Boley BC 32

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20394
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2021, 8:25

u tech serv je problem je ridit (sscnet jediny pouzitelny interface pro linuxcnc dela Yurtaev)
je jich tam 5 (ano ten stroj ma 5 rizenych os)
ten interface nepodporuje remote IO takze integrace s podavacem, vsemozne periferie atd... dost problematicke a hodne prace
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

17. 11. 2021, 9:09

robokop píše: 17. 11. 2021, 8:25 u tech serv je problem je ridit (sscnet jediny pouzitelny interface pro linuxcnc dela Yurtaev)
je jich tam 5 (ano ten stroj ma 5 rizenych os)
ten interface nepodporuje remote IO takze integrace s podavacem, vsemozne periferie atd... dost problematicke a hodne prace
Celkem je tam 9 serv :) Dvě vřetena, dvě uzamykání vřeten, Z1, Z2, X1, otáčení hlavy, pohánění hlavy...
A ta deska podporuje 7 serv, takže by se museli koupit dvě. Možnost, když tohle nepojede stále je. Avšak té práce :roll:
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

17. 11. 2021, 9:49

Tak stačilo zase obnovit image a nahrát ho na disk. No nějaké chyby zmizely. Ale zase se něco objevilo.
Přílohy
IMG_20211117_104211.jpg
IMG_20211117_104255.jpg
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6271
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

17. 11. 2021, 10:34

robokop píše: 17. 11. 2021, 8:25 u tech serv je problem je ridit (sscnet jediny pouzitelny interface pro linuxcnc dela Yurtaev)
je jich tam 5 (ano ten stroj ma 5 rizenych os)
ten interface nepodporuje remote IO takze integrace s podavacem, vsemozne periferie atd... dost problematicke a hodne prace
Aha to to je jiný kafe , na profibus se něco dělá pod linuxcnc ? http://www.odbornecasopisy.cz/elektro/c ... ric--13165
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6271
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

17. 11. 2021, 10:36

hele teda jen 6 os , ale : https://www.ebay.ie/itm/LinuxCNC-SSCNET ... nav=SEARCH
aha tak to je ten yurtaev co jsi psal .
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

17. 11. 2021, 12:14

Tak kucíí.... Ehm 😀 Něco se mi podařilo. Tak mrkněte https://youtu.be/ZzJclm0DFVI
Chci moc poděkovat Yurtaeovi za rady a majiteli druhého Boleye Szymon Tyburski.
A hlavně Robokopovi.
https://youtu.be/ZzJclm0DFVI
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6271
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

17. 11. 2021, 12:39

no paráda ,tak si hlavně udělej klon disku v téhle funkční konfiguraci . a hlavně už se pochlub nějakým výrobkem .
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

17. 11. 2021, 1:06

packa píše: 17. 11. 2021, 12:39 no paráda ,tak si hlavně udělej klon disku v téhle funkční konfiguraci . a hlavně už se pochlub nějakým výrobkem .
Mám image toho disku od července :) akorát mě nenapadlo použít z Backupu jiný parameter.bin byl pod jiným názvem.
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 2710
Registrován: 16. 2. 2015, 11:16

17. 11. 2021, 1:48

od svěráku York když si přišel sem na fórum značný pokrok co pokrok přímo skok tak přeju, aby se ti nadále dařilo chlape
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

17. 11. 2021, 3:08

kenybz píše: 17. 11. 2021, 1:48 od svěráku York když si přišel sem na fórum značný pokrok co pokrok přímo skok tak přeju, aby se ti nadále dařilo chlape
Hihi, jo historie :) Ten svěrák už je ve šrotu. Děkuji.
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

17. 11. 2021, 8:58

Tak opět starosti... A tož reference os... U X1, Z1, A1 je vše v pořádku. Avšak A2,Z2 nechce vůbec začít referovat? :roll: Viz. foto. Postupuji dle návodu v manuálu.
Na driverech bliká C2, C7. Dle manuálů je to [ Cn During servo OFF (n is the control axis No.) ]
V JOG mohu všemi osami popojíždět.
Dále reference hlavy :roll: Dle návodu to nejde. :lol:
Přílohy
257379645_1248312922335277_2796819821701736080_n.jpg
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

18. 11. 2021, 9:54

OompaLoompa píše: 1. 11. 2021, 6:10
Ahoj, nevíš proč to A2 a Z2 nenuluje? Nahrál jsem to na video
https://youtu.be/ciJ-5mbJR6c
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Lify
Příspěvky: 1413
Registrován: 14. 1. 2016, 4:33

25. 11. 2021, 6:29

Tak doufám, že to kluci z Mitsubishi zvládnou opravit :roll:
Fakt nechápu proč to nezačne na Z2 a A2 nulovat. Přitom všemi osami mužů v ručním hýbat :roll:
Přílohy
IMG_20211121_174503.jpg
IMG_20211121_175955.jpg
IMG_20211121_180144.jpg
IMG_20211121_180641.jpg
IMG_20211122_150448.jpg
IMG_20211122_150505.jpg
IMG_20211122_150707.jpg
IMG_20211122_150713.jpg
IMG_20211122_150718.jpg
IMG_20211122_150746.jpg
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“