Meranie kolmosti, valec-atrament
Charon> soustruznicke trny jsou mirne konicke, myslim ze CSN i DIN predepisuje kuzelovitost 1:2000. Kdybyste nekdo chtel, mam volnych nekolik 70mm pistnic, aktualizoval jsem inzerat tu na foru.
TOS S28 Zebrak
Holzmann ZS-40HS
Prusa Mk3s+MMU2s
Markforged Mark2
Holzmann ZS-40HS
Prusa Mk3s+MMU2s
Markforged Mark2
Já vím, ale nevěděl jsem teda to číslo. Sám je občas používám a mám je do asi 20mm i když asi ne celou řadu, já to bral pro Modrose v rychlosti v rušeném podniku a nekoukal, teprve když jsem se pořádně podíval, tak jsem to zjistil

existuje nějaký fígl nato jak to udělat aby i projetá bruska křížkovala ?jergus.balaz píše: ↑5. 3. 2023, 1:12 Toto krizikovanie musí robiť každá brúska pri bruseni čelom kotúča rovinnej plochy. Na gulato, na plocho a aj žralok. Ak tam to krizikovanie nie je, nie je to rovina.
Pozn: Existuje jeden typ brúsenia, kedy to nevzniká, ale to nemá význam rozoberať.
řekněme že mám seřízenou kuželovitost a čelo mi nekřížkuje, to znamená že osová výška hrotů je rozdílná ? napadá mě řešení podložit koníka, ale nerozhodím si tím zase tu kuželovitost ?
-
- Kontaktovat uživatele:
V prvom rade treba vedieť, čo spôsobuje krizikovanie, a to je keď os rotácie kusu a os rotácie brusneho kotúča sú v horizontálnej aj vertikálnej rovine rovnobezne. Podľa krizikovania sa dá zistiť, či berie vrch alebo spodok kotúča. No a podľa toho máš tri možnosti. Kôň, pracovný a brúsny vretennik držia spravidla po dve matice, a podľa toho ktorú koľko dotiahneš, vieš minimálne meniť tú suosovost, resp nesuosovost.
Samozrejme najideálnejšie je tu geometriu dať urobiť firme/ človeku čo to vie, a má na to vybavenie.
BalazKovo.sk
-
Pokud máš (si myslíš) seřízenou kuželovitost a mašina nekřížkuje, tak to akorát znamená, že blbě měříš.Svehli486 píše: ↑5. 3. 2023, 7:09existuje nějaký fígl nato jak to udělat aby i projetá bruska křížkovala ?jergus.balaz píše: ↑5. 3. 2023, 1:12 Toto krizikovanie musí robiť každá brúska pri bruseni čelom kotúča rovinnej plochy. Na gulato, na plocho a aj žralok. Ak tam to krizikovanie nie je, nie je to rovina.
Pozn: Existuje jeden typ brúsenia, kedy to nevzniká, ale to nemá význam rozoberať.
řekněme že mám seřízenou kuželovitost a čelo mi nekřížkuje, to znamená že osová výška hrotů je rozdílná ? napadá mě řešení podložit koníka, ale nerozhodím si tím zase tu kuželovitost ?
Protože když nekřížkuje, tak osy nejsou rovnoběžné a pokud nejsou rovnoběžné, tak kužel není kužel ale patvar (nepíšu hyperboloid, protože to tak zas úplně jednoduché není.)
No a nejjednodušší je dát tu mašinu do Dr. Schlesingera

Až na to, že ta pístní tyč je dost křivá.
viz. https://www.hydraulics.cz/wcd/pdf/chromovanetyce.pdf
Mám těch tyčí pár skladem a na tohle bych je nikdy nepoužil...
-
- Kontaktovat uživatele: