rucni ovladaci kolecko - tocitko
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo a kdyby to nekdo dalsi rozdelaval
tak 1. sundat kolecko (na boku je cervik a za nim jeste jeden, tj. dva v jedne dire za sebou!)
2. povolit sroubky drzici kryci plech a v ruce vyklepnout pripadne podebrat
je mozne ze to bude prilepene ke gumovemu tesneni.
tak 1. sundat kolecko (na boku je cervik a za nim jeste jeden, tj. dva v jedne dire za sebou!)
2. povolit sroubky drzici kryci plech a v ruce vyklepnout pripadne podebrat
je mozne ze to bude prilepene ke gumovemu tesneni.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mám technický dotaz, co do nastaveni Machu3 a sice prepínaní os na kolečko. Jednotlačitková volba, tak ja to popiskuje Radek-B je mi jasná, ale potřeboval bych to spíše na 4polohový přepínač. Tzn. 0-X-Y-Z. V nulové poloze nepřichází žádný bin. signál do žádného pinu, v poloze X např do pinu 10, Y pin 11, Z pin 12. Signál samosřejmě přichází trvale, dokud je přepínač v příslušné poloze. Jednotlačítková volba by se samosřejmě použít dala taky, nicméně pokud obsluha stojí s kolečkem 3 metry od panelu je to dost nešikovné.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Oem kod pro prepinac X/Y/Z je 175 pro jednotlive X=185,Y=186,Z=187.magi píše:Mám technický dotaz, co do nastaveni Machu3 a sice prepínaní os na kolečko. Jednotlačitková volba, tak ja to popiskuje Radek-B je mi jasná, ale potřeboval bych to spíše na 4polohový přepínač. Tzn. 0-X-Y-Z. V nulové poloze nepřichází žádný bin. signál do žádného pinu, v poloze X např do pinu 10, Y pin 11, Z pin 12. Signál samosřejmě přichází trvale, dokud je přepínač v příslušné poloze. Jednotlačítková volba by se samosřejmě použít dala taky, nicméně pokud obsluha stojí s kolečkem 3 metry od panelu je to dost nešikovné.
Je to ale dost neprakticke protoze jen tyto samotne volby zaberou 4vstupy na lpt namisto 1-dnoho pri prepinani jednim tlacitkem.
A zaberou 4-ri protoze posledni zvolenou osu je potreba necim zrusit aby nezustala aktivni.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Tak ještě jeden pokus, neobjednáme ModIO ? tím by se připojení elegantně vyřešilo 

- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Mach je pekna WIN aplikace, ktera jaksi funguje a pro domaci garazove aplikace , nemam vyhrad. Ale jinak ??? Jsou moje pocity smisene.QNX píše:Tak ještě jeden pokus, neobjednáme ModIO ? tím by se připojení elegantně vyřešilo
Me se pripojeni kolecka k machu moc nelibi , funguje to "" divne a prilis se s tim delat neda. Nevim jestli je koupe dalsiho bastlu tim pravym resenim.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlasim s tim, ze se Mach3 nemuze rovnat profi systemu jako je treba Haiden, nicmene na plaeni plasmou je naprosto vyhovujici a jeste se nestalo aby se mnou vysmrknul. Samosřeme se musely vyresit urcite problemy, napr. napajeni PC se musi resit prez UPS a musi tam byt rele, ktere hlida sled fazi v siti, pak se musi hlidat tlak vzduchu a vypadek paliciho zdroje. Pri jakekoliv poruse dat Machu E-Stop. Ale beha to uz nejakou dobu na 2 smeny bez chybicky.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nepopiram ze spouste lidi vyhovuje ale ja si uvedomuju uz delsi dobu ze potrebuju hardwarovej interpolator a servopohony a u macha se to timhle smerem prilis nehybe a porad je to na dost amaterske urovni, ja si uz nechci hrat s mechanikou a elektronikou ja chci prijit ke stroji a makat se vsim vsudy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
ve starých šuplíkových zásobách jsem našel tuto součástku. Je to rotační encodér, něco jako IRC. Má to dva výstupy posunuté o 90°, zatím jsem nezpočítal kolik to má pulzů na otáčku. Jak bude chvilka tak se to pokusím nějak zpočítat.
- Přílohy
-
- pulkr.avi
- elektronika nastavena na půlkrok
- (3.5 MiB) Staženo 376 x
-
- celokr.avi
- elektronika nastavena na celokrok
- (2.65 MiB) Staženo 288 x
bylo to napojený přímo na vstup driveru. Šlo mi o to odzkoušet funkci a možnosti tohoto snímače a v danou chvíli to bylo to nejjednodužší a nejrychlejší řešení. MACH nemám nainstalovaný ale chtěl bych to s ním také odzkoušet. Kdyby měl někdo zájem o ty snímače, tak jich mám si 20kusů.