RichAuto - DSP řídicí systém z Číny

Stroje zahranicni produkce, napr. z ciny a podobne, pouze podlozene informace o kvalite a potrebnych upravach takoveho stroje aby byl pouzitelny
Odpovědět
adaagent
Příspěvky: 23
Registrován: 8. 11. 2014, 7:48

10. 11. 2014, 5:22

RichAuto - DSP řídicí systém z Číny, hledám uživatele, se kterým bych si mohl vyměňovat zkušenosti, mám CNC frézu z Číny 400x400x100 mm, přesnost 0.01 mm, výkon vřetene 2.2 kW, řízení bez PC, pouze soubory s G-codem.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20979
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2014, 5:32

2x jsem vymenoval starsi verzi tohoto systemu za jiny protoze to nebylo prilis pouzitelne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
adaagent
Příspěvky: 23
Registrován: 8. 11. 2014, 7:48

11. 11. 2014, 5:12

Já to používám celkem bez problémů. Problém mám pouze s některými povely - např.
zastavení stroje, výměna flash disku apod. Lze tento řídicí systém nahradit něčím
přijatelnějším?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20979
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

11. 11. 2014, 8:12

ja to nahrazoval gravosem http://www.gravos.cz" onclick="window.open(this.href);return false; neno info tady na foru
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
adaagent
Příspěvky: 23
Registrován: 8. 11. 2014, 7:48

12. 11. 2014, 5:37

Na kolik by to asi přišlo, bylo by možné zadávat job souborem v g-codu ?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20979
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

12. 11. 2014, 5:41

ceniky jsou na vyse uvedene adrese
ano umi to g-kod
jak jsem odkazoval zde na forum je tu kolem toho ledasco napsano
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
adaagent
Příspěvky: 23
Registrován: 8. 11. 2014, 7:48

14. 11. 2014, 4:50

Dík.
adaagent
Příspěvky: 23
Registrován: 8. 11. 2014, 7:48

5. 12. 2015, 7:23

Potřeboval bych nahradit řídicí systém RichAuto z Číny
systémem GRAVOS.
1. Jak bych připojil řídicí systém GRAVOS k driverům CNC stroje. Mohl by mi někdo poslat schéma.

2. Mohl bych řídicí systém RichAuto nahradit řízením pomocí PC + MACH3 . Jak bych připojil LPT konektor k driverům CNC stroje ?

3. Má někdo funkční systém RichAuto ?
4rest
Příspěvky: 599
Registrován: 7. 10. 2014, 5:13
Bydliště: Praha

5. 12. 2015, 7:59

adaagent píše:Potřeboval bych nahradit řídicí systém RichAuto z Číny
systémem GRAVOS.
1. Jak bych připojil řídicí systém GRAVOS k driverům CNC stroje. Mohl by mi někdo poslat schéma.

2. Mohl bych řídicí systém RichAuto nahradit řízením pomocí PC + MACH3 . Jak bych připojil LPT konektor k driverům CNC stroje ?

3. Má někdo funkční systém RichAuto ?

Řekni si Vostárkům jsou v tomto velice ochotní a schopní, pokud od nich koupíš desku nějaké GVE, tak ti doporučuji (protože jsi z Prahy) se u nich zastavit na Proseku a tam to proberete co a jak. Jinka mají luxusní podporu na telefonu, ochotně ti poradí s čímkoliv.
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Uživatelský avatar
zz912
Příspěvky: 962
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

8. 3. 2022, 9:41

Čaute,

budu pomáhat kolegovi nahrazovat mrtvé RichAuto Mesou 7i96. Jedná se jednoduchý strojek s 5-ti drivery a 4-mi osami krokových motorů (1x gantry).
68441ee9-b5cd-4c6e-ada1-9835c16dc94f.jpg
Aby tento projekt nebyl tak nudný, tak tam má vřetenový driver MK300-4T4.OG-DK http://www.mkweir.com/ , což je asi kopie Panasonicu. Originální návod jsem k tomu nenašel a manuál od Panasonicku MK300 k tomu nesedí.
6e42dc8c-3fe5-43b1-9100-80dd12a3d99d.jpg
Jelikož do vřetenového driveru nechci drbat (ať ho nezničím), tak jsem si nastudoval návod RichAuto:
c7461e84-d2fa-48cf-a046-864d52bd8ab0.jpg
fd7e5d16-9850-4dfa-933d-db7e15782c0b.jpg
Už mám představu jak to pořeším softwarově v LinuxuCNC, ale netuším jak to zapojit. Asi mě bude čekat archeologie u toho mrtvého RichAuta a čeká mě zkreslení zapojení Y2, Y3, Y4.

Jedna z možností jak to může fungovat je, že RichAuto se chová jako relátko. Je to sice málo pravděpodobné, ale na druhou stranu tímto pokusem nic nezkazím. Zkusily jsme spojit Y2 a GND a vřeteno se neroztočilo. Takže tuto variantu mohu vyloučit.

Druhá z možností jak to může fungovat je, že podle aktivace výstupu, se na Y2, Y3, Y4 objevuje kladné napětí a na GND záporné. Problém je v tom, že nevím jaké napětí by tam mohlo být. Pokud zvolím 5V a ono to bude stavěné třeba na 6-36V, tak to může chodit nestabilně. Pokud zvolím 24V a ono to bude stavěné třeba na 4-6V, tak to můžu spálit.

Nebyl by ochotný někdo z Vás změřit napětí mezi Y2 nebo Y3 nebo Y4 a GND?
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
Mex
Příspěvky: 9663
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

9. 3. 2022, 4:56

Já žádné bohaté auto nemám.
Ale zrovna tady bych žádný problém nehledal.
Ten měnič vypadá jako běžný frekvenční měnič, a ty jedou prakticky vždy na průmyslové 24V logice.
I v dokumentaci k tomu RichAuto všude používají standardní 24V logiku.

Otázkou by mohlo být, jestli chce řídit výstupama typu PNP nebo NPN.
Ale protože jsi ověřil, že při uzemnění signálu se nerozjede, tak to chce PNP.
Navíc i kdybys na vstup, který chce NPN, připojil PNP, tak se zase nic nestane. Jen se to nerozjede.

Prostě vezmi 24V zdroj a přes nějaký přiměřený odpor (řekněme tak něco v rozsahu 330R-1k) to připoj na některý ten vstup.
Země samozřejmě propojit.

Kdybys fakt nevěděl do čeho píchnout, tak nakonec můžeš to RichAuto rozdělat a podívat se, čím se spínají ty výstupy.
Když je stejně vadné, tak asi není problém ho rozmontovat.
Ale podle mě je to zbytečné.
Uživatelský avatar
zz912
Příspěvky: 962
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

9. 3. 2022, 7:20

Děkuji za konzultaci problému.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „zahranicni produkce“