Cauves.
Mel bych dotaz kolik tak stoji rumunsky soustruh SN 381 x 1500 ?
Dotaz - soustruh SN381
Moderátor: sysel
To je jen názor
Cenu těžko říci, ta by měla odpovídat stavu a typu stroje. Samo že je tam i faktor od koho kupuješ. Přesně nevím o co jde, ale parametry cca to bude asi odpovídat SV18/1500. Cena však proti SV18 musí být nižší je to RUMUN a může dělat kdo ví co a ND bude problém
Já bych za to dal maximálně 10-15 litrů a muselo by to být v super stavu. Pro svou potřebu bych však čekal až se objevi naše KLASIKA -SV, SN nebo SU a za něj bych nedal víc jak 45. Čím míň tím líp 

Cenu těžko říci, ta by měla odpovídat stavu a typu stroje. Samo že je tam i faktor od koho kupuješ. Přesně nevím o co jde, ale parametry cca to bude asi odpovídat SV18/1500. Cena však proti SV18 musí být nižší je to RUMUN a může dělat kdo ví co a ND bude problém

Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Já bych ty rumunský stroje hned tak neodsuzoval. S těmi díly je to pravda, ale dělám ve firmě kde opravujeme všechny možný mašiny a takových 90% poškozených dílů se nechává dělat. Když se něco pokazí tak se to prostě vyndá, oměří a nechá udělat nové.
Například soustruh SNB400, rumunské výroby, je "držák". Jediné co se opravuje tak seřízení spojky. SN381 neznám, viděl jsem ho jen na fotce ale vypadá celkem nově.
Těch 10 až 15 tisíc, to není moc reálná cena. Přál bych ti ho za tu cenu koupit, ale já bych tu horní hranici spíš vynásobyl dvěma, možná třema. A od překupníka i čtyřma. Ale pokud ti nevázne zakázka za statisíce, tak od překupníka bych nebral.
Koukal jsem na netu a ceny tak od 35 do 60 tisíc.
Například soustruh SNB400, rumunské výroby, je "držák". Jediné co se opravuje tak seřízení spojky. SN381 neznám, viděl jsem ho jen na fotce ale vypadá celkem nově.
Těch 10 až 15 tisíc, to není moc reálná cena. Přál bych ti ho za tu cenu koupit, ale já bych tu horní hranici spíš vynásobyl dvěma, možná třema. A od překupníka i čtyřma. Ale pokud ti nevázne zakázka za statisíce, tak od překupníka bych nebral.
Koukal jsem na netu a ceny tak od 35 do 60 tisíc.
Sběratel strojů :-)
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si myslím že je utopie. To jsou mašiny kolem dvou tun, takže to jsi kousek nad šrotovou cenou. Za ty prachy to bude mrtvola, rozhodně ne plug&turnFerda píše:Já bych za to dal maximálně 10-15 litrů a muselo by to být v super stavu.

Ale na přestavbu na CNC by to mohlo být dobré - stejně zůstane jenom lože, vřeteník, saně a koník. Vše ostatní může být klidně poztrácené, vysypané či vyhořelé, stejně bys to vykuchal.
Na tu univerzálu kašli.To vyměníš natotata.SN381 máme v práci.Táta na ní dělá na údržbě a dělá se na ni všechno.Neni to na žádnou rasovinu.Oproti sv18 je to chudej příbuznej ale na tom SNku jsem taky dělal.Neni to moc tuhej soustruh.Jak vemeš trochu větší šponu tak všechno vibruje.Ale abych jenom nepomlouval tak ten soustruh má kalený lože a to je výhoda.Má dvouotáčkový motor a brzdu vřetena.Celkem docela přesnej soustruh,když nebereš velký špony.Poruchy na tom žádný nepamatuju.
Jo a ten soustruh koupil náš podnik v rámci RVHP a od tý doby to nikdo neseřizoval a maká to do teď pořád stejně.
Jo a ten soustruh koupil náš podnik v rámci RVHP a od tý doby to nikdo neseřizoval a maká to do teď pořád stejně.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslím, že to je detail. Já osobně si ani nedovedu představit, že bych koupil soustruh a sklíčidlo si aspoň nepřebrousil. Minimálně čelisti bývají většinou K.O. Pěkná a přesná univerzálka je základem pěkného a přesného obrobku, zvlášť když jej nelze vyrobit na 1 upnutí.Owner píše:Ale je tam pry v pr... univerzala.