Autodesk Fusion 360

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
LukS
Příspěvky: 86
Registrován: 12. 12. 2016, 10:49

27. 6. 2022, 7:51

Grad píše: 27. 6. 2022, 6:43
motorovy píše: 26. 6. 2022, 10:19 pravý klik na sketch -> save as dxf

ale kľudne ti to môže fusion domrviť pri importe/exporte, práca s dxf je vo fusion chabá, ale predpokladám že to je schválne (autocad treba tiež predať)
Ať klikám jak klikám je tam pouze "save copy as" což vede k nabídce na uložení do cloudu, bez možnosti volby formatu, nebo je tam volba "export" s možnosti uložení na disk, ale v nabídce formátů dxf není...
pk9 píše: 26. 6. 2022, 10:16 No psal jsi že ty dxf zvlášť máš, tak je postupně otevři v tom prohlížeči a vytiskni na tiskárnu PDFfaktory. U PDFfaktory dokud neužavřeš tiskovou úlohu tak se přidávají další stránky. Nakonec to uložíš jako komplet PDF.


Problém je, že nepotřebuji 2 stránky PDF o rozměrech 2 x po 30x100 cm, ale jedinou stránku 60x100 cm a to ve formátu PDF asi takto nesloučím.

Jinak rozumím, že Fusion je 3D modelář ale 2D je předse jenom základ i pro plošné 2D obrábění, třeba pálení ... :roll:
Přečti si pořádně předchozí rady.
Fusion ve free verzi ti umožní ukládat do DXF, ale pouze u nákresu (Sketch), ne u výkresu (Drawing).
Ukládání výkresů do PDF přes tisk na PDF tiskárnu se tu už řešilo.
Zkus svůj problém vyřešit náledovně. Načti DXF soubory do Fusion přes File - Open - Open from my computer... Vytvoří se ti separátní nákresy, které upravíš/sloučíš do jednoho. S nákresem provedeš co potřebuješ, přepneš se do Drawing a ten vytiskneš do PDF.
Snad je to cesta...
Grad
Příspěvky: 1937
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

27. 6. 2022, 8:16

Díky! Mám free, takže nějaké rozdíly tam budou:
1. export - mne DXF nenabízí
2. náčrt - když kliknu na jedinej náčrt tak to v nabídce vidím, ale jelikož to mám spojeno ze dvou souborů a mám více náčrtů a ještě v nich nejsou všechny prvky :-( tak po označení náčrtů to uložení DXF už nabízeno není - možnou cestou by bylo vše sloučit do jediného náčrtu - pokud to nějak jednoduše lze...
3. tisk výkresu je zajímavá myšlenka neb tu nabídku na export přímo do PDF tam vidím také - díky jdu zkoušet

No nevím, nemám s Fusion zkušenosti, ale user friendli mne to nijak nepříjde. Skrátka nefungují zde pro mne zaběhlé postupy... třeba jako označ na ploše co a pak nařiď nějakou volbou co s tím... :(
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8230
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

27. 6. 2022, 8:37

Grad píše: 27. 6. 2022, 8:16 No nevím, nemám s Fusion zkušenosti, ale user friendli mne to nijak nepříjde.
User-friedly je velmi, ale není to holt 2D CAD. Nějak sloučit by to šlo, do jednoho sketche můžeš přes sebe naimportovat kolik chceš DXF, vše ale bude v jediné hladině (layeru).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
LukS
Příspěvky: 86
Registrován: 12. 12. 2016, 10:49

27. 6. 2022, 8:53

Grad píše: 27. 6. 2022, 8:16 Díky! Mám free, takže nějaké rozdíly tam budou:
1. export - mne DXF nenabízí
2. náčrt - když kliknu na jedinej náčrt tak to v nabídce vidím, ale jelikož to mám spojeno ze dvou souborů a mám více náčrtů a ještě v nich nejsou všechny prvky :-( tak po označení náčrtů to uložení DXF už nabízeno není - možnou cestou by bylo vše sloučit do jediného náčrtu - pokud to nějak jednoduše lze...
3. tisk výkresu je zajímavá myšlenka neb tu nabídku na export přímo do PDF tam vidím také - díky jdu zkoušet

No nevím, nemám s Fusion zkušenosti, ale user friendli mne to nijak nepříjde. Skrátka nefungují zde pro mne zaběhlé postupy... třeba jako označ na ploše co a pak nařiď nějakou volbou co s tím... :(
Hele je to zadarmo, tak výrobce přidal pár vylepšení :wink: Žít se s tím ale dá.
Ad 1. Nabízí - klikni vlevo na daný sketch pravou myší, v okně máš Save as DXF.
Ad 2. Tvoje data v DXF načti do Fusion, otevřou se ti jako náčrty. Nejjednošeji je lze sloučit asi pomocí Ctrl+C a Ctrl+V :)
Ad 3. Trik s tiskem do PDF je stejně starý jako nová free verze.
Grad
Příspěvky: 1937
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

27. 6. 2022, 9:09

Jsem asi vemeno, neb ten kus křemíkového šutru řízený elektronama a děrama pořád vyhrává a to mne teda vytáčí fest... :lol:
Nic, nějaké cesty už asi vidím a díky za ně, tak jdu zkoušet ty elektrony umravnit tak, aby s děrami dělali to co chci já a ne jak se to líbí jim, tak snád se mne podaří je obehrát. :?
Bez studia a tréniku to asi nepůjde... :(

EDIT:
A jé, to bude ještě škrábání se ani ne přes hlavu ale přímo kolem celé zeměkoule... Ono to je v totiž palcích a nějak to zatím nechce pochopit, že mne by to vyhovovalo vytisknout 300x1000 ale v mm nikoliv inch. :roll:
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8230
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

27. 6. 2022, 9:20

Při importu DXF můžeš vybrat jednotky.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
LukS
Příspěvky: 86
Registrován: 12. 12. 2016, 10:49

27. 6. 2022, 9:57

Grad píše: 27. 6. 2022, 9:09 Jsem asi vemeno, neb ten kus křemíkového šutru řízený elektronama a děrama pořád vyhrává a to mne teda vytáčí fest... :lol:
Nic, nějaké cesty už asi vidím a díky za ně, tak jdu zkoušet ty elektrony umravnit tak, aby s děrami dělali to co chci já a ne jak se to líbí jim, tak snád se mne podaří je obehrát. :?
Bez studia a tréniku to asi nepůjde... :(

EDIT:
A jé, to bude ještě škrábání se ani ne přes hlavu ale přímo kolem celé zeměkoule... Ono to je v totiž palcích a nějak to zatím nechce pochopit, že mne by to vyhovovalo vytisknout 300x1000 ale v mm nikoliv inch. :roll:
Na začátku vytváření výkresu si změníš Standard z ASME na ISO.
Pak máš možnost volby fomátu v mm, ale pouze A4, A3, A2...
Bojuj, to se poddá.
Grad
Příspěvky: 1937
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

27. 6. 2022, 11:00

Moc všem díky za pomoc a trpělivost.
Taková blbost, že to výrobci stojí za to... :roll:

Není na 100% vyhráno, ale nějaký kladný výsledek nakonec zde je.
Takže na otázku jak ze dvou DXF vytvořit jednu Sketch?
1. Žádné Copy a Paste či tak něco obstojné a přímočaré výsledky jak by někdo čekal nedáva.
2. Nejlepší je do nového prázdneho projektu-souboru pomocí funkce Insert načíst postupně jednotlivé DXF.
Fusion360 - složení skice z vícero DXF souborů  pomocí příkazu INSERT.jpg
3. Po odklepnutí souboru se totíž objeví ještě okénko v kterém lze zadat zda to tam chcete v mm/inch ale také souřadnice kam to chcete na ploše plácnout :wink:

Hurá, takže v jediném Sketchi máme co je třeba, jak je třeba a dokonce kde je třeba.
Jde se tvořit nové sjednocené DXF.
1. Export DXF free verze neumí
2. Použít pravé tlačítko na jediný Sketch v kterém už je vše co je potřeba a použít volbu Save as DXF už smysl má, ale ouha Autodesk Design Review v tom souboru pak nic nevidí, zato obyčejný prohlížeč obrázů to otevřít neumí, zato v náhledu něco vidí... :mrgreen: Zde si ještě pohraju...
3. Tvorba PDF :lol: fakt nechápu ... Lze to teď lehce převést na výkres pomoci příkazu Drawing kde je vlevo nahoře hrdě příkaz PDF Export! :lol: :roll: :? Co myslíte pro koho asi? :wink:

No nebudu napínat, lze tam najít volbu tisknout ... :wink: Neočekávám ale, že to tam bude nějak extra dlouho k nalezení...
RaS
Příspěvky: 8552
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

30. 7. 2022, 11:36

Jeden rychlý dotaz na Fusion360
kde se dá nastavit aby automaticky ukládal projekty ne na cloud, ale do vlastního PC? a když otevřu exportovaný projekt třeba z flashky, udělám změny aby ty změny uložil opět do toho zdrojového souboru a nechtěl po mě abych ho ukládal na cloud..
děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
kiko01
Příspěvky: 1394
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2022, 2:49

RaS píše: 30. 7. 2022, 11:36 Jeden rychlý dotaz na Fusion360
kde se dá nastavit aby automaticky ukládal projekty ne na cloud, ale do vlastního PC? a když otevřu exportovaný projekt třeba z flashky, udělám změny aby ty změny uložil opět do toho zdrojového souboru a nechtěl po mě abych ho ukládal na cloud..
děkuji
Pokial viem tak vzdy uklada na cloud, ale da sa nastavit zaloha do pc, ale na max 90 dni myslim, neskusal som
RaS
Příspěvky: 8552
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

30. 7. 2022, 4:11

no jde to exportovat na PC je to včetně vygenerovaných drah komplet, jenže jakmile to otevřeš uděláš změnu a chceš uložit tak to nabízí jen na cloud nikoliv upravit ten co máš v PC a tak musíš dát znovu exportovat.. příjde mi to takové hloupé.. čekall bych někde v nastavení složku kam se má ukládat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
kiko01
Příspěvky: 1394
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2022, 8:03

RaS píše: 30. 7. 2022, 4:11 no jde to exportovat na PC je to včetně vygenerovaných drah komplet, jenže jakmile to otevřeš uděláš změnu a chceš uložit tak to nabízí jen na cloud nikoliv upravit ten co máš v PC a tak musíš dát znovu exportovat.. příjde mi to takové hloupé.. čekall bych někde v nastavení složku kam se má ukládat..
To bude naschval aby si ostal pri cloude. Trochu mam pocit ze to cele vyuzivaju na strojove ucenie AI, z databazy 10tok milionov uctov sa toho da ziskat dost...
Odpovědět

Zpět na „CAD“