Díky
Vrtanie vretena
- Zdenek Valter
NO máš tumlíku určitě pravdu.
Ovšem tohle beru jako spíš tunnig číňana.
Když Ti taková hlava hází víc než 0,1 mm je to určitě vhodný způsob jejího umravnění
Když Ti taková hlava hází víc než 0,1 mm je to určitě vhodný způsob jejího umravnění
Pred brusenim hadzanie 0,14mm. Vpredu zahryznute celuste, vzadu medzi celustami a materialom viditelne skaryZdenek Valter píše:NO máš tumlíku určitě pravdu.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ano zdeňku já to tak chápu
jen jsem reagoval na dotaz aeroomniho jak to dělá engineer a tumlik atd.
taky si všimni že se neznažím shazovat tady ty strojky protože pořád si myslím, že jde především o to jestli je člověk šikovnej.Pokud ano tak zahraje velký divadlo i s malým kašpárkem,naučí se určitě mraky věcí a časem dojde na to že chce víc a pokud ho to chytne tak půjde dál
je to jenom o tom jestli to člověku pálí a dovede si s problémem poradit
a pokud ano tak to beru i když jde o číňana
je mi jasný, že čínahlava bude chtít nějakou tu úpravu a že jedna a víc desetin není košer,sám jsem se napálil s kleštinovým upínačem který házel 4desetiny a který jsme tady taky řešili
šlo mě jen o to že je třeba taky přemýšlet nad tím jak to dělat a ne jenom čím to dělat
rád se podělím o zkušenosti ale nejsem dogmatik a klidně pojmu nové informace
počkej až budu mít čas a pustím se do samorobo strojku jak budu otravovat s elektronikou místní cnc guru
ferda: tady na fotce jsou stromečkový kleštiny fajn věc na kroužky atd.
-brusičský lisovací trn ti neukážu páč mám momentálně dodrbaný foťák ale je to kus cementované kulatiny která má na každý straně přesný středící důlky a na určitou délku např 150mm má kuželovitost třeba 0,05mm(nebo tak aby pojmula tolerance H6 až H8 ) tzn .např.15,975mm na jednom konci a 16,025 na druhým
ty rozměry ber s mírou, říkám to z hlavy musel bych to změřit ale v globále je to tak
součástka s vystruženým otvorem např. 16 H7 se na ten trn nalisuje(narazí) a soustruží(brousí) se mezi hroty
lisuje se to tam proto, protože třeba soustružnické rozpínací trny mají vždycky určitou házivost a páč otvor na součástce je vyrobený v určité toleranci ale rozpínací trn má pořád jen ten jeden rozměr na morse kuželu no a při upnutí se to většinou sečte + házivost vřetene
což u brusičského trnu nehrozí protože jseš pořád v ose důlků a valíš v hrotech
taky si všimni že se neznažím shazovat tady ty strojky protože pořád si myslím, že jde především o to jestli je člověk šikovnej.Pokud ano tak zahraje velký divadlo i s malým kašpárkem,naučí se určitě mraky věcí a časem dojde na to že chce víc a pokud ho to chytne tak půjde dál
je to jenom o tom jestli to člověku pálí a dovede si s problémem poradit
a pokud ano tak to beru i když jde o číňana
je mi jasný, že čínahlava bude chtít nějakou tu úpravu a že jedna a víc desetin není košer,sám jsem se napálil s kleštinovým upínačem který házel 4desetiny a který jsme tady taky řešili
šlo mě jen o to že je třeba taky přemýšlet nad tím jak to dělat a ne jenom čím to dělat
rád se podělím o zkušenosti ale nejsem dogmatik a klidně pojmu nové informace
ferda: tady na fotce jsou stromečkový kleštiny fajn věc na kroužky atd.
-brusičský lisovací trn ti neukážu páč mám momentálně dodrbaný foťák ale je to kus cementované kulatiny která má na každý straně přesný středící důlky a na určitou délku např 150mm má kuželovitost třeba 0,05mm(nebo tak aby pojmula tolerance H6 až H8 ) tzn .např.15,975mm na jednom konci a 16,025 na druhým
ty rozměry ber s mírou, říkám to z hlavy musel bych to změřit ale v globále je to tak
součástka s vystruženým otvorem např. 16 H7 se na ten trn nalisuje(narazí) a soustruží(brousí) se mezi hroty
lisuje se to tam proto, protože třeba soustružnické rozpínací trny mají vždycky určitou házivost a páč otvor na součástce je vyrobený v určité toleranci ale rozpínací trn má pořád jen ten jeden rozměr na morse kuželu no a při upnutí se to většinou sečte + házivost vřetene
Toto je posledný príspevok Aeromniho zo 4.7. , čo ho pohltilo CNC alebo čo je s ním . Nejako mi chýba .Aeroomni píše:nemá tu někdo ten originál kovovej přípravek?
už jsem kupoval jednou nový čelisti, bylo to jako náhradní díl a divil sem se že sedly jak prdel na hrnec.. Měl jsem jen štěstí?
Ty starý někde mam zkusil bych to přebrousit..
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
klídek cnc mě nezabilo dělam autoškolu na vzdušnýho CNC kapitana strojníka:) Neboj už se mi tu po vás taky stejská, mezi těma namyšlenejma egoistickejma pakama s ohrnutejma nosama je to děs a hrůza... 
No už som spokojnejší . Akurát dúfam , že žiadny z nich nechodí na toto fórum , ináč študuješ zbytočne a nezmaturuješ . 
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
to je pojištěný v oxfordu neuměj moc česky:)