Cnc 3040 alias cinska pomsta
Pěkný, přesně na tohle se to celé hodí 

Taky jsem s tím obráběl, pardon, tupil frézy v duralu, pak v záchvatu zoufalství pořídil totéž s údajným výkonem 800W a 20000RPM abych zjistil, že je to stejně, né-li více na h..... a vysvobození přišlo s čínským vodníkem, když ten vřeteno-motor-krám konečně shořel

A to jsem držák na toho čína-vodníka z počátku měl 3D tištěnýho a až pak jsem na něm vyfrézoval duralový.
Mohl bys tu konfiguraci, kterou jsi právě popsal, vyfotit?
Dam fotku, ako tu je to jedno, pac to je jasne ze to je vysoko nieje to tuhe.
Ale ked dam do sveraku drevotriesku 18mm,na nu som prisruboval dalsiu 10mm a v nej dal vyrezat stvorceky 20x20mm tak to strasne drncalo. A to som mal feed 300, 2,5 dvojbrita. A vidim ako to drnci a nastroj kmita. A je jedno ci idem 5mm alebo 1mm hlboko. Zase ide na plnu sirku zaberu.Tak to je Hell 

Ono medzi stolom a spodkom Z je 15cm priestoru. Ako faj islo by tam vselico strcit, a to este nepocitam ze Z vie vyjst 10cm hore teda.
Lenze vsetko co som tam obrabal malo do 2cm
ok ten plastovy diel ma 7cm.
Ci tych 15cm nieje zbytocnych na ukor tuhosti.
Lenze vsetko co som tam obrabal malo do 2cm

Ci tych 15cm nieje zbytocnych na ukor tuhosti.
Vymena vretena pomohla min na 100%
Ma zmysel tam namontovat platnu 15mm hrubu 15cm vysoka a 18cm siroka, ako ke naznacene? 2skrutky zospodu, a 3 skrutky krizom. Ano materialu plno a tazkeho, a az taky prinos to nebude, ale aspon nieco?
Zamozrejme platna by z druhej strany.
Ma zmysel tam namontovat platnu 15mm hrubu 15cm vysoka a 18cm siroka, ako ke naznacene? 2skrutky zospodu, a 3 skrutky krizom. Ano materialu plno a tazkeho, a az taky prinos to nebude, ale aspon nieco?
Zamozrejme platna by z druhej strany.
Ono vyroba dps takymto stylom je hodne draha vec. Navyse 6min testovanie vysky povrchu, toto 55min, vrtanie 5min. A sucet casu uz skoro ako fotocesta. Nastriekaniensusenie 40min, osvit 13min, leptanie 20min. Plus vrtanie dier.
Lenze to my som musel. Robit vonku v zime, talto. To je pekne v teple v nitri. Navyse, zvecsa to budu skusobne dps, cize nakoniec sa da vyrobit v cine s maskou.
Ale je tu vidno rozdie medzi rozstrasenou 3018 a tymto. Hlavne to nove cisnke vreteno robi velke divy.Hlavne neviem preco to tam ryju tak hlboko, a maju z toho vela prachu okolo. Ono na 3018 sa toho vela poda
Feed som mal 600mm/min tak mozmo by to este islo troska zdvihnut, ked ma vreteno 24tis ot.
Lenze to my som musel. Robit vonku v zime, talto. To je pekne v teple v nitri. Navyse, zvecsa to budu skusobne dps, cize nakoniec sa da vyrobit v cine s maskou.
Ale je tu vidno rozdie medzi rozstrasenou 3018 a tymto. Hlavne to nove cisnke vreteno robi velke divy.Hlavne neviem preco to tam ryju tak hlboko, a maju z toho vela prachu okolo. Ono na 3018 sa toho vela poda

Feed som mal 600mm/min tak mozmo by to este islo troska zdvihnut, ked ma vreteno 24tis ot.