Dobrý den.
Mám taku možmo amatersku otazku.Začal som aj ja so stavbou malej frezy,
ale nejak sa začinam v tom topiť.Moj povodny zamer bol driver na paralelny port a Turbo CNC.Teraz sa mi ale dostal do ruky program Galad-ktory sa mi
zapačil.mato iba jeden hačik.Galad/Kay/ ma vystup iba na seriovy port.
Takže: existuje nejaky prevodnik Serial na paralelny port?
A este pojde to vobec rozchodit ak moj driver nie je v zozname podporovanych zarideni v Galade?
DIky za odpovede.
Převodník Com na Lpt
Ahoj,
podle mých informací pracuje Galaad pouze se stroji na které má ovladače. Připojit svou mašinku lze přes interpolační kartu pracující s RS232(sériový port) či s USB. Odkaz zde http://www.soprolec.com/catalog/product ... anguage=en
Pokud má někdo jiné zkušenosti, nechť se zde o ně podělí.
podle mých informací pracuje Galaad pouze se stroji na které má ovladače. Připojit svou mašinku lze přes interpolační kartu pracující s RS232(sériový port) či s USB. Odkaz zde http://www.soprolec.com/catalog/product ... anguage=en
Pokud má někdo jiné zkušenosti, nechť se zde o ně podělí.
wolf
Galla nemá přímo výstup signálu, pro výstup je možno použít jak Katru od Erica ( soprolec) tak od Axemotion. Obě karty jsou 35Khz. Jinak lze do Galladu dopsat i vlastní nastavení a data posílat přes RS232 ale to není klasický step dir signál ale pouze paket s pozicí X,Y,Z A a další parametry. Program Kay je součástí galladu stačí si stáhnout demo, je zde tuším ale omezení na 50 řádků když nemáš zakoupenou licenci( nejsem si ale jistý musel bych to zítra zkusit každopádně ostatní části programu gallaad bez usb klíče uloží jen 50 souřadnic). Zajímavé je že se to dá obejít při zakoupení interpolátoru od Soprolecu ( sám ho používám), k této kartě se dá stáhnout verze Lancelot která je zdarma a chodí podobně jako plný Kay(Eric to moc nešíří protože je pro něj lepší prodávat ke kartě plnou verzi Kay). Cena karty od soprolecu je cca 170 eur a pošta vychází okolo 20 Eur. Jinak hobby verze Galladu vyjde tuším na 320EUR ( mají to na stránkách) a myslím že je to dobrá alternativa společně s kartou od soprolecu. V galladu je i soustruh, a výroba tištáků, import fontů a plno drobností které se mi líbí. Nedávno jsem zkoušel naroubovat na gallad desku od gravose ale nějak na to není čas, sice jsem slavil dílčí úspěch ale nakones jsem to odložil. Hlavně z důvodu toho že deska od gravose nemá v sobě kruhovou interpolaci a pokud je v galladu něco zadáno jako kruh ( napr v g kodu nebo jen v dxf) tak to gallad posílá do interpolátoru jako kruh a deska od gravose tento příkaz neumí.
Pokud tedy máš driver můžeš si tuto komunikaci upravit přímo v Kay. Co máš za driver.
Pokud tedy máš driver můžeš si tuto komunikaci upravit přímo v Kay. Co máš za driver.