Fusion 360

seriál článků o fusion 360 a lokalizace
Odpovědět
Lukas_2
Příspěvky: 382
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

5. 5. 2021, 11:02

Mrosconi píše: 5. 5. 2021, 10:44 Ciao,

mám problém se sekáním se Fusion. Nevím, zda je to velkým počtem těles, nebo co dělám špatně, ale nejsem téměř schopný zkopírovat součástku. Nevíte kde je problém?
Win10, i7 4Ghz, 64GB RAM, disky SSD, GT1060 6GB DirectX 11.

Díky
Já jsem v tomhle týdnu pocítil delší načítání tool library. Jinak vše OK. Zkus v té sestavě schovat tělesa co nepotřebuješ, třeba celou osu X,Y pokud pracuješ na Z...
Napiš na ofiko podporu, jestli to je normální nebo ne, jak to máš dělat aby to jelo líp, oni ti určitě něco poradí. Řekl bych že Fusion podpora dobře funguje... Možná nějaká vlákna o tomhle už jsou. google...
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 7339
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

5. 5. 2021, 11:05

peteri píše: 4. 5. 2021, 8:25 Už to mám funkčné. Dakujem za rady.
Jak jsi to nakonec rozlouskl?

Mrosconi píše: 5. 5. 2021, 10:44 Ciao,

mám problém se sekáním se Fusion.
Já měl problém, pokud jsem toho měl hodně ve sketchi - např. když jsem si kreslil kolečko enkodéru a rozkopíroval jedno okénko 75x, prakticky se s tím pak nedalo hýbat. Ale výsledný 3D objekt z tohoto sketche extrudovaný se hýbal zcela svižně. Řešil jsem to tehdy parametricky (počet okének jsem snížil, pokud jsem se potřeboval do sketche vrátit a pak zase zvýšil). Docela opruz. Už je to déle, od té doby jsem na něco takového nenarazil, ale ani jsem nic podobného nekreslil.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Lukas_2
Příspěvky: 382
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

6. 5. 2021, 8:34

Mrosconi píše: 5. 5. 2021, 10:44 Ciao,

mám problém se sekáním se Fusion. Nevím, zda je to velkým počtem těles, nebo co dělám špatně, ale nejsem téměř schopný zkopírovat součástku. Nevíte kde je problém?
Win10, i7 4Ghz, 64GB RAM, disky SSD, GT1060 6GB DirectX 11.

Díky
Update. Tak asi mohu potvrdit že práce s velkými soubory je náročnější. Já to pociťuji při práci v manufacture. Teď upravuju větší program, hodně linear a component patternů. Řekl bych že to jede o něco hůř než předtím.
Zjistil jsi něco dalšího ?
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Uživatelský avatar
Mrosconi
Příspěvky: 1491
Registrován: 22. 2. 2015, 6:30
Bydliště: Netřebská 47, Praha 6 Ruzyně
Kontaktovat uživatele:

6. 5. 2021, 9:07

Ciao,

koukám na ten můj soubor, tak po stažení do kompu má na disku 288MB (STEP).

Zda je to už moc, nebo málo... Netuším.

Díky
Lukas_2
Příspěvky: 382
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2021, 11:00

Mrosconi píše: 6. 5. 2021, 9:07 Ciao,

koukám na ten můj soubor, tak po stažení do kompu má na disku 288MB (STEP).

Zda je to už moc, nebo málo... Netuším.

Díky
Ještě jedna věc. Kolik těch projektů máš najednou otevřených ? Já když jsem jich měl včera otevřených hodně najednou tak to nejelo zrovna ideálně...
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Uživatelský avatar
Mrosconi
Příspěvky: 1491
Registrován: 22. 2. 2015, 6:30
Bydliště: Netřebská 47, Praha 6 Ruzyně
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2021, 11:08

Luky snažím se pracovat s jedním, ale většinou jsou to dva. Nevím zda je nějaké omezení na prostor na cloudu, ale zjistil jsem, že je koš pro každou složku, takže jsem udělal pořádek a zdá se mi, že je to trochu lepší. Nicméně nikde není nic psáno o počtu nebo prostoru ve cloudu. Bohužel spousta souborů nejde odstránit a to i přes to, že nejsou nikde použity. Tedy podle toho co vidím. Jenže Fusion má vlastní logiku.
Podle mně nastal problém u nějaké vložené komponenty, protože od jisté doby se to kouše. Taky jsem zjistil, že když chci do velké sestavy vložit pomoci insert derive, tak musím vše zneviditelnit. Pak to jde. Když mám zobrazeno více věcí, tak se to většinou kousne. Ale i opačně.
Tak nevím. Určitě to má ale souvislost s velikostí. Jo a nefunguje mi ten příkaz pro zjištění počtu komponent.
Lukas_2
Příspěvky: 382
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 9:07

Jede vám Fusion ? Nemá náhodou off servery ? Ráno se mi nechtěl zapnout vůbec, po reinstalaci aspoň offline. Ani v tom web manager nic není, jako by to bylo off taky.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Permonik
Příspěvky: 331
Registrován: 19. 2. 2015, 7:34
Bydliště: Mošnov
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 10:44

Podle https://health.autodesk.com/ servery běží, ale je tam poznámka:

ACTION REQUIRED: An important product update addressing recent data issues is now available. Please update Fusion 360 ASAP and follow the steps outlined in this Support Article.

JE VYŽADOVÁNA AKCE: Nyní je k dispozici důležitá aktualizace produktu, která řeší nedávné problémy s daty. Aktualizujte Fusion 360 ASAP a postupujte podle kroků uvedených v tomto článku podpory.

https://knowledge.autodesk.com/support/ ... -2021.html
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Lukas_2
Příspěvky: 382
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 10:56

Už mi to jede. Asi to měli off na instalaci updatu. No mohlo by to vyhodit aspoň hlášku. Mi to prvně připadlo jak kdyby se Fusion prostě rozesral a potřeboval reinstall... Zůstal akorát na white screen...
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Odpovědět

Zpět na „Učíme se Fusion 360“