Fusion 360

seriál článků o fusion 360 a lokalizace
Odpovědět
Lukas_2
Příspěvky: 492
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2022, 9:00

Tolik help materiálu co fusion nabízí ... I u těch všech operací v CAM, pokud vím, si můžeš rozkliknout to "i" a přesměruje tě to na "manuál" k té strategii. S help deskem Fusionu stačí umět do googlu zadat klíčová slova co potřebuješ. A naprostou většinu věcí řešil někdo před tebou a k řešení se dostaneš za několik minut. Z vlastní zkušenosti je mnohem rychlejší zkusit google, než se tam s něčím trápit...

Fact > Na help desku mi i upravili post processor. Co víc chtít :D
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
kiko01
Příspěvky: 1394
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2022, 9:08

tomik.tk píše: 16. 4. 2022, 7:19 tak tohle jsou presne vymluvy autoru fusionu :-) ja potrebuju makat a ne koukat na video ...
tomik.

Pritom ako menia ficury a GUI posledne 2 roky by ten manual asi bol k nicomu...
mozno ked to bude ako tak odladene tak spravia :)

Mne osobne nevadi sa rozkoukat a precitat si co ktora funkcia robi, ku kazdej veci je vo fusione popis s obrazko co to robi atd. Staci ked na tom podrzis kurzor, a ked mi nieco fakt nejde tak si pozriem videjko. Zakladne modelovanie je rovnake skoro v kazdom 3d cade, akurat uz tie pokrocilejsie ako napr loft, sweep maju svoje specifika, a neviem ci zrovna toto by bolo rychlejsie precitat v knizke ked v tom videu ti za 10 min povie toho mraky, a ty to vyskusas a aj to obcas nefunguje tak ako chces 🤣

Ak sa to clovek chce naucit tak najlepsie je chytit si realny predmet do ruky a skusit namodelovat, to knizkou stylom step by step nenahradis kedze nevies suvislosti a postupnosti ( ked si novacik), tym padom nevies co mas hladat.
[/quote]

Aha no tak to ma mrzi ze v genetickom kode ti chyba iba skill na fusion. Bohuzial ja som mal smolu a kazdy program cad/cam , programovanie masin, som sa musel naucit. Najprv proengineer, potom solid, catia, edgecam, ansys, cosmos, adyna... ku ziadnemu z toho mi nikto nedal 1000 stranovu knizku a aj tak to co som mal zrovna za ulohu som sa naucil spravit.
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 333
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

2. 11. 2022, 8:55

Pánové nemůžu nikde najít v Cam jednu věc.

Chci udělat 2D konturu. Oznacim si jí, ale chci aby nastroj jel po konture stredem nastroje. Je to vubec možné?

Co jsem zjistil tak kdyz si zadam 90 stupnovy srazec tak tím to jde. Ale kdyz zadam valcovou frezu nic...
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8230
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

2. 11. 2022, 9:11

On se při 2D kontuře snaží vyfrézovat tvůj model, takže to nedává smysl. Možná nějaký engaving atp.? Příp. to nějak oblbnout (viz ten srážeč nebo nástroj s 0.0001mm průměrem atp.).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 333
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

2. 11. 2022, 9:21

Právě v SolidCam je moznost prava, leva, střed nastroje. V 360 to proste nejde jeste zkusim kulovou frezu ale je to teda opruz..
Lukas_2
Příspěvky: 492
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2022, 11:38

LukasGunther píše: 2. 11. 2022, 8:55 Pánové nemůžu nikde najít v Cam jednu věc.

Chci udělat 2D konturu. Oznacim si jí, ale chci aby nastroj jel po konture stredem nastroje. Je to vubec možné?

Co jsem zjistil tak kdyz si zadam 90 stupnovy srazec tak tím to jde. Ale kdyz zadam valcovou frezu nic...
Je tam strategie Trace a ta jede středem nástroje. Já ji používám hlavně pro gravírování, jde jí označit i text ve formě sketche ...
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 333
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

2. 11. 2022, 12:16

Lukas_2 píše: 2. 11. 2022, 11:38
LukasGunther píše: 2. 11. 2022, 8:55 Pánové nemůžu nikde najít v Cam jednu věc.

Chci udělat 2D konturu. Oznacim si jí, ale chci aby nastroj jel po konture stredem nastroje. Je to vubec možné?

Co jsem zjistil tak kdyz si zadam 90 stupnovy srazec tak tím to jde. Ale kdyz zadam valcovou frezu nic...
Je tam strategie Trace a ta jede středem nástroje. Já ji používám hlavně pro gravírování, jde jí označit i text ve formě sketche ...
Kterou myslíš??
Přílohy
16673913687811692498928.jpg
Lukas_2
Příspěvky: 492
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2022, 12:29

LukasGunther píše: 2. 11. 2022, 12:16
Lukas_2 píše: 2. 11. 2022, 11:38
LukasGunther píše: 2. 11. 2022, 8:55 Pánové nemůžu nikde najít v Cam jednu věc.

Chci udělat 2D konturu. Oznacim si jí, ale chci aby nastroj jel po konture stredem nastroje. Je to vubec možné?

Co jsem zjistil tak kdyz si zadam 90 stupnovy srazec tak tím to jde. Ale kdyz zadam valcovou frezu nic...
Je tam strategie Trace a ta jede středem nástroje. Já ji používám hlavně pro gravírování, jde jí označit i text ve formě sketche ...
Kterou myslíš??
Sledovat
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
lukin1156
Příspěvky: 547
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

15. 11. 2022, 10:46

Zbytečné složité.
Ve 2D kontuře se vypne kompenzace a jede to středem.
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C, Brother TC 201
Uživatelský avatar
Pipik
Příspěvky: 709
Registrován: 9. 11. 2016, 3:32
Bydliště: České Budějovice

15. 11. 2022, 3:28

Dej záporný přídavek polovinu průměru nástroje a jedeš po čáře ;-)
...nemůžeš sice dát přesnou polovinu, ale tak třeba u 6mm frézy zadáš přídavek -2,99mm.
Jinak ano, je tam operace Sledovat (Trace). ...ale minimálně jednou jsem u ní narazil na nějaké omezení co nezvládla narozdíl klasické Kontury.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 333
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53

15. 11. 2022, 5:43

lukin1156 píše: 15. 11. 2022, 10:46 Zbytečné složité.
Ve 2D kontuře se vypne kompenzace a jede to středem.
Tak tohle hned zkusím ! Diky
kiko01
Příspěvky: 1394
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

15. 11. 2022, 6:09

Trace pouzivam na zrazanie hran, napr na perodrazke na hruadeli je to super
Odpovědět

Zpět na „Učíme se Fusion 360“