Autodesk Fusion 360

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
tomik.tk
Příspěvky: 427
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

29. 5. 2022, 10:37

hezky vikend.
je najaky figl jak najit chybejici vazbu k zamceni/dokonceni nacrtu ? bezne je videt nezavazbeny obrys modre. ale ne pokazde. ted mam jednoduchy nacrt a nemohu zaboha prijit kde neco chybi. pri pokusu pridat dalsi vazbu a trefit to, jen haze chyba, chyba atd. propadne ze bude "prevazbeno". tohle se mi uz stalo vicekrat. ted jsem potreboval kopirovat nacrt otvoru + 2 drazka okolo + 2x offsetna jinou pozici, ale musel jsem to namalovat znova. muzu to opet smazat a zacit od zacatku, ale proc ? prikladam ulozeny nacrt, jestli z toho bude neco poznat. diky za popostrceni.
tomik.
Přílohy
rotator_horni_deska_1 v2.zip
(60.33 KiB) Staženo 5 x
kiko01
Příspěvky: 1340
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2022, 11:18

Vecsinou staci skusit "pohnut" ciarami, ktore sa hybu tak treba vazba/kota, ale obcas sa stane ze je to modre aj ked je dostatocne urcene... ale chybu kvoli tomu ze nemas uplne zakotovane by ti to vypisat nemalo :D
Jemu to jemviacmenej jedno... akurat tak nepusti to viacnasobne preurcit za urcitych okolnosti.
tomik.tk
Příspěvky: 427
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

29. 5. 2022, 11:32

mysi, tedy tahanim se mi ten nacrt nepovedlo rozhodit. nakonec jsem se na "zamecek" vyprdnul, vygeneroval dxf a sup s tim do materialu. vysledek je ok a podklady jsou parametricky modifikovatelny a o to v tomto pokusu slo.
tomik.
rotator_horni_deska.jpg
kiko01
Příspěvky: 1340
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2022, 11:41

najhorsie je ked nieco skopirujes /offsetujes ale nezoberie si to vazby (symetriu, bod od ktoreho je to navezbene coincidentne atd. ).
To je potom fakt istota/jedine riesenie ked to clovek prekresli este raz :D
Grad
Příspěvky: 1827
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

26. 6. 2022, 4:45

Zdravím, potřeboval bych od zkušených uživatelů poradit.
Řeším triviální problém, vrátili mne z kopicentra požadavek vytisknout dva soubory o velikosti 30x100 cm vedle sebe.
Říkal jsem si OK, mám je i v dxf, tak to ve Fusion nebude žádný problém, sloučit to na 2v1 a pak exportovat do PDF.

A ejhle problém, ono to v něm nejde. To jako fakt, nebo to jenom neumím najít?
kiko01
Příspěvky: 1340
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

26. 6. 2022, 7:40

Grad píše: 26. 6. 2022, 4:45 Zdravím, potřeboval bych od zkušených uživatelů poradit.
Řeším triviální problém, vrátili mne z kopicentra požadavek vytisknout dva soubory o velikosti 30x100 cm vedle sebe.
Říkal jsem si OK, mám je i v dxf, tak to ve Fusion nebude žádný problém, sloučit to na 2v1 a pak exportovat do PDF.

A ejhle problém, ono to v něm nejde. To jako fakt, nebo to jenom neumím najít?
Hovoris o vykresoch? :)
Dxf upravujem v autocade, mohlo by to ist aj vo fusione mozno, ale neskusal som.
Grad
Příspěvky: 1827
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

26. 6. 2022, 8:27

Jde mne o spojení dvou samostaných souborů DXF do jediného a ten pak uložit do PDF.
Mám teď možnost použít pouze Fusion. Ten to spojení do jediného souboru zvládá.
Nikde jsem tam ale nenalezl možnost uložit to do toho PDF... :(
pk9
Příspěvky: 162
Registrován: 26. 7. 2016, 1:19
Bydliště: K.Vary

26. 6. 2022, 8:46

Grad píše: 26. 6. 2022, 8:27 Jde mne o spojení dvou samostaných souborů DXF do jediného a ten pak uložit do PDF.
Mám teď možnost použít pouze Fusion. Ten to spojení do jediného souboru zvládá.
Nikde jsem tam ale nenalezl možnost uložit to do toho PDF... :(
Co použít nějakou PDF tiskárnu třeba PDF factory pro nebo PDF24 ?
Grad
Příspěvky: 1827
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

26. 6. 2022, 9:02

Jo PDF tisk běžně používám, jenže ve Fusion nikde možnost klasického tisku nevidím, pokud pominu 3D tisk.
pk9
Příspěvky: 162
Registrován: 26. 7. 2016, 1:19
Bydliště: K.Vary

26. 6. 2022, 9:37

Tak použij prohlížeč DXF třeba od solidworksu je free a ten má tisk
Grad
Příspěvky: 1827
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

26. 6. 2022, 9:57

Dobrý nápad, provedení nerealizovatelné...
Fusion nemá možnost ukládat do formátu DXF :shock: :roll:
Koukám že to nenápadně osekávají...

Fusion jak se zdá tuhle triviální záležitost nedává...
Nějaké jiné nápady jak to udělat mimo tento výtvor?
pk9
Příspěvky: 162
Registrován: 26. 7. 2016, 1:19
Bydliště: K.Vary

26. 6. 2022, 10:16

No psal jsi že ty dxf zvlášť máš, tak je postupně otevři v tom prohlížeči a vytiskni na tiskárnu PDFfaktory. U PDFfaktory dokud neužavřeš tiskovou úlohu tak se přidávají další stránky. Nakonec to uložíš jako komplet PDF.
motorovy
Příspěvky: 347
Registrován: 12. 6. 2008, 7:27
Bydliště: Bratislava, Želiezovce, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

26. 6. 2022, 10:19

pravý klik na sketch -> save as dxf

ale kľudne ti to môže fusion domrviť pri importe/exporte, práca s dxf je vo fusion chabá, ale predpokladám že to je schválne (autocad treba tiež predať)
Grad
Příspěvky: 1827
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

27. 6. 2022, 6:43

motorovy píše: 26. 6. 2022, 10:19 pravý klik na sketch -> save as dxf

ale kľudne ti to môže fusion domrviť pri importe/exporte, práca s dxf je vo fusion chabá, ale predpokladám že to je schválne (autocad treba tiež predať)
Ať klikám jak klikám je tam pouze "save copy as" což vede k nabídce na uložení do cloudu, bez možnosti volby formatu, nebo je tam volba "export" s možnosti uložení na disk, ale v nabídce formátů dxf není...
pk9 píše: 26. 6. 2022, 10:16 No psal jsi že ty dxf zvlášť máš, tak je postupně otevři v tom prohlížeči a vytiskni na tiskárnu PDFfaktory. U PDFfaktory dokud neužavřeš tiskovou úlohu tak se přidávají další stránky. Nakonec to uložíš jako komplet PDF.


Problém je, že nepotřebuji 2 stránky PDF o rozměrech 2 x po 30x100 cm, ale jedinou stránku 60x100 cm a to ve formátu PDF asi takto nesloučím.

Jinak rozumím, že Fusion je 3D modelář ale 2D je předse jenom základ i pro plošné 2D obrábění, třeba pálení ... :roll:
tomik.tk
Příspěvky: 427
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

27. 6. 2022, 7:35

hezky den.
mam teda placenou verzi a dxf jde vyrobit na 3 zpusoby. 1.export 2.v nacrtu a nakonec nacrt preklopit do vykresu. par obrazku. asi jsem nic noveho neprinesl :-) tomik.
fusion3.jpg
fusion2.jpg
fusion1.jpg
Odpovědět

Zpět na „CAD“