Autodesk Fusion 360

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 279
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

9. 5. 2022, 11:30

A tady je ten hacek. Nemuzu stim nic delat protoze post jsem si vytvoril a poupravil sam tak aby me jela 4 osa. Bez zbytecnych M128, naklapeni rovin atd atd.. Na to nemam kinematiku ve stroji. Firma co nam prodala fusion mela i problem stim aby me udelala post tak aby me to sezrala masina. Takze jsem na to sam a musim zkouset co vse upravit v post.. Ja uz fakt nechapu k cemu je tam ta funkce 4 osy kdyz nemuzu udelal blbej zapich.. Neber vubec model co jsem posilal. Klidne kdyz vezmes valec das tam jen jednoduchy zapich tak to me post neudela. Uz jsem googlil co stim a nasel jsem tohle viz odkaz ale v post nemuzu nikde najit var performRewinds = false; :oops: :oops:

Prave jsem myslel ze uz to nekdy nekdo resil ale jsem asi prvni :?




https://knowledge.autodesk.com/support/ ... M-CAM.html
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 279
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

9. 5. 2022, 12:00

Hotovo uz jsem na to prisel 8) 8) 8)

viz prispevek co jsem nasel

Všimnete si, že rozsah osy je nastaven na 0,360. To znamená, že dráha obrysového nástroje, která posune stůl o více než 360 stupňů, bude vyžadovat převinutí osy A. Jednoduchou opravou by bylo udělat z toho cyklickou osu, aby neměla limity. Ponecháte-li rozsah tak, jak je nyní (0,360), budou na výstupu hodnoty mezi 0-360 stupni bez směrového znaménka (-+). Pokud váš stroj očekává neomezené hodnoty osy A (-999999, 999999), odeberte z definice vlastnost range.

var aAxis = createAxis({coordinate:0, table:true, axis:[1, 0, 0], range:[0,360], cyclic:true, preference:0}); // <<< ADD 'cyclic:true'
or
var aAxis = createAxis({coordinate:0, table:true, axis:[1, 0, 0], preference:0}); // <<< REMOVE THE range FOR A LINEAR SCALE
Naposledy upravil(a) LukasGunther dne 9. 5. 2022, 12:01, celkem upraveno 1 x.
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20979
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

9. 5. 2022, 12:01

co to mas za post z kteryho jsi vychazel?
co mas za rizeni?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 279
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

9. 5. 2022, 12:02

robokop píše: 9. 5. 2022, 12:01 co to mas za post z kteryho jsi vychazel?
co mas za rizeni?
Post jsem stahl primo na autodesk nejaky zakladni a pak jsem si ho upravil na 4 osu.

Rizeni itnc 530 + 4 osa kinematika.

Uz to funguje ! Tyjo ale to me zabralo :wink: :wink:

edit: ted jsem si vsiml ze osa A je treba L X+51.873 Z+30.001 A+971.071

Tak to musim zkusit na sroji jestli me to sežere.

Posilam jeste program co me vygeneroval.
Přílohy
1001.h
(54.1 KiB) Staženo 8 x
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 279
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

10. 5. 2022, 8:18

Tak dneska jsem udelal rychlej model sroubovice plus nejake vrtani tak jsem zvedavy jestli to pojede. :wink:
Přílohy
Bez názvu.png
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 279
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

10. 5. 2022, 9:42

Tak jedeto plynule krasna drazka. Tohle jsem chtel docílit. Kdo chce at napise post poslu je to na haidenhain 530+4osa
Přílohy
1652172028746694912152.jpg
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
tomik.tk
Příspěvky: 420
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

14. 5. 2022, 4:28

hezky vikend.
pokousim se otevrit soubor .f3d a dostanu hlasku "Nelze otevrit navrh, instalujese se aktualizace" a dole v pravym rohu i jako beha nejakej pruh, ze se neco deje, ale vysledek zadnej. mam normal placenou verzi, takze predpokladam posledni, jinak by se aktualizace uz nainstalovala. (2.0.10806). nevedel by nekdo co to znamena ?
primo soubor sem nedam, ten je zakaznika, tak se musim nejdrive zeptat. tak alespon print screen. diky za nfo.
tomik.
fusion_problem_1.jpg
Modros
Příspěvky: 1084
Registrován: 31. 3. 2019, 7:58

14. 5. 2022, 4:47

tak tohle resim posledni tejden, doma nakreslim...v praci otovru fusion z cloudu vyberu a buch...neotevru...nejdou otevrit ani nektere cam ukazky v cloudu...nejak extra sem to neresil takze zatim netusim proc to tak je
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
tomik.tk
Příspěvky: 420
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

14. 5. 2022, 4:49

tohle je normalne poslanej soubor emailem. v pondeli mi to prej nejak nasdilej , ale nevidim k tomu duvod.
t.
Modros píše: 14. 5. 2022, 4:47 tak tohle resim posledni tejden, doma nakreslim...v praci otovru fusion z cloudu vyberu a buch...neotevru...nejdou otevrit ani nektere cam ukazky v cloudu...nejak extra sem to neresil takze zatim netusim proc to tak je
Modros
Příspěvky: 1084
Registrován: 31. 3. 2019, 7:58

14. 5. 2022, 5:44

schvalně sem nechal 3 dny puštěnej comp i s fusionem kdyby teda se instalovala nějaká aktualizace ale prd...ani sít nejede že by něco stahovala...mě to neva ale někdo muže bejt v čudu...já si to dojdu stáhnout domů......bydlim totiž 7,5m od práce :DDDD
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 4076
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

14. 5. 2022, 6:41

Já všechnu svojí práci zálohuji do stepu a pdf. Přeci jenom je lepší mít alespoň mrtvolu, než nemít nic. By to mělo platit s prací v CADu obecně.
Permonik
Příspěvky: 332
Registrován: 19. 2. 2015, 7:34
Bydliště: Mošnov
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2022, 8:41

tomik.tk píše: 14. 5. 2022, 4:28 jinak by se aktualizace uz nainstalovala. (2.0.10806). nevedel by nekdo co to znamena ?
Poslední verze je V.2.0.12888

zdroj: https://www.autodesk.com/products/fusio ... whats-new/
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
tomik.tk
Příspěvky: 420
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

16. 5. 2022, 3:45

podival jsem se co je teda noveho a odezva na aktualizaci je, mimo jine, ze je ted nejaky problem s ukladanim souboru. nevim jestli nejdriv otestuji verzi na zakaznicich co maji fusion zdarma a pak teprve pro platici ? podle ohlasu neni moc duvod aktualizovat, ale to se delo pokazde automaticky. no tak proste pockam.
tomik.
Permonik píše: 15. 5. 2022, 8:41
tomik.tk píše: 14. 5. 2022, 4:28 jinak by se aktualizace uz nainstalovala. (2.0.10806). nevedel by nekdo co to znamena ?
Poslední verze je V.2.0.12888

zdroj: https://www.autodesk.com/products/fusio ... whats-new/
tomik.tk
Příspěvky: 420
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

16. 5. 2022, 11:02

tak vyreseno.
kamos mi rekl, ze pokud dost casto nepoustim fusion, tak se muze stat, ze vynecham aktualizace a nejnovejsi verze se pak uz automaticky nenainstaluje. takze jsem musel udelat celou instalaci znova. 10min a bylo hotovo a uz to frci.
tomik.
tomik.tk píše: 16. 5. 2022, 3:45 podival jsem se co je teda noveho a odezva na aktualizaci je, mimo jine, ze je ted nejaky problem s ukladanim souboru. nevim jestli nejdriv otestuji verzi na zakaznicich co maji fusion zdarma a pak teprve pro platici ? podle ohlasu neni moc duvod aktualizovat, ale to se delo pokazde automaticky. no tak proste pockam.
tomik.
Permonik píše: 15. 5. 2022, 8:41
tomik.tk píše: 14. 5. 2022, 4:28 jinak by se aktualizace uz nainstalovala. (2.0.10806). nevedel by nekdo co to znamena ?
Poslední verze je V.2.0.12888

zdroj: https://www.autodesk.com/products/fusio ... whats-new/
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4838
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

16. 5. 2022, 11:34

Tak jsem taky upgradoval...
ručně jako tomík.
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Odpovědět

Zpět na „CAD“