Pady píše: ↑4. 9. 2020, 7:46
Jen pro pořádek, představu o cenách materiálu a práce mám myslím relevantní...
Podle toho cos psal o zajezdu cele firmy na havaj mi prislo ze moc predstavu nemas, neco podobneho mi taky jeden clovek rekl

S temi umelci je to tezke, takovyho cloveka poznam uz na prvni pohled. Kdyz prijde do firmy, ruzne mava rukama, nadseni z nej jen cisi, nicemu nerozumi, ale porad neco drmoli jestli by to neslo udelat tak ci onak apod. Ja se pak pul dne drbu s nacenovanim nejake silene zakazky a vysledkem je ve 100% pripadu, ze borec vyvali oci a nasleduji kecy podle jeho natury od fnukani, pres zadosti o sponzoring az po vycitky typu ze chceme na Havaj.

Takze ted uz k tomu pristupuju jako ti borci s polystyrenem. Chvili mackam tlacitka na klavesnici, jen aby to vypadalo, pak strelim nejakou cenu od pasu a nasleduje to co vyse. Jen s tim rozdilem, ze usetrim hromadu prace s nacenovanim. Kdyby dany kreativec jen naznakem uvazoval ze si to necha udelat, udelal bych mu presny rozpocet, ale to se jeste nikdy nestalo.
K umelecke strance se tezko vyjadrovat kdyz nevite o co jde. Jako ze treba dost dobre si to dovedu predstavit napriklad pred firmou obchodujici se zeleznym srotem, ale z verejnych penez bych asi taky nechtel platit vytvor nadseneho kreativce, ktery prave objevil kouzla 3D CADu a za 5 minut klikani mysi vytvoril tohle.