Fusion 360 - skupina pro výměnu zkušeností

Pouze v rámci fora tj. účastnící fora samy sobě navzájem, nikoliv komerce
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

16. 4. 2020, 8:10

Úplně se mi nedaří si každý den něco namalovat, ale teď jsem si zkusil namodelovat prázdný Morse 3 kužel
Přílohy
Morse Tapper 3 Blank arbor v2 01.png
Morse Tapper 3 Blank arbor v2 02.png
Morse Tapper 3 Blank arbor Drawing v1.pdf
(111.59 KiB) Staženo 7 x
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

23. 6. 2020, 6:31

Nakreslil jsem model víka elektroniky pro svůj soustruh CQ9318.
Potřebuju ale poradit jak dostat šikmou plochu z modelu (uchycení ovládacích prvků) do pohledu roviny ve výkresu, a to tak abych mohl zakótovat otvory v ní.
V čelním pohledu to nelze - proto jsem tam dal odkazy na parametry odkazů.
Chtěl bych k tomu přidat další list se samostatným výkresem panelu.
Ví někdo z vás jak na to?
Přílohy
kryt elektroniky CQ9318 v4 iii.png
CQ cover 01.jpg
kryt elektroniky CQ9318 Drawing v3.pdf
(119.8 KiB) Staženo 7 x
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
chb
Příspěvky: 3367
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

23. 6. 2020, 9:37

přišlo mi do mailu
fusion.jpg
mailto:fusion@fusion360.cz
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

25. 6. 2020, 1:33

Tak jsem se dověděl odpověď na cad fóru:
https://www.cadforum.cz/forum/forum_pos ... do-vykresu
Zde podrobněji
Vybrání vlastního pohledu
Vybrání vlastního pohledu
Výběr pohledu do výkresu
Umístění vlastního pohledu do výkresu
Umístění vlastního pohledu do výkresu
Přílohy
kryt elektroniky CQ9318 Drawing v8.pdf
Upravený výkres
(154.71 KiB) Staženo 6 x
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

14. 1. 2021, 9:01

Mám problém s Fusion 360 - pokoušel jsem si ho instalovat i na druhý počítač.
Tam se instaloval jako trial.
Po přihlášení na starý mi to vnutilo instalaci poslední verze.
Po té se objevila v jeho hlavičce také trial period.
Zkoušel jsem přes personální nastavení znovu požádat o bezplatnou licenci pro hobby.
Podle návodu jsem si stáhnul soubor "Fusion 360 Client Downloader {ta_m-id xxx-FOD-xxx&token _mch-autodesk.com-xxxxxxxxx-xxxx}.exe".
Ten jsem spustil a oznámilo mi to, že mám nainstalovanou poslední verzi a jestli jí chci spustit.
Po jejím spuštění se ale nic nezmění. Viz výpis z About.

Co dělám špatně?
Přílohy
Fusion360.jpg
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

14. 1. 2021, 9:25

Tak odpověď jsem dostal na CAD fóru - původní licence musí vypršet - pak to zkusím.
Uvidíme konce ledna.
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
slezak77
Příspěvky: 1129
Registrován: 1. 6. 2012, 6:45

15. 1. 2021, 2:28

Jj je tisk. Po vypršení zase opakovat postup a mělo by to být v poho. Fusion můžeš mít třeba na deseti počítačích, ale on line může být jen jeden.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

28. 2. 2021, 4:05

Zdenek Valter píše: 14. 1. 2021, 9:25 Tak odpověď jsem dostal na CAD fóru - původní licence musí vypršet - pak to zkusím.
Uvidíme konce ledna.
Funguje to!!
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

28. 2. 2021, 9:50

Věděl by někdo jak jednoduše modelovat vsunutí kužele do modelu tak aby když kužel dotkne nastaveného kruhu s limitujícím průměrem se již dál neposunoval?
Já to zatím dělám tak, že si vytvořím zkrácený kužel podle toho maximálního průměru.
Zde model a model kuželové dutiny
Přílohy
Model 1.jpg
Sieg C0 Spindle V1 v1.zip
(89.01 KiB) Staženo 5 x
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20394
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

1. 3. 2021, 2:50

Nejsnaze asi tak ze ve skicari nakreslis profil toho kuzele tak ze bude sedet bodem na tom limitujicim prumeru. Miru zasunuti das volnou ostatni koty konstantama.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
chb
Příspěvky: 3367
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

1. 3. 2021, 7:04

no, pokud v sestavě jde pohybovat díly proti sobě tak tam určitě někde bude zatržítko pro kolizi
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Uživatelský avatar
slezak77
Příspěvky: 1129
Registrován: 1. 6. 2012, 6:45

2. 3. 2021, 8:28

mělo by to být Assemble : Enable contact sets
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (1.88 KiB) Zobrazeno 94 x
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4587
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

2. 3. 2021, 9:28

Díky!! Vyzkouším
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Odpovědět

Zpět na „školeni, kurzy, výměna zkušenosti“