Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
QNX
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2022, 10:55

Mex: Jinak samozřejmě si všechno ověř. Čerpal jsem z otevřených zdrojů, asi tak z po třetinách v ČJ, RJ, AJ. Pokud tam kdokoliv najde jakoukoliv nesrovnalost, tak sem s tím. Rád všechny nepřesnosti opravím. Záměrně jsem tam žádné nepravdy nevkládal. Někdy je problém dostat se k primárním zdrojům, protože spousta starých informací už zmizela, nebo je omezeně dostupná třeba jen prostřednictvím Wayback machine. Člověk by tomu snadno mohl věnovat měsíce studia, ale ta základní dějová linka je jasná a myslím, že i dost nezpochybnitelná.
Mex

3. 10. 2022, 11:29

fmodel píše: 3. 10. 2022, 10:49 Pořád nechápu o co se snažíš ? Chceš tvrdit že ty zvěrstva na Ukrajině jsou lež a že to není práce rusáků ? nebo obhajuješ putina že má právo nechat vraždit a znásilňovat civilisty ,ničit civilní objekty ?...
Máš pocit, že jsem to někdy tvrdil?
Na Ukrajině probíhá válka. A válka bohužel vždy znamená zabíjení a ničení.
Je to strašné, a proto je třeba dělat všechno pro to, aby válka nevypukla. Protože když vypukne, tak pak jdou běžné zásady stranou. A to platí pro všechny strany.
Ve válce nebojují andělé na žádné ze stran. I když se propaganda každé strany snaží tvrdit, je ta "jejich" jsou andělé. A my v tomto konfliktu přejímáme zpravodajství jen jedné se stran.

A když už nejde zabránit tomu, aby vznikla, tak je třeba dělat všechno možné pro to, aby co nejdřív skončila.
Protože podle mě i blbý mír je lepší než dobrá válka. Jenže to se nesmí říkat, protože existují významné síly, kterým válka vyhovuje.
A zde se asi zásadně lišíme v názorech. Já ty síly, kterým válka vyhovuje, nežeru.

Jsem velkým celoživotním příznivcem práva na sebeurčení. Už jsem to tedy opakovaně psal.
Takže podle mě mají právo na samostatnost Luhanská i Doněcká republika, Krym, Katalánsko, Kurdistán, Taiwan a dokonce i Palestina (i když Araby opravdu nemusím).
Jsem v tomhle konzistentní. Na rozdíl od oficiálně hlásaného názoru, že někdo jo a někdo ne. Takže Krym ne, ale Taiwan ano. Podle mě oba ano.
Podle mě jsou hlavní lidi, ne nějaká čára na mapě. Pokud ti lidé chtějí žít spolu, tak ať žijí. Pokud chtějí žít odděleně, tak ať žijí.
A někomu 6 tisíc kilometrů daleko je do toho hovno.
Josef
Sponzor fora

3. 10. 2022, 11:34

Mex píše: 3. 10. 2022, 9:40 Josefe, co z toho výše napsaného není pravda?
Ptám se vážně, nemyslím to jako nějaký útok nebo provokaci.
Vždy mají být slyšeny obě strany. Ty jsi silně proti, tak jistě máš pro to i argumenty a fakta.
Je to zajímavé téma (aspoň teda pro mě). Takže za věcné argumentu budu vděčný (za urážky kohokoli samozřejmě ne).
Já nepíšu nic urážlivého a taky že to není pravda a ani že to pravda je. Já se jen pořád ptám na stejné téma, které tu QNX zvřejnil, ato, že na Ukrajině je více agresorů. Dodnes nedovedl na to odpovědět a ty agresory zveřejnit. Takže z toho vyplývá, že lže. Tož task asi...
Píše tu dlouhé elaboráty, ale jednou větou neumí vyargumentovat své lži. Chce to prostě neustále zahrávat do auto, což je jedna z vlastností dezinformátorů. Další je zpochybňování a relativizace, ale to ty dobře znáš, že? Jaká je urážka, že nazvu lhářem někoho, kdo tvrdí že agresorome není jen Rusko a neumí říci kdo? I po mnoha a mnoha upomínkách.
Ale třeba se mýlím a nyní už pracuje na tom Královci.
Jo, a máš pravdu, že se nesmí říkat válka, v Rusku za to dostaneš i 15 let natvrdo.
kaba2

3. 10. 2022, 11:52

Josef píše: 3. 10. 2022, 11:34
Mex píše: 3. 10. 2022, 9:40 Josefe, co z toho výše napsaného není pravda?
Ptám se vážně, nemyslím to jako nějaký útok nebo provokaci.
Vždy mají být slyšeny obě strany. Ty jsi silně proti, tak jistě máš pro to i argumenty a fakta.
Je to zajímavé téma (aspoň teda pro mě). Takže za věcné argumentu budu vděčný (za urážky kohokoli samozřejmě ne).
Já nepíšu nic urážlivého a taky že to není pravda a ani že to pravda je. Já se jen pořád ptám na stejné téma, které tu QNX zvřejnil, ato, že na Ukrajině je více agresorů. Dodnes nedovedl na to odpovědět a ty agresory zveřejnit. Takže z toho vyplývá, že lže. Tož task asi...
Píše tu dlouhé elaboráty, ale jednou větou neumí vyargumentovat své lži. Chce to prostě neustále zahrávat do auto, což je jedna z vlastností dezinformátorů. Další je zpochybňování a relativizace, ale to ty dobře znáš, že? Jaká je urážka, že nazvu lhářem někoho, kdo tvrdí že agresorome není jen Rusko a neumí říci kdo? I po mnoha a mnoha upomínkách.
Ale třeba se mýlím a nyní už pracuje na tom Královci.
Jo, a máš pravdu, že se nesmí říkat válka, v Rusku za to dostaneš i 15 let natvrdo.
Josefe.
Agresorem je a vždy v minulosti byla Amerika. Ale to Amerika je zavádějící. Drtivá většina obyčejných američanů je normální. Ono vůbec obyčejní lidi se jsou schopni domluvit vždy všude na světě. Ale ty stejně nechceš vědět kdo ve skutečnosti tahá za provázky.
Mex

3. 10. 2022, 11:53

Josef píše: 3. 10. 2022, 11:34 ... Já se jen pořád ptám na stejné téma, které tu QNX zvřejnil, ato, že na Ukrajině je více agresorů. Dodnes nedovedl na to odpovědět a ty agresory zveřejnit. Takže z toho vyplývá, že lže. Tož task asi...
Já nejsem QNX.
Ale mám dotaz: kdo je podle tebe agresor? Ten, kdo první vystřelí z kanónu?
Jenom abych věděl, jak to pojímáš.

EDIT: Mezitím napsal QNX. Já jsem ale ten svůj dotaz psal dřív, než jsem četl jeho post.
kaba2

4. 10. 2022, 12:00

Mex píše: 3. 10. 2022, 11:29
fmodel píše: 3. 10. 2022, 10:49 Pořád nechápu o co se snažíš ? Chceš tvrdit že ty zvěrstva na Ukrajině jsou lež a že to není práce rusáků ? nebo obhajuješ putina že má právo nechat vraždit a znásilňovat civilisty ,ničit civilní objekty ?...
Máš pocit, že jsem to někdy tvrdil?
Na Ukrajině probíhá válka. A válka bohužel vždy znamená zabíjení a ničení.
Je to strašné, a proto je třeba dělat všechno pro to, aby válka nevypukla. Protože když vypukne, tak pak jdou běžné zásady stranou. A to platí pro všechny strany.
Ve válce nebojují andělé na žádné ze stran. I když se propaganda každé strany snaží tvrdit, je ta "jejich" jsou andělé. A my v tomto konfliktu přejímáme zpravodajství jen jedné se stran.

A když už nejde zabránit tomu, aby vznikla, tak je třeba dělat všechno možné pro to, aby co nejdřív skončila.
Protože podle mě i blbý mír je lepší než dobrá válka. Jenže to se nesmí říkat, protože existují významné síly, kterým válka vyhovuje.
A zde se asi zásadně lišíme v názorech. Já ty síly, kterým válka vyhovuje, nežeru.

Jsem velkým celoživotním příznivcem práva na sebeurčení. Už jsem to tedy opakovaně psal.
Takže podle mě mají právo na samostatnost Luhanská i Doněcká republika, Krym, Katalánsko, Kurdistán, Taiwan a dokonce i Palestina (i když Araby opravdu nemusím).
Jsem v tomhle konzistentní. Na rozdíl od oficiálně hlásaného názoru, že někdo jo a někdo ne. Takže Krym ne, ale Taiwan ano. Podle mě oba ano.
Podle mě jsou hlavní lidi, ne nějaká čára na mapě. Pokud ti lidé chtějí žít spolu, tak ať žijí. Pokud chtějí žít odděleně, tak ať žijí.
A někomu 6 tisíc kilometrů daleko je do toho hovno.
Naprosto s tebou souhlasím.
Josef
Sponzor fora

4. 10. 2022, 12:15

kaba2 píše: 3. 10. 2022, 11:52
Josefe.
Agresorem je a vždy v minulosti byla Amerika. Ale to Amerika je zavádějící. Drtivá většina obyčejných američanů je normální. Ono vůbec obyčejní lidi se jsou schopni domluvit vždy všude na světě. Ale ty stejně nechceš vědět kdo ve skutečnosti tahá za provázky.
Nějak jsem nepostřehl, že Amerika je agresor na Ukrajině, nebo dokonce v Rusku vojensky přítomná svou armádou. Ty snad jo? Rusko nikdy nerozpoutalo agresi a válku? To opravdu myslíš naprosto vážně?
Josef
Sponzor fora

4. 10. 2022, 12:18

Mex píše: 3. 10. 2022, 11:53
Josef píše: 3. 10. 2022, 11:34 ... Já se jen pořád ptám na stejné téma, které tu QNX zvřejnil, ato, že na Ukrajině je více agresorů. Dodnes nedovedl na to odpovědět a ty agresory zveřejnit. Takže z toho vyplývá, že lže. Tož task asi...
Já nejsem QNX.
Ale mám dotaz: kdo je podle tebe agresor? Ten, kdo první vystřelí z kanónu?
Jenom abych věděl, jak to pojímáš.

EDIT: Mezitím napsal QNX. Já jsem ale ten svůj dotaz psal dřív, než jsem četl jeho post.
Agresor je ten, který vlítne vojensky na cizí území s úmyslem vraždit, loupit, znásilňovat a to území nakonec zabrat. Stačí?
Mex

4. 10. 2022, 12:34

Josef píše: 4. 10. 2022, 12:18 Agresor je ten, který vlítne vojensky na cizí území s úmyslem vraždit, loupit, znásilňovat a to území nakonec zabrat. Stačí?
Aha, díky.
Takže jsou tam podmínky, že to musí být na cizí území. A musí být cílem to území zabrat.
Takže třeba v občanské válce agresor neexistuje.
A v případě, kdy napadnu nějakou zemi s cílem změnit její směřování (ale nikoli zabrat její území), tak tady taky není agresor.

To o úmyslu vraždit, loupit a znásilňovat teď neuvažuju, protože to jistě není primárním cílem nikoho. To je jen negativní vedlejší efekt. To snad neměl jako hlavní cíl ani Islámský stát, a to už byli teda pořádní hajzli.
Dawe

4. 10. 2022, 1:17

Mex píše: 3. 10. 2022, 7:29 ...Asi sis všiml, že jsem "pocitový index" napsal v uvozovkách. Já obecně moc nemám rád metriky, které jsou nějak závislé na subjektivním vnímání...
Ano vsiml, presto to bylo chybne a zavadejici.
Vratim se k duvodu, proc jsem tuhle vetev debaty zacal.
Tys ve svem prispevku uvedl Ukrajinu jako zkorumpovanou nefunkcni zemi bez dalsi argumentace v te veci. Nasledne jsi ji porovnaval s RF v (pro Ukrajinu nelichotivym) parametru HDP na hlavu, zde jiz konkretne vycislene.
V mych ocich to je ucebnicovy argumentacni faul, ktereho jsi se dopustil mozna mimodek, mozna vedome.
Ja se snazil poskytnout do debaty porovnani i te zminene korupce. Pricemz jsem pouzil ten nejobjektivnejsi mne znamy zdroj. Jehoz hodnotu jsi se nasledne snazil (podle me lacine) opakovane napadnout. Ovsem aniz bys byt jen nabidnul alternativni, relevantnejsi, zdroj. Shodneme se alespon na tom, ze osobni zkusenost jim neni a nemuze byt.
Mne nakonec uspokojuje, ze jsi tedy nakonec uznal, ze nejen Ukrajina, ale i RF je na tom s korupci stejne spatne. Tvuj puvodni prispevek totiz vyznival uplne jinak.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Mex

4. 10. 2022, 1:53

Dawe píše: 4. 10. 2022, 1:17 ... Mne nakonec uspokojuje, ze jsi tedy nakonec uznal, ze nejen Ukrajina, ale i RF je na tom s korupci stejne spatne. Tvuj puvodni prispevek totiz vyznival uplne jinak.
Nechci se přít, ale svůj názor, že Ukrajina byla nefunkční stát, jsem nijak nezměnil.
Že má i Rusko problém s korupcí na tom nic nemění.

Ta debata vznikla kvůli jaderným zbraním.
A já si stále myslím, že je velké štěstí, že je Ukrajina nemá.
Vlastnictví jaderných zbraní je drahý koníček, a na to Ukrajina prostě neměla.
Takže kdyby je vlastnila, tak by si to říkalo o průser.

Nesouvisející dodatek: o tom indexu jsem napsal, že je "pocitový" v lehce dehonestujícm duchu, protože mám dlouhodobě negativní zkušenosti s různými subjektivně hodnocenými věcmi.
Ač se to zdá neuvěřitelné, tak jsem dřív závodně tancoval. A to je prakticky jen o subjektivním hodnocení.
Kdyby šlo jen o to, jak porotci hodnotili mě, tak z toho by se toho moc odvozovat nedalo.
Ale já jsem kromě tancování odjakživa miloval počítače. A to už v době, kdy to ještě vůbec nebylo obvyklé (jsem už veterán).
A tak jsem tehdy na počítači z propašovaných dílů napsal SW pro vyhodnocování tanečních soutěží a sjezdil s tím pěknou řádku soutěží.
Byl jsem asi první, nebo aspoň jeden z prvních.

A aby toho nebylo málo, tak jsem pak programoval hodnocení prvních soutěží krásy Miss Československo. Úplně první v roce 1990 ještě ne, ta se jako jediná dělala ručně. Ale pak od roku 1991 všechny další až do kolapsu této soutěže v původní podobě s původním pořadatelem.
Takže se subjektivním posuzováním, ze kterého pak vychází oficiálně zdánlivě objektivní výsledky, mám celkem dost zkušeností.
Není to na veřejnou debatu, tak jenom poznámka: kdo nezažil, tak neuvěří.

Takže odtud pochází můj skeptický pohled na podobné ne-exaktně spočitatelné žebříčky.
Zvlášť když je to v oblasti, kde je velká pravděpodobnost střetu různých zájmů.
Dawe

4. 10. 2022, 2:13

Mex píše: 4. 10. 2022, 1:53 Nechci se přít, ale svůj názor, že Ukrajina byla nefunkční stát, jsem nijak nezměnil.
Že má i Rusko problém s korupcí na tom nic nemění.
Na zaklade ceho tedy soudis, ze slo v pripade ukrajiny o nefunkcni stat? Protoze puvodni tvrzeni o nefunkcnosti jsi pricinne spojil s vysokou mirou korupce. Pokud tohle spojeni trva, pak musi byt nefunkcni i RF o ktere toto ovsem neprohlasujes.
Pokud to spojeni netrva, tak bys ideu o nefunkcnim state mel necim objektivnim podlozit, jinak zustane jen tvym osobnim dojmem. Ten ti sice nikdo nebere, ale jeho vyznam pro debatu je nijaky.

K tomu tancovani, krasobrusleni apod. - nevidim tam podobnost. Znovu doporucim projit si metodiku CPI, druhy zdroju a hlavne jejich vlastni metodiky. Ze stejneho duvodu jsem psal, ze tve argumenty v tomto byly lacine, protoze jsi ocividne nevenoval energii tomu si to prostudovat, jinak bys onu celkem sofistikovanou induktivni statistiku jiste neporovnaval s vykonem poroty neake sportovni souteze.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Mex

4. 10. 2022, 2:55

Dawe píše: 4. 10. 2022, 2:13 Na zaklade ceho tedy soudis, ze slo v pripade ukrajiny o nefunkcni stat? Protoze puvodni tvrzeni o nefunkcnosti jsi pricinne spojil s vysokou mirou korupce. Pokud toto semanticke spojeni trva, pak musi byt nefunkcni i RF o ktere toto ovsem neprohlasujes.
Pokud to spojeni netrva, tak bys ideu o nefunkcnim state mel necim objektivnim podlozit, jinak zustane jen tvym osobnim dojmem. Ten ti sice nikdo nebere, ale jeho vyznam pro debatu nevidim.

K tomu tancovani, krasobrusleni apod. - nevidim podobnost. Znovu doporucim projit si metodiku CPI, druhy zdroju a jejich vlastni metodiky. Ze stejneho duvodu jsem psal, ze tve argumenty v tomto byly lacine, protoze jsi ocividne nevenoval energii tomu si to prostudovat, jinak bys tu celkem sofistikovanou induktivni statistiku jiste neporovnaval s porotou sportovni souteze.
Tak jo, máš pravdu. Je to jen můj osobní dojem.
Omlouvám se, ale už se tím fakt nechci zabývat. Zrovna jsem si psal výkaz práce za dnešek, a udělal jsem prd, protože jsem pořád musel reagovat na nějaké posty v tomto vlákně. Děsně to žere čas a nestojí to za to.
Většina diskutérů tady Ukrajinu miluje. Já ne. Ale to snad nevadí, ti ostatní mě vykompenzují.
Na situaci nic nezměním. Kdyby to bylo na mně, řešil bych to jinak. Ale není to na mně, takže je to o ničem.

Ano, Rusko je taky značně nefunkční stát. Vždyť je to vidět i na vedení války, jejím zásobování atd. Ale když už nic jiného, tak má cca 4x vyšší HDP na hlavu. Že je Ukrajina tak chudá není samo sebou. Jsou svobodní přes 30 let, takže na historii by se už vymlouvat neměli.

Ta debata byla o jaderných zbraních na Ukrajině. A já si prostě pořád myslím, že velmi chudý a zkorumpovaný stát opravdu není ideální kandidát na jejich vlastnictví. Ale pokud si někdo jiný myslí, že ano, tak já mu to neberu. Že je jejich soused taky prolezlý korupcí přece na věci nic nemění.

Fakt už se nechci přít, protože na tom nic nezměníme Ty ani já.
Není přece nutné, abychom se navzájem přesvědčili a sjednotili.
Můžeme to brát jako referendum, kdo situaci vidí tak a kdo zase jinak.
Není to matika nebo fyzika, kde by se dal provést jednoznačný důkaz, co je správné. A na "kdyby" se nehraje.
Axim

4. 10. 2022, 4:51

Ahoj Mexi vážím si te jako odborníka
K těm jaderným zbraním a co chudá země Severní Korea ta je má taky?
Jen takový postřeh z tvých myšlenek vidím velkou nechuť k Ukrajincům
Ale jaká je dnes realita ve spoustě firem ??
U nás ve firmě ve výrobě pracuje 7 posledních Čechů a 45 Ukrajinců
Velká část Ukrajinců tu pravděpodobně zůstane a postupně splyne, tak to bylo vždy , v historií když se různé národy smísili
Jak říkáš je to nadlouhou debatu
Raději jdeme něco dělat
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 10. 2022, 5:16

QNX
veskere argumenty jakoze tam USA platila opozici
a ze cilem patrne bylo...
to jsou vsechno nepodlozene dohady, zadne dukazy o tom nevidim

chces rict ze tedy zasadnim duvodem pro napadeni cizi zeme, devastace majetku a masakrovani civilistu bylo pouze na zaklade nepodlozenych domenek tykajicich se jednoho jedineho byt strategickeho pristavu ktereho ztrata udajne ohrozi celou jadernou mocnost s nejvetsi rozlohou na zemi?

to chces rict?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“