3D strategie

seriál článků o fusion 360 a lokalizace
Uživatelský avatar
Mrosconi
Příspěvky: 1770
Registrován: 22. 2. 2015, 6:30
Bydliště: Netřebská 47, Praha 6 Ruzyně
Kontaktovat uživatele:

9. 6. 2022, 8:02

Udělám oval a chci obrábět první půloblouk. Vyberu pouze jej a dráhy mi vypočte tak, že za tím půlobloukem projede rovnou, tedy uzavře křivku. Model je vybraný celý. Prostě jako by tam nebyl. Obecně UX celého Fusion360 obrábění je celkem tristní. Neintuitivní, každá stratégie má jiné ovládání, prostě takový trošku bordel. No ale co už, je asi třeba zvyknout.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 21115
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

9. 6. 2022, 8:45

to jsi nevidel jine camy
tohle je uplne zlatej a intuitivni software oproti jinejm
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kiko01
Příspěvky: 1353
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

9. 6. 2022, 10:02

Mrosconi píše: 9. 6. 2022, 8:02 Udělám oval a chci obrábět první půloblouk. Vyberu pouze jej a dráhy mi vypočte tak, že za tím půlobloukem projede rovnou, tedy uzavře křivku. Model je vybraný celý. Prostě jako by tam nebyl. Obecně UX celého Fusion360 obrábění je celkem tristní. Neintuitivní, každá stratégie má jiné ovládání, prostě takový trošku bordel. No ale co už, je asi třeba zvyknout.

Takto?

Ja len ci nieje chyba niekde mimo CAM
Přílohy
image.jpg
image.jpg
Uživatelský avatar
Mrosconi
Příspěvky: 1770
Registrován: 22. 2. 2015, 6:30
Bydliště: Netřebská 47, Praha 6 Ruzyně
Kontaktovat uživatele:

9. 6. 2022, 2:41

ee, něco jiného. To k těm konturám. Díky
PeteCZ
Příspěvky: 39
Registrován: 23. 10. 2014, 11:12
Bydliště: Cerveny Kostelec

30. 6. 2022, 8:23

No koukám, že nejsem jedinej, kdo kvete z Fusionu. HSMWorks, ze kterého přecházíme a na kterém je postavený CAM modul Fusionu, je mnohem intuitivnější a díky prostředí SolidWorks více user-friendly. Nu což, co se dá dělat.
r4cv
Příspěvky: 2478
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

30. 6. 2022, 4:12

tak to je zaujímavá a zásadná informácia. predajcovia autodesku sa snažia o prechod starších používateľov na fusion a vykreslujú ho veľmi pekne.
keby som spravil ten prechod z HSM a "to isté" vo Fusione nie je "to isté", asi by som nebol nadšený.
kiko01
Příspěvky: 1353
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2022, 4:43

Ono ked mam zaplateny fusion tak hsm je ktomu v cene zdarma ale funguje iba ak mas zaroven aj solida
PeteCZ
Příspěvky: 39
Registrován: 23. 10. 2014, 11:12
Bydliště: Cerveny Kostelec

1. 7. 2022, 10:30

Ano, HSM je sice zdarma k Fusionu, ale vývoj de facto nepokračuje a něco i pokazili (například ořezání drah od určité verze přestalo fungovat)
Odpovědět

Zpět na „Učíme se Fusion 360“