Akcie - předběžný zájem

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
filla
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2020, 4:44

bodejd by ten buzines nefungoval, kdyz je z velke casti placen z nasich dani, to se pak vyskakuje, jak to skvele funguje
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Pavel_Prior

29. 4. 2020, 5:41

filla píše: 29. 4. 2020, 4:44 bodejd by ten buzines nefungoval, kdyz je z velke casti placen z nasich dani, to se pak vyskakuje, jak to skvele funguje
Ale, to bych si rád přečetl trochu rozvinutější myšlenku autora :D
www.segway.com | www.dpf24.cz | www.paratec.cz
elbarto

29. 4. 2020, 5:57

Pokud tady Pája jede uvedený business, potom naprosto rozumím, že nám tady bude vymývat mozek do nekonečna. On by ho chef asi ani jinak nepochválil. Když budou cyklostesky neřeknu ani prd. Na chodnících jsou desítky zraněných chodců v některých případech těžce a současne řada řidičů má nočni můru, když sejmula žlutocha na Sekyči v komunikaci. Nepatři na chodník a nepatří na silnici, cyklostezky má Praha "jako", aby se zavděčila EU. A bláboly o "strmém" nárůstu elektro nesmyslů si kucíí můžete slajdovat na poradách :-) Moc se těším až další pražské obvody řeknou páá, pááá kucí´tady není Californie.
filla
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2020, 6:23

Pavel_Prior píše: 29. 4. 2020, 5:41
filla píše: 29. 4. 2020, 4:44 bodejd by ten buzines nefungoval, kdyz je z velke casti placen z nasich dani, to se pak vyskakuje, jak to skvele funguje

https://www.cr2030.cz/magazin/technolog ... ony-korun/
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Pavel_Prior

29. 4. 2020, 6:38

elbarto píše: 29. 4. 2020, 5:57 Pokud tady Pája jede uvedený business, potom naprosto rozumím, že nám tady bude vymývat mozek do nekonečna. On by ho chef asi ani jinak nepochválil. Když budou cyklostesky neřeknu ani prd. Na chodnících jsou desítky zraněných chodců v některých případech těžce a současne řada řidičů má nočni můru, když sejmula žlutocha na Sekyči v komunikaci. Nepatři na chodník a nepatří na silnici, cyklostezky má Praha "jako", aby se zavděčila EU. A bláboly o "strmém" nárůstu elektro nesmyslů si kucíí můžete slajdovat na poradách :-) Moc se těším až další pražské obvody řeknou páá, pááá kucí´tady není Californie.
Podívejte pánové, jedna věc jsou samotné dopravní prostředky a druhá jsou lidé, kteří na nich jezdí. V rámci asociace provozovatelů a majitelů Segwayů se nám svého času podařilo prosadit zákon, který umožňuje pohyb samobalančím přepravníkům po chodnících. Jedná se o §60 sb. 2000/361 silničního zákona. Ostatní kategorie se potom řídí stejnými povinnostmi a právy jako cyklisté. Tedy na chodníku ne. První půjčovnu Segwayů jsme otevřeli v roce 2005 a dlouhá léta to fungovalo bez problémů. Pak přišli náplavy východních podnikavců, kteří z toho udělali mrdník a zaplavili ulice stovkami Segwayů. O spolupráci nechtěli slyšet - zkrátka jako kobylky a to byl začátek konce v centru Prahy. Jinde mohou.

Spíš je zábavné, jak se někteří zde brání něčemu co třeba ani nevyzkoušeli a jak jim to vnitřně nedá spát :).. Zkrátka a dobře je po individuální elektromobilitě obrovská poptávka, která roste meziročně o desítky procent. Trendy, které se prosadí v západní Evropě se obvykle do dvou let reflektují i na zdejším trhu. Spusta lidí používá jednokolky, dvoukolky, koloběžky či kola na cestu do práce. Místo autem do centra, proč ne? Pro některé může být překvapením, že nejčastějšími zákazníky jsou věkové skupiny 25-45 let.

Sharignové koloběžky si musí s pravidly ještě sednout, to bezesporu, ale opět to je pouze o lidech, kteří je používají. Asi jako s každou novou věcí, která mění pravidla hry..

No a jestli to ve finále někoho sere, nebo má potřebu nadávat budiž. Je to asi tak vše co může dělat.

Elbarto: Ne všichni jsou zaměstnanci Bárte :wink:
Pavel_Prior

29. 4. 2020, 6:41

filla píše: 29. 4. 2020, 6:23
Pavel_Prior píše: 29. 4. 2020, 5:41

https://www.cr2030.cz/magazin/technolog ... ony-korun/
No a jak se to týká předchozích příspěvků? Je to dotace na rozvoj sdílených kol v ulicích..
lubbez

29. 4. 2020, 6:47

To nemá se sdílením nic společného, je to pouze použítí kouzelného slovíčka na docela drahou půjčovnu. Ale je to moderní a hlavně elektro.
Edit: Na druhou stranu s tím nemám problém, když je někdo šikovnej, tak proč by si nevydělal.
elbarto

29. 4. 2020, 7:10

... bože to je vymejvárna, upřímně bych Pájo ještě dodal něco o ekologii, kytičkách zelené evropě, atd. Na vašem zázraku jsem občas při předváděčkách jezdil a nemám problém uznat, že obzvlášt po odemčení na fuul dobrý, opravdu dobrý. Když ovšem dojde na dostupnost pro běžné "retaily", nevím kolik občanů tohle ocení a Japonci mají aktuálně jiné starosti. Nesleduju ceny a nevím zda velké vozítko přijde na aktuálně na 300či 400 tis kč. V každém případě za smrduté benzínové HDčko či svojí milovanou Hondu to nevyměním. V situaci, kdy jsou Segway vypráskané z centra města, bych možná machroval trošku méně. Jinak jak píše kolega business vám upřímně přeju i když je to politicky náročné. Pokud bude firma štedrá k politickým stranám, může být po dalších volbách všechno jinak. Technice se rozhodně nebráním, naopak se svojí závislosti na googlehome systémech děsím hi,hi,hi :-) Až bude CNC sraz, tak najdi odvahu a na něčem dojed at máme o čem mluvit :-)
aleshonsa

29. 4. 2020, 8:39

Jestli ono to třeba taky na tom západě nebude tím, že MHD je tam kolikrát dost nepoužitelné. Jak vlastní strukturou, tak po bezpečnostní stránce. Taky by se mi nechtělo jezdit metrem do práce s tzv. mladíky, leda že bych to měl spojené s tréningem nějakého bojového umění.
Jak už jsem psal, tady u nás jsme naštěstí jinde - jak o hodně použitelnější strukturou MHD, tak bezpečnostně. A že na tom vidím v Praze jezdit jen slušně řečeno lidi avantgardního vzhledu, neslušně řečeno magory od podívání, je prostě fakt.

"Ještě" že už mi bylo 40 a nemůže mě tak nikdo označit za mladíka. Bohužel to slovo začíná mít, hlavně právě na západě, poněkud pejorativní nádech. ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Milan199

30. 4. 2020, 1:09

Pavel_Prior píše: 29. 4. 2020, 6:38 No a jestli to ve finále někoho sere, nebo má potřebu nadávat budiž. Je to asi tak vše co může dělat.
Asi jsem se svým příspěvkem zařadil mezi ty co to sere. Potřebu nadávat určitě nemám.

Abych byl konkrétní : Nepovažuji ta vyjmenovaná vozítka za jakkoliv přínosná pro řešení dopravy ve městě. Na chodníku i silnici to překáží, obtěžuje a vytváří nebezpečné situace. Vadí mi, že když se nově objeví takovýto technický fenomen, tak neumí poslanci zareagovat a jasně stanovit pravidla. Nemuselo by se jednat o nic složitého - vždyť by stačilo stanovit, že takovéto vozítko je z hlediska dopravy považováno za jízdní kolo. Vyřešil by se tím alkohol, věk, jízda po chodníku i ujetí od nehody.

Doma mám kola i elektrokolo a jezdím dost. Bydlím na vesnici a dají se tu najít trasy s poměrně minimálním provozem. Největší problém u kola ve městě vidím v nemožnosti nechat slušné kolo někde zaparkované. Pokud se týká cyklostezek třeba v Mladé Boleslavi, tak to je ukázka nekoncepčnosti a vyhozených peněz.

Že by nadávání bylo jediné co se dá dělat bych neřekl. Segw. v Praze sraly kdekoho a je od nich pokoj. Provoz čtyřkolek v přírodě je zhovadilost bez ohledu na typ pohonu. Když se parta takových pitomců projede po zasetém poli nebo v lesní školce, je to na vraždu.
Mart_68
Trol

30. 4. 2020, 4:05

co se týče kol, elektrokol a elektro scooterů, tak to je složitá otázka na dopravní experty jestli by měly jezdit i po sil I. třídy. A koloběžky a Segwaye po chodníku taky. Co mě vadí jsou i "outdoor-cykloteroristi" na stezkách pro turisty nebo chodnících kolem vody apod., oni se neprojíždí ale urputně "rubou" aby ujeli stanovou trasu v garminu, pak je vidíš u fastfoodu jak tlačí burger Kongs Size a lejou do sebe colu.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 4. 2020, 5:12

Mně to celé přijde spíš úsměvné. Lidi celá desetiletí brečeli po jednoduché, všeobecně dostupné mobilitě, která by omezila počet automobilů v centru měst. A teď když se konečně díky technickému rozvoji něco takového podařilo (myslím teď zelené koloběžky v Praze) a lidé to skutečně z vlastní vůle a rádi používají, tak je to zase špatně a zlomyslně se radují z každé překážky, kterou město tomuhle trendu postaví :-) Při tom každá tahle koloběžka může znamenat o jízdu autem nebo taxíkem méně, čili přesně to co chtěli.
Aleš Procháska
Carl_FM

30. 4. 2020, 5:27

To je vymejvárna, mám kamarádku ve Franfurktu, Češka, jezdí každý den do práce MHD a tvrdí, že do Česka už se nikdy nevrátí, necítí se tu bezpečně. V tom Německu nemá žádný problém, přes to, že je v Německu milión imigrantů, klesla tam kriminalita. Problém mají v Sasku, kde je imigrantů málo, zato tam jezdí krást Češi a Poláci.
aleshonsa píše: 29. 4. 2020, 8:39 Jestli ono to třeba taky na tom západě nebude tím, že MHD je tam kolikrát dost nepoužitelné. Jak vlastní strukturou, tak po bezpečnostní stránce. Taky by se mi nechtělo jezdit metrem do práce s tzv. mladíky, leda že bych to měl spojené s tréningem nějakého bojového umění.
Jak už jsem psal, tady u nás jsme naštěstí jinde - jak o hodně použitelnější strukturou MHD, tak bezpečnostně. A že na tom vidím v Praze jezdit jen slušně řečeno lidi avantgardního vzhledu, neslušně řečeno magory od podívání, je prostě fakt.

"Ještě" že už mi bylo 40 a nemůže mě tak nikdo označit za mladíka. Bohužel to slovo začíná mít, hlavně právě na západě, poněkud pejorativní nádech. ....
MAS FU2A, TOS SM16A
aleshonsa

30. 4. 2020, 5:58

prochaska píše: 30. 4. 2020, 5:12 Mně to celé přijde spíš úsměvné. Lidi celá desetiletí brečeli po jednoduché, všeobecně dostupné mobilitě, která by omezila počet automobilů v centru měst. A teď když se konečně díky technickému rozvoji něco takového podařilo (myslím teď zelené koloběžky v Praze) a lidé to skutečně z vlastní vůle a rádi používají, tak je to zase špatně a zlomyslně se radují z každé překážky, kterou město tomuhle trendu postaví :-) Při tom každá tahle koloběžka může znamenat o jízdu autem nebo taxíkem méně, čili přesně to co chtěli.
A co je tak složitého na tom nastoupit třeba do tramvaje, někam dojet a pak z ní zase vystoupit????
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 4. 2020, 6:01

Stanice nejsou všude, koloběžky ano :-) Další problém je klasická kombinace která lidi odrazuje od používání MHD - nutnost sdílet prostor a cestovní plány s jinými lidmi, přestupovat, čekat.
Naposledy upravil(a) prochaska dne 30. 4. 2020, 6:04, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“