posuvka

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
Odpovědět
Zdenek Valter

15. 10. 2009, 10:53

potraviny píše:Lidičky, marně scháním schéma dat.výstupu dig.posuvek různých, ale i čín.výrobců. Mám více dig.posuvek a některé po propojení se ani nerosvítí. Předpokládám, že mají jiné propojení výstupu.
http://www.shumatech.com/support/chinese_scales.htm
http://www.compendiumarcana.com/caliper/

Víc jsem nenašel :-(
potraviny
Kontaktovat uživatele:

15. 10. 2009, 11:30

Díky, podle toho prvního odkazu jsem to zapojoval a ani se ni ta posuvka nerosvítila. Zkoušel jsem to na čtyřech kusech a rozchodil jsem pouze jednu. Poraď co dál. Jsem z tohu už zoufalej a ani už nespím. :(
Zdenek Valter

15. 10. 2009, 11:44

potraviny píše:Díky, podle toho prvního odkazu jsem to zapojoval a ani se ni ta posuvka nerosvítila. Zkoušel jsem to na čtyřech kusech a rozchodil jsem pouze jednu. Poraď co dál. Jsem z tohu už zoufalej a ani už nespím. :(
Měl si je rozebrané nebo si jen připojoval konektor ?

Porovnal bych i střeva - s tou fungující - třeba nějaká propojka mrška mění výstupní formát. ;-)

Pokud máš možnost i změřit výstup něčím co ukazuje i něco graficky pak bychom byli moudřejší :-(
Zdenek Valter

15. 10. 2009, 11:50

potraviny píše:No jsem sice v práci kde prodávám žrádlo, ale našel jsem jeden takovej. Je to sice 8mm vrták, ale představ si že je to vrták o průměru 3mm. Tu korunku jsem nabrousil sklonem jako obyč.vrták aby hezky bral materiál. Tyto vrtáky mají hrany zaoblené (né moc ostré) U panelu to asi nemá smysl, tam se vrtá tím příklepem, tedy těmi otřesy, alespoň si to myslím.
No a postup vrtání chceš taky vyfotit? :lol:
No asi se neumím vyjádřit a tak zůstávám nepochopen ! ;-)

Vím jak vypadá vidiák ;-) chtěl jsem však především tu fotku nabroušeného vidiáku proto abych si představil co a jak mám brousit. ;-) ;-)
potraviny
Kontaktovat uživatele:

15. 10. 2009, 11:54

Byly rozebrané a konektory jsem letoval. Všechny jsou naprosto stejný. Dokonce i dírky na přišroubování sedí. Kdybych je proházel a dal zpět dohromady tak budou makat, ale pouze na svou baterii. Připadalo mi, jakoby měly proházené výstupy (ale to je asi blbost).
Na tom odkazu jsem něco četl, že mají ty čínský jiný data ve výstupech, nebo tak něco. Ale to napájení z venčí by přeci mělo makat, i když mě je to k ničemu pokud nebudou vysílat data ven.
Dejme prosím hlavy dohromady. :roll: Nebudu zase kupovat další posuvky jen tak na blint.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

15. 10. 2009, 11:57

Zdenek Valter píše:
potraviny píše:No jsem sice v práci kde prodávám žrádlo, ale našel jsem jeden takovej. Je to sice 8mm vrták, ale představ si že je to vrták o průměru 3mm. Tu korunku jsem nabrousil sklonem jako obyč.vrták aby hezky bral materiál. Tyto vrtáky mají hrany zaoblené (né moc ostré) U panelu to asi nemá smysl, tam se vrtá tím příklepem, tedy těmi otřesy, alespoň si to myslím.
No a postup vrtání chceš taky vyfotit? :lol:
No asi se neumím vyjádřit a tak zůstávám nepochopen ! ;-)

Vím jak vypadá vidiák ;-) chtěl jsem však především tu fotku nabroušeného vidiáku proto abych si představil co a jak mám brousit. ;-) ;-)
Pokud bude večer čas, tak nafotím. Je to ale 3mm a tak nevím jak to bude vypadat z telefonu. Ty hrany ale asi nenafotím, Zkusím, uvidíme.
Zdenek Valter

15. 10. 2009, 11:58

potraviny píše:Byly rozebrané a konektory jsem letoval. Všechny jsou naprosto stejný. Dokonce i dírky na přišroubování sedí. Kdybych je proházel a dal zpět dohromady tak budou makat, ale pouze na svou baterii. Připadalo mi, jakoby měly proházené výstupy (ale to je asi blbost).
Na tom odkazu jsem něco četl, že mají ty čínský jiný data ve výstupech, nebo tak něco. Ale to napájení z venčí by přeci mělo makat, i když mě je to k ničemu pokud nebudou vysílat data ven.
Dejme prosím hlavy dohromady. :roll: Nebudu zase kupovat další posuvky jen tak na blint.
Máš fotky těch desek ?
Jsou oboustranné ?
Jsou tam nějaká čísla revizí plošňáků ?
potraviny
Kontaktovat uživatele:

15. 10. 2009, 12:11

Tak to nevím s těmi čísly, dnes večer omrknu a nafotím. To zda jsou oboustranné tak orčitě jo. Z jedný strany je elektronika a ze spodu je plošnák na to pravítko co se načítá při posunu.
Zdenek Valter

15. 10. 2009, 12:57

potraviny píše:Tak to nevím s těmi čísly, dnes večer omrknu a nafotím. To zda jsou oboustranné tak orčitě jo. Z jedný strany je elektronika a ze spodu je plošnák na to pravítko co se načítá při posunu.
Ono se to může lišit na té druhé straně. Důležité je cokoliv co je rozdílné.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

16. 10. 2009, 12:38

Včera nebyl čas na foto. V So-Ne pořídím a pošlu umožní mi to čas. Jinak jsem objednal další značku dog.posuvky. Doufám že to nebude donekonečna.
Zdenek Valter

16. 10. 2009, 1:29

potraviny píše:Včera nebyl čas na foto. V So-Ne pořídím a pošlu umožní mi to čas. Jinak jsem objednal další značku dog.posuvky. Doufám že to nebude donekonečna.
V poho ! S tou posuvkou držím palce ;-)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 10. 2009, 9:58

Zdeňku tady jsem ti blikl originál od narexu broušené z výroby na kov.Koupil jsem kdysi pár rozměrů v bazaru,shodou okolností se mě tam nějakej děda ptal na co že to budu používat,když jsem mu řekl,že s tím budu vrtat železo protože vidiáky jsou především na železo tak mě poslal do pr...le :lol: :lol:
jinak bosch dělá vidiáky kov-beton a jsou broušený úplně stejně :wink:
koupíš kdekoli
Přílohy
P1040635.jpg
P1040634.jpg
P1040633.jpg
Zdenek Valter

16. 10. 2009, 10:27

tumlik píše:Zdeňku tady jsem ti blikl originál od narexu broušené z výroby na kov.Koupil jsem kdysi pár rozměrů v bazaru,shodou okolností se mě tam nějakej děda ptal na co že to budu používat,když jsem mu řekl,že s tím budu vrtat železo protože vidiáky jsou především na železo tak mě poslal do pr...le :lol: :lol:
jinak bosch dělá vidiáky kov-beton a jsou broušený úplně stejně :wink:
koupíš kdekoli
Dík - teda jestli jsem to pochopil správně pak by se mohl případě vidiák zbrousit takto.
Přílohy
vidiuv_zbrus.GIF
vidiuv_zbrus.GIF (4.54 KiB) Zobrazeno 5416 x
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 10. 2009, 10:34

myslíš čelo na břitech?
Zdenek Valter

16. 10. 2009, 10:38

tumlik píše:myslíš čelo na břitech?
Ano.

Přidám lepší obrázek
Přílohy
vidiuv_zbrus.GIF
vidiuv_zbrus.GIF (7.42 KiB) Zobrazeno 5397 x
Naposledy upravil(a) Zdenek Valter dne 16. 10. 2009, 10:48, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“