Trhaný posuv

obecna diskuze na tema mach3, dotazy poznatky atd...
Odpovědět
marikano
Příspěvky: 107
Registrován: 21. 11. 2012, 2:09

29. 7. 2021, 4:16

Ahoj,

Potřeboval bych radu. Nemůžu na to přijít.
Při posuvu pomocí šipek nebo prostě rychloposuvu se mi otáčí krokovy motor trhane. Když dám normální posuv pracovní tak jede v pořádku.
Už jsem v koncích zkoušel jsem v nastavení sna všechno možný :-)
Přílohy
20210729_171240.mp4
(13.12 MiB) Staženo 33 x
Mex
Příspěvky: 8972
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

29. 7. 2021, 4:33

No a jakou máš pro ten rychloposuv nastavenou:
- rychlost
- zrychlení
- max. frekvenci STEP

Stíhá to ten motor a PC?
Co se stane, když max. rychlost a zrychlení omezíš?
marikano
Příspěvky: 107
Registrován: 21. 11. 2012, 2:09

29. 7. 2021, 4:45

Nejhorší je že jsem to měl naposledy zapojeny na zkoušku asi před půl rokem a vše fungovalo normálně. Nic jsem neměnil tak jak jsem to vypnul ped tím půl rokem tak jsem to zapl a teď tohle. Ten max posuv jsem zkusil v nastavení motoru snížit ale to nezabralo.
Teď je nastaveno 320, 1000 ,5.
Ještě to tedy zkusím pozměnit.
Pepa Žhář
Příspěvky: 399
Registrován: 23. 1. 2011, 5:16

29. 7. 2021, 9:28

Jakoze rampu 5? to je trochu divne, vetsinou davam cca polovicni hodnotu co je rychlost..
posli xml soubor, tam je veskere nastaveni, dela to jeden motor nebo i ostatni?
Mex
Příspěvky: 8972
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

29. 7. 2021, 9:36

Mach neznám. Tak jsem přemýšlel, co ta čísla znamenají a hlavně v jakých jsou jednotkách.
Napadá mě, že je to v počtu brambor na kilowatt krychlový.
Trefil jsem to? Je to správně?
Uživatelský avatar
zz912
Příspěvky: 809
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

29. 7. 2021, 11:16

Mex píše: 29. 7. 2021, 9:36 Mach neznám. Tak jsem přemýšlel, co ta čísla znamenají a hlavně v jakých jsou jednotkách.
Napadá mě, že je to v počtu brambor na kilowatt krychlový.
Trefil jsem to? Je to správně?
Ty uz mas zase pokazenou svou vesteckou kouli? Nebo reagujes na absenci kouzelnych slovicek?
Moje vestecka koule rika, ze to budou zatuhla/zrezavela loziska v krokacich.
LinuxCNC - MESA 7i96 - Začátečník
zz912.webnode.cz
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20120
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2021, 5:29

Zkontrolovat latency
Zkontrolovat hodnoty rychlosti akcelerace
Zkusit se zamyslet nad tim co vsechno se mohlo zmenit od posledka
Dopodrobna sem vse popsat nafotit konfiguraci atd...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
R - stick
Site Admin
Příspěvky: 737
Registrován: 9. 6. 2007, 3:45
Bydliště: Vysoké Studnice 70 58821 Velký Beranov
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2021, 8:03

Tento problém se mi na mašinách párkrát vyskytl. Příčinou bylo vždy zadřené ložisko na šroubu posuvu. Takže bych zkusil to rozebrat a ložisko vyměnit.
Odpovědět

Zpět na „Mach3“