cnc frezka - dotazy

mek123
Příspěvky: 92
Registrován: 28. 3. 2017, 9:44
Bydliště: Strakonice

22. 10. 2018, 9:18

Bohužel, teď mi čas a hromada práce nedovolí nějaký větší progres, ale aspoň jsem dal dohromady koncept z materiálu, který mám doma. Snad to není úplně mimo. Každopádně uvítám nějakou kritiku
cncfr_up1.jpg
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 8552
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

22. 10. 2018, 10:02

Ten Y trochu zavřít ,bylo by škoda to zprasit takovou drobností.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
josef109
Příspěvky: 276
Registrován: 21. 5. 2017, 5:15
Bydliště: Praha

22. 10. 2018, 10:36

Díl mezi osou Y a Z bych udělal spíš jako skříň, než jen prostou desku. Mysli na to, že taková deska se při obrábění může prohnout/zkroutit o několik desetin mm. Je to jeden z poznatků, který tady nejednou zazněl :-)
mek123
Příspěvky: 92
Registrován: 28. 3. 2017, 9:44
Bydliště: Strakonice

14. 4. 2019, 8:00

tak pomalu to roste...
Přílohy
fr1.jpg
Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 4928
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

14. 4. 2019, 8:43

Pod ty stojny, nebo na ně, kde se staví příčník dej dolícovací podložky. Stačí 3 až 5 mm. Jejich dobroušením pak lehce doladíš geometrii osy proti stolu (plotně). Je dobré mít taky podložky mezi vozíkem a suportem. Dá se pak geoška dobře poladit.
mek123
Příspěvky: 92
Registrován: 28. 3. 2017, 9:44
Bydliště: Strakonice

16. 4. 2019, 10:31

Ahoj, diky za radu... sice nemam pristup k brusce, ale asi to nebude problem nechat nekde udelat
mek123
Příspěvky: 92
Registrován: 28. 3. 2017, 9:44
Bydliště: Strakonice

1. 7. 2021, 7:45

tak po dlouhé době jsem se vrátil zpátky k tomuhle peklu :D

podařilo se mi sehnat za slušný peníz tohle vřeteno... má s tím někdo zkušenosti? Nebo je to prostě obyč čína?

https://www.aliexpress.com/item/3225376 ... 4c4d9TuxRa

teď už mám na stavbu všechno a jen najít trošku víc času.
Modros
Příspěvky: 574
Registrován: 31. 3. 2019, 7:58

2. 7. 2021, 8:34

mek123 píše: 1. 7. 2021, 7:45 tak po dlouhé době jsem se vrátil zpátky k tomuhle peklu :D

podařilo se mi sehnat za slušný peníz tohle vřeteno... má s tím někdo zkušenosti? Nebo je to prostě obyč čína?

https://www.aliexpress.com/item/3225376 ... 4c4d9TuxRa

teď už mám na stavbu všechno a jen najít trošku víc času.
já ho mám v regálu...zalepila se mě fréza při hliníku a pomalu se zastavilo...žádná hruza....od té doby jen cukalo na místě.....je komplet ohnuté....náraz to nebyl žádný...pouze boční tlak na nástroj....to bylo naposled co sem dal na stroj něco čínského....fungovalo 3 minuty......pokud se ti podaří frézovat bez nehody tak super
mek123
Příspěvky: 92
Registrován: 28. 3. 2017, 9:44
Bydliště: Strakonice

9. 7. 2021, 5:57

tak pomalu to dávám dohromady...
Přemýšlím o řízení.. mám to připravené na Mach, ale začal jsem uvažovat o Linuxu... nicméně s tím nemám vůbec žádné zkušenosti.
IMG_4446_img.jpg
Mex
Příspěvky: 8766
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

9. 7. 2021, 5:59

mek123 píše: 9. 7. 2021, 5:57 mám to připravené na Mach, ale začal jsem uvažovat o Linuxu... nicméně s tím nemám vůbec žádné zkušenosti.
No to je snad výhoda, ne?
Aspoň ti přibudou nové zkušenosti.
mek123
Příspěvky: 92
Registrován: 28. 3. 2017, 9:44
Bydliště: Strakonice

9. 7. 2021, 6:14

Mex píše: 9. 7. 2021, 5:59
mek123 píše: 9. 7. 2021, 5:57 mám to připravené na Mach, ale začal jsem uvažovat o Linuxu... nicméně s tím nemám vůbec žádné zkušenosti.
No to je snad výhoda, ne?
Aspoň ti přibudou nové zkušenosti.
To je fakt... aspoň budu mít co dělat o dlouhých zimních večerech :)
Uživatelský avatar
Radhard
Příspěvky: 99
Registrován: 1. 7. 2020, 10:19
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

9. 7. 2021, 10:22

A taky je možnost mít řízení, který vůbec neběží na PC ;-)
Uživatelský avatar
zz912
Příspěvky: 759
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

22. 7. 2021, 6:39

Pokud premyslis o Linuxu tak mrkni sem:
zz912.webnode.cz
LinuxCNC - MESA 7i96 - Začátečník
zz912.webnode.cz
kiko01
Příspěvky: 993
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

22. 7. 2021, 11:13

A planujes tam pouzivat aj nejake chladenie tekutinou? By to chcelo nejake odtokove kanaly po bokoch. Tato tvoja koncepcia by sa dala celkom v pohode zakrytovat si myslim, tak aby ti to neslo na lineary a skrutku....
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“