Pomoc s nastavením FM Vacon 10

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Odpovědět
1asv
Příspěvky: 450
Registrován: 2. 1. 2011, 9:33
Bydliště: Kdyně
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2022, 5:58

Dobrý večer, prosím o pomoc s nastavením FM Vacon0010-3L-0008.
Chci ho ovládat pomocí ovládací skříňky ale moc se mi to nedaří.
Nedaří se mi nastavit tak, aby stisknutím tlačítka start motor běžel. Při stisknutí mi běží a když tlačítko pustím, tak se zastaví.
Nastavoval jsem už celkem asi pět různých měniču a vždy se mi to nějak podařilo (i když mi to trvalo docela dlouho) nějak vyčíst z manuálu.
Manuál mám stručný CS i podrobnější Anglický. ale ani brnk :( .
Ale tady bohužel nic. Jestli mi tam chybí nějaká propojka či co - nevím.
Předem díky za jakékoli nakopnutí. Vláďa
miv
Příspěvky: 520
Registrován: 17. 9. 2019, 11:55

24. 11. 2022, 10:48

1asv píše: 23. 11. 2022, 5:58 Dobrý večer, prosím o pomoc s nastavením FM Vacon0010-3L-0008.
Chci ho ovládat pomocí ovládací skříňky ale moc se mi to nedaří.
Nedaří se mi nastavit tak, aby stisknutím tlačítka start motor běžel. Při stisknutí mi běží a když tlačítko pustím, tak se zastaví.
Nastavoval jsem už celkem asi pět různých měniču a vždy se mi to nějak podařilo (i když mi to trvalo docela dlouho) nějak vyčíst z manuálu.
Manuál mám stručný CS i podrobnější Anglický. ale ani brnk :( .
Ale tady bohužel nic. Jestli mi tam chybí nějaká propojka či co - nevím.
Předem díky za jakékoli nakopnutí. Vláďa
Pokud to řídíš pomocí externích signálů, bývá to často tak, že ten signál musí být trvalý. To znamená nikoliv tlačítko, ale spínač. Zrovna nastavuji A550 od vyboelectric a ten to tak má. Ono to má logiku - není to pak citlivé na zarušení. Ten můj má dokonce možnost zapnout na ovládacích vstupech filtry a zpoždění.
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8221
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

25. 11. 2022, 8:16

Co todle?

vacon-start-stop.jpg
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
1asv
Příspěvky: 450
Registrován: 2. 1. 2011, 9:33
Bydliště: Kdyně
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2022, 10:36

Ahoj pánové, děkuji za ochotu.

Ale bohužel:

Na vypínač to nechci (nebo až jako poslední možnost)

Ten parametr P 2.4 mám nastavený tak jak píšeš, ale bohužel to nemá vliv.
Jedině mě napadá, jestli to ještě není závislé na jiném parametru, propojce či nějakém rozpínacím tlačítku....?

Zkoušel jsem napsat také do servisu Vacon, ale bohužel žádná odpověď.

Děkuji Vláďa
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8221
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

25. 11. 2022, 10:53

Hmm, podle tohoto obrázku to skoro vypadá (EDIT: už mi je i jasné proč :)), že stop tlačítko musí být pro tento mód rozpínací (start spínací):

vacom-start-stop-diag.jpg
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 25. 11. 2022, 11:59, celkem upraveno 2 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
1asv
Příspěvky: 450
Registrován: 2. 1. 2011, 9:33
Bydliště: Kdyně
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2022, 11:01

U těch měničů co jsem nastavoval to tak bylo. Ale tady nevím, kde to STOP tlačítko najít či naprogramovat.
stop.jpg
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8221
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

25. 11. 2022, 11:27

Start je na terminálu 8 (DI1), Stop na terminálu 9 (DI2)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
1asv
Příspěvky: 450
Registrován: 2. 1. 2011, 9:33
Bydliště: Kdyně
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2022, 11:58

Ahoj, prosím tě, jak jsi na to přišel?
Já už jsem to zkoušel (připojit rozpínací tlačítko) a po zapnutí se mi rozběhl motor obráceně (=tomu co je napsáno na schémátku).

Ale byl jsem to teď tedy zkusit znovu a ono to FUNGUJE!!!

Jestli jsem mezitím ještě něco přenastavil - zkoušel jsem totiž vše možné i nemožné.

Tak děkuji mnohokrát za pomoc. :D :D :D

Díky Vláďa
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8221
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

25. 11. 2022, 12:06

Asi jsi se spíš ztratil v tom, jaký máš zrovna nastavený ten start-stop mód (P2.4), toto by odpovídalo defaultní 0. Možná jsi si jen myslel, že jsi tam nastavil 2 (např. jsi zvolil 2, ale zapomněl jsi jí potvrdit atp.), to se snadno stane. Hlavně, že to už fachá, rádo se :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
1asv
Příspěvky: 450
Registrován: 2. 1. 2011, 9:33
Bydliště: Kdyně
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2022, 12:11

To bude ono, asi jsem to zkoušel když jsem tam měl 0 a pak už ne.
Tak to můžu "zakrabičkovat" do T6 a bude hotovo. :D
Ještě jednou díky Vláďa
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8221
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

25. 11. 2022, 12:27

Super! Za málo :) Tomáš
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“