Vůle ozub.kola na vřetenu ASIST.
Zjistil jsem, vůli na ozub dvojkolu na vřetenu soustruhu.
Nejedná se o plastová, ale o kovová. Nevím jak je to možné, ale je tam nepatrná vůle. Občas mi to kleplo a to byla ta vůle. Ještě jsem zatím nerozebral. Napadá mě jedině to rozhodit a použít LOCTITE 638. Ale operace by měla být do 8min. jak píšou, pak asi tvrdne. Máte s tím někdo zkušenost? A co do budoucna, bude to možné ještě někdy rozebrat?

Záleží až po jaké teplotě, neboť bych to pak ohříval i s vřetenem. Možná by bylo asi lepší někde sehnat nová kovová kola a jen je vyměnit.
- Zdenek Valter
Kde máš tu vůli ?potraviny píše:Zjistil jsem, vůli na ozub dvojkolu na vřetenu soustruhu.Nejedná se o plastová, ale o kovová. Nevím jak je to možné, ale je tam nepatrná vůle. Občas mi to kleplo a to byla ta vůle. Ještě jsem zatím nerozebral. Napadá mě jedině to rozhodit a použít LOCTITE 638. Ale operace by měla být do 8min. jak píšou, pak asi tvrdne. Máte s tím někdo zkušenost? A co do budoucna, bude to možné ještě někdy rozebrat?
Jestli to chápu správně tak ti klouže ozubené kolo po vřeteni ?
Nešlo by to třeba vyfrézovat speciální pero ?
Přesně tak, navíc jsem po důkladnějším pohledání zjistil vůli mezi zuby obouch kol, jako kdyby se zuby ztenčily nebo co. Jsem z toho nějaký zmetený.Zdenek Valter píše:Kde máš tu vůli ?potraviny píše:Zjistil jsem, vůli na ozub dvojkolu na vřetenu soustruhu.Nejedná se o plastová, ale o kovová. Nevím jak je to možné, ale je tam nepatrná vůle. Občas mi to kleplo a to byla ta vůle. Ještě jsem zatím nerozebral. Napadá mě jedině to rozhodit a použít LOCTITE 638. Ale operace by měla být do 8min. jak píšou, pak asi tvrdne. Máte s tím někdo zkušenost? A co do budoucna, bude to možné ještě někdy rozebrat?
- Zdenek Valter
Vůle mezi zuby není takový problém jako spíš když to klouže nebo nedej bože vaklá !!.potraviny píše:Přesně tak, navíc jsem po důkladnějším pohledání zjistil vůli mezi zuby obouch kol, jako kdyby se zuby ztenčily nebo co. Jsem z toho nějaký zmetený.Zdenek Valter píše:Kde máš tu vůli ?potraviny píše:Zjistil jsem, vůli na ozub dvojkolu na vřetenu soustruhu.Nejedná se o plastová, ale o kovová. Nevím jak je to možné, ale je tam nepatrná vůle. Občas mi to kleplo a to byla ta vůle. Ještě jsem zatím nerozebral. Napadá mě jedině to rozhodit a použít LOCTITE 638. Ale operace by měla být do 8min. jak píšou, pak asi tvrdne. Máte s tím někdo zkušenost? A co do budoucna, bude to možné ještě někdy rozebrat?
Máš to rozebraný ?
Je to klouzání přímo na vřeteni nebo na té hřídeli od motoru ?
ked som to dobre pochopil tak nas velku volu nedzi rubami oboch kol a hovoris ze sa ti ztencil profil zubu? V tom pripade to vyhodit von zmerat nakreslit a nechat si vyrobit novu sadu z lepsieho materialu, potom len pockat kedy sa tie cinske kolieska zoderu uplne a spravit vreteniku Go.
Klouže to po vřeteni a má to i vůli, to vaklání jak píšeš. Přitom při montáži jsem to tam tenkrát doslova lisoval. Vydrželo to zhruba rok. Navíc při rozborce jsem zjistil vůli v perku tohoto kola viz foto. Musím se poohlédnout po jiných řemenic (cz) + řemenu. Jinak s těmi mazničky, to je docela dobrej nápad, udělám je tam asi taky.Zdenek Valter píše:Vůle mezi zuby není takový problém jako spíš když to klouže nebo nedej bože vaklá !!.potraviny píše:Přesně tak, navíc jsem po důkladnějším pohledání zjistil vůli mezi zuby obouch kol, jako kdyby se zuby ztenčily nebo co. Jsem z toho nějaký zmetený.Zdenek Valter píše: Kde máš tu vůli ?
Máš to rozebraný ?
Je to klouzání přímo na vřeteni nebo na té hřídeli od motoru ?
Ty kola už dávno není čínagolansk píše:ked som to dobre pochopil tak nas velku volu nedzi rubami oboch kol a hovoris ze sa ti ztencil profil zubu? V tom pripade to vyhodit von zmerat nakreslit a nechat si vyrobit novu sadu z lepsieho materialu, potom len pockat kedy sa tie cinske kolieska zoderu uplne a spravit vreteniku Go.

V týdnu zkusím sehnat LOCTITE, a pak to rozhodím. Lis k dispozici mám.bob7373 píše:Mohl bys to vyfotit až to budeš mít venku? Mám je taky. Já tam dal ten Loctite preventivně hned.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na co lis když to jak píšeš "vaklá"
to by mohlo vypadnout ,ne?
ta vůle mezi zuby bych řekl,že ničemu nevadí a bude tam vždycky
,ten modul je docela velký a úplně ztratit,nebo ohnout by se ti ty zuby neměly 

to by mohlo vypadnout ,ne?

ta vůle mezi zuby bych řekl,že ničemu nevadí a bude tam vždycky

- Zdenek Valter
No držím pěsti. Popřípadě kduy to budeš dělat rád bych to třeba i viděl natura.potraviny píše:V týdnu zkusím sehnat LOCTITE, a pak to rozhodím. Lis k dispozici mám.bob7373 píše:Mohl bys to vyfotit až to budeš mít venku? Mám je taky. Já tam dal ten Loctite preventivně hned.
Vypadnout asi né, budou to pohromadě držet ložiska, a ty jsou na fest, Jó to kolo pujde super ventumlik píše:Na co lis když to jak píšeš "vaklá"![]()
to by mohlo vypadnout ,ne?![]()
ta vůle mezi zuby bych řekl,že ničemu nevadí a bude tam vždycky,ten modul je docela velký a úplně ztratit,nebo ohnout by se ti ty zuby neměly

No a pak to nazpět lisnout.