Krokový motor?
Zdravím,mám dotaz ohledně zapojení motoru doufám že krokového.Má jedenáct vývodů ale pouze první tři nějaký rozumný odpor 4,8 ohm,.Ostatní 4-11 odpor od 193 ohm až po 1100 ohm.Motor je z document feederu patrně Toshiba tak někde kolem 1995.Nějak mi to splývá měl jsem kopírek asi 15 v garáži a před půl rokem jsem to všechno odvezl do sběrného dvora.Bohužel jsem toto forum oběvil až tak pozdě a podlehl touze po vlasním CNC.
Mám jěště jeden z HP 2100 ale má jen tři vývody.Dík Víťa

Ten první zahoď rovnou. Má to 3 cívky zapojený do hvězdy a dost pochybuju, že bys to rozchodil. O vhodnosti na CNC, podle mě, nemůže být řeč.
Ten druhej už vypadá trochu líp, nicméně podle těchto fotek ti o nich neřeknu nic víc. Někdo jiný mě doplní
Ten druhej už vypadá trochu líp, nicméně podle těchto fotek ti o nich neřeknu nic víc. Někdo jiný mě doplní
www.tc-pipa.wz.cz
S týmito motormi moc vody nenamútiš , sú to slabé kúsky , ohliadni sa po motoroch s vyšším krútiacim momentom , hoci aj s kopíriek , ale väčšie . 

Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Jedině ten od Minebea corp. bude použitelnej na nějakou menší frézku. Případně i ten Sankyo, ale to spíš na kreslící plotter.
www.tc-pipa.wz.cz
Tady není problém v tom utratit za motory, řízení, lineáry desetitisíce,ale naučit se na tom co je doma principy řízení motorů,ovládání Mach-u ap.Až o tom něco budu vědět, rozbiju prasátko a koupim to co bude potřeba na pěti osou frézu.Nepotřebuju hlodat do litiny, stačí mi dural nebo hlína na modely pro slévárnu odstředivého lití zinku.Narvat do toho "kilo" a potom se drbat za uchem tak z toho už jsem vyrost.Ale díky za názory, je to totiž od toho něco se dozvědět. 

- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pozor, I dural je pro mnohé hobby mašinky už docela výzva. Rozhodně proti dřevu nebo plastu je to mnohonásobně náročnější na tuhost. Tedy i hmotnost konstrukce a tím pádem i výkon pohonů.Vita01 píše:Nepotřebuju hlodat do litiny, stačí mi dural
Petr Spáčil
Petře, však Vita01 na to sám určitě dojde, možná že, až po nějaké době, že třeba motor 1,9Nm z cncshop, ikdyž něco stojí, je velmi vhodný, a jeho cena i násobeno 3x, nám pořád tvoří velmi malou částku s ostatními náklady na frézku
Rosta.

Jenom ten motor na poslednim obrázku. Případně i jeho řídící desku, ale neseženeš k tomu dokumentaci, takže bys musel mooc experimentovat, a to by se jí zrovna nemuselo líbit..
Jinak si nech aj to VN trafo a připoj ho na kostru frézky, ať ti ji nikdo neošahává
Jinak si nech aj to VN trafo a připoj ho na kostru frézky, ať ti ji nikdo neošahává

www.tc-pipa.wz.cz