Menič
Cerpadla na vodu su takto bezne riadene.
Tiez mam doma jednu takuto kombinaciu a nadavam na toho hlupaka co s toho spravil "set".
Jedna faza vstup, vystup tri fazy. Vezmem dve z nich, pridam kondenzator aby som dosiahol akoze tretiu fazu. Asi by to dalo zabrat inzinierom aby to spravili komplikovanejsie.
Tiez mam doma jednu takuto kombinaciu a nadavam na toho hlupaka co s toho spravil "set".
Jedna faza vstup, vystup tri fazy. Vezmem dve z nich, pridam kondenzator aby som dosiahol akoze tretiu fazu. Asi by to dalo zabrat inzinierom aby to spravili komplikovanejsie.
Ja tomu celkom nerozumiem, píšeš 3f motor s kondenzátorom a potom napíšeš, že je ešte v záruke. Z toho asi vyplýva, že to nebude 3f motor, takže ak chceš reálnu radu, tak napíš čo to je za motor, s akým kondenzátorom (behový, rozbehový, alebo naozaj 3f v zapojení pre 1f sieť) a tiež treba vedieť, či ten menič je naozaj frekvenčný menič, alebo iba regulátor napätia. Meniče 1f/1f totiž existujú, ale reálne som taký ešte nevidel.
Ak nevieš na tieto otázky odpovedať, tak aspoň napíš model motora a meniča, dá sa to všetko dohľadať v datasheete.
Ak nevieš na tieto otázky odpovedať, tak aspoň napíš model motora a meniča, dá sa to všetko dohľadať v datasheete.
Tos C45-2000
To je jednofázovej motor s pomocným vinutím. To že z toho leze víc drátů neznamená, že je to třífázovej motor.
Vzhledem k tomu, že je to ventilátor, tak si k tomu kup obyčejnej triakovej regulátor nebo k tomu udělej přepínač a do série vlož odpory.
Vzhledem k tomu, že je to ventilátor, tak si k tomu kup obyčejnej triakovej regulátor nebo k tomu udělej přepínač a do série vlož odpory.
Ventilátor je dobrá záťaž, keďže jeho zaťažovací moment rastie s otáčkami. V takom prípade bude fungovať aj regulácia napätím, takže by som použil triakový regulátor, ako píše jenicek. Podľa datasheetu má motor trvale pripojený kondenzátor, takže tam by tiež nemal byť problém.
Stále si ale nenapísal, aký máš vlastne ten menič, takže ti nedokážem povedať, či to s ním bude fungovať alebo nie.
Stále si ale nenapísal, aký máš vlastne ten menič, takže ti nedokážem povedať, či to s ním bude fungovať alebo nie.
Tos C45-2000