysmívat se umíte tedy dobře" - tak jak jsou v té "krabici" (rozvaděč se to neodvažuji nazvat) vyřešený průřezy, zem, jištění, kabelové trasy :mrgreen: , popisy kabeláže, zakončení vodičů (nalisování dutinek) a všechno další, co by tam mělo být automaticky?
Michal Prokop

10. 12. 2017, 2:44

Cau ,neres primominky ,kdyz to funguje. Nektery lidi nechapou ze to stavis podle toho co mas k dispozici . Kazdej nema kleste na dutinky a kupovat je kvuli tomu ze je pouzijes jednou nema cenu.Ono kazdej nema vsechno vybaveni ,elektrodilnu a nastrojarnu kde by si to mohl udelat. Stejne tak s tou krabici , na co kupovat nakou super ,kdyz se ti tahle vali doma .Ja mam uz dve elektroniky ve starejch bednach od PC a staci me to.
RaS

10. 12. 2017, 2:53

taky přístup.. a až se mu ten zž kabel takhle lajdácky udělanej uvolní někde se mu to prodře, půjde kolem toho jeho dítě, které to zabije tak si bude říkat jak jsme ušetřili za čokoládu :D .. ano katastrofickej scénář, kterej z 99,9% nikdy nenastane, ale zkus si těma lankama bez dutinek zahejbat, zvlášť pokud cpe do jedný dutinky čokolády ty dráty dva .. dutinka stojí 30halířů a ty nejlevnější kleště stovku,dvě..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2017, 3:11

RaS píše:taky přístup.. a až se mu ten zž kabel takhle lajdácky udělanej uvolní někde se mu to prodře, půjde kolem toho jeho dítě, které to zabije tak si bude říkat jak jsme ušetřili za čokoládu :D .. ano katastrofickej scénář, kterej z 99,9% nikdy nenastane, ale zkus si těma lankama bez dutinek zahejbat, zvlášť pokud cpe do jedný dutinky čokolády ty dráty dva .. dutinka stojí 30halířů a ty nejlevnější kleště stovku,dvě..
OK, tomu rozumím. Neměl jsem doma nic jiného, tak jsem použil čokoládku. Nejsem ani elektrikář ani strojař, ale baví mně to. Takže přijímám veškerou kritiku, ale konstruktivní:) Tak jak tuto, kdy mi věcně říkáte, že to je špatně.
Když jsme u těch čokoládek, tak prosím o jednu radu ohledně stínění. Mám z každého datového i silového motoru svedené stínění na společnou zem s celou bednou a tím i s mašinou. Je to tak dobře, nebo špatně? Pokud špatně, jak to mám udělat?

Díky
DwPetr

10. 12. 2017, 3:15

Ono šlo o to, že při sestavě toho rozvaděče by se měly respektovat nějaký zásady bezpečnosti, když pominu formu sdělení, tak maj chlapi pravdu. Bedny se používaj plechový nebo plastový, v tom problém není, ale mělo by to být udělaný tak, aby když dojde k poruše nebo chybě vinou obsluhy mohly zareagovat ochranný prvky. To znamená, že by všechny prvky měly bejt vzájemně vodivě propojený. Když dáš všechno na kovovu desku tak při např. uvolnění drátu ti vyletí jistič, když ti vyletí v plastový bedně tak o tom neví. PE vodič by měl být pevně spojenej s bednou, nebo klecí, nebo rámem, din lištou, a měla by být v jednom místě svorkovnice a do té všechna zem svedena, ne napojená kaskádovitě přes několik čokolád. Průřez by měl být taky větší než nejvyšší možný proud v případě závady. Smyslem je to, aby všechny části kterých se můžeš dotknout byly spolehlivě uzemněny, aby se nestalo, že ti to nakope.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Odpovědět

Zpět na „Frézky asijské produkce - Optimum, Bernado, Warco, Sieg, Proma, Optimum, a tak dále a tak dále“