DMC 63V - sinumeric

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 8552
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

14. 1. 2016, 8:44

zadaji píše:Taky bych od tebe potřeboval radu dočetl jsem se ze máš maho s heidenhain 407. Neřešil jsi někdy rozšíření paměti me těch 5000 řádků nějak nestačí.
nečet jsem vše co se tu řeší ,u tý 407jde paměť řešit tak že se data průběžně dosypaváj z jinýho kompu přes TNCremo což je Hjdoš program zdarma.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
CAWEDOG
Příspěvky: 326
Registrován: 1. 3. 2008, 9:01
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

14. 1. 2016, 1:21

Já prakticky všechny programy pouštím přes DNC, taK že to neřeším. Hajdn to má moc pekně vyřešený.
Uživatelský avatar
CAWEDOG
Příspěvky: 326
Registrován: 1. 3. 2008, 9:01
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

11. 4. 2016, 8:37

Nazdar chlapi,
dneska jsem myslel že z mašiny vyrostu. Systém Sinumeric 810T
Vytvářím programy v CIMATRONU. Klasicky je generuju jako ISO kod.
A mašina mě náhodně občas vyhodí chybu že mám špatně koncový bod kruhové interpolace.
Zkoušel jsem standardi toleranci 0,01 zmenšit až na 0,001 . A v některých případech ani to nepomohlo.
Nejde někde na mašině upravit rozlišení systému, případně jakym zpusobem s tím vydrbat.
Protože na FANUCu za 3 roky nikdy žádnej problém, na linuccnc taky nic.

Díky za odpověď.
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 8552
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

11. 4. 2016, 9:30

zadaji píše:Taky bych od tebe potřeboval radu dočetl jsem se ze máš maho s heidenhain 407. Neřešil jsi někdy rozšíření paměti me těch 5000 řádků nějak nestačí.
Když nestačí tak se dokrmuje z TNCremo (zdarma),mám 430 tak jsem nepotřeboval.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
CAWEDOG
Příspěvky: 326
Registrován: 1. 3. 2008, 9:01
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

11. 4. 2016, 9:38

Nejak tvou reakci nechápu.
Uživatelský avatar
CAWEDOG
Příspěvky: 326
Registrován: 1. 3. 2008, 9:01
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2021, 4:06

Před asi měsicem mi stroj přestal vyměnovat nástroje. V průběhu programu už nevyměnil.
Nikdo koho jsem oslovil si s tím neví rady.
Mechanika i elektronika je v pořádku.
Na stroji jsou pouze 2 snimače na upnutý a odepnutý nástroj a 2 snimače na přiklopení a odklopení kolotoče.

Vždy se stroj zastaví na rádku viz příloha.

Situace1: (vrácení nástroje do kolotoče)
Vřeteno vyjede do polohy pro výmenu,
Správně naorientuje dutinu
Karusel se natočí na správnou kapsu
Krarusel se priklopí k vřetenu
Vřeteno vyjede nad karusel a tady to zamrzne. Zde musím přerušit výměnu a ručně odjet s karuselem. Systém nástroj z vřetene přenese do zásobníku.

Situace2: (vyvolání nástroje ze zásobníku)
Vřeteno vyjede do polohy nad karusel
Správně naorientuje dutinu
Karusel se natočí na správnou kapsu
Krarusel se priklopí k vřetenu a tady to zamrzne. Zde musím přerušit výměnu a ručně odjet s karuselem. Systém nástroj ponechá v zásobníku.

Něco je pravděpodobně špatne s tou hladinou nad karuselem. Protože než do ní najede tak vše jede jak má. Hladina je v Zo nulového bodu stroje a ještě může jet do Z+1,5mm než to zastaví softwarový konec.

Prosím o radu co s tím, jestli Vás něco nenapadá.
Pokud s tím nehnu tak půjde pravděpodobně k někomu na náhradní díly. Což je škoda protože mechanicky je ok (0,01mm).

Díky

Ondra
Přílohy
Chyba výměny.jpg
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“