SUF16CNC přestavba el-tek
-
Pokud v pncconf zaškrtnu u enable políčko invert, tak mi Linux cnc při spuštění vyhodí chybu.
Jinak ono se právě neděje. Když klepnu na osu tak gmocapy se osa jako že pohybuje, ale na stroji se osa nepohybuje.
Diody u výstupů z mesa kam mám zapojený enable svítí. + svítí na mese diody u referenčních koncáků
Jinak ono se právě neděje. Když klepnu na osu tak gmocapy se osa jako že pohybuje, ale na stroji se osa nepohybuje.
Diody u výstupů z mesa kam mám zapojený enable svítí. + svítí na mese diody u referenčních koncáků
-
Tak jsem narazil na další problém při upgradu firmwaru se mi po zadání příkazu zobrazí v terminálu chyba "invalid bitfile header".¨
Co jsem se dočetl, tak je potřeba upgradovat mesaflash, nicméně návod na githubu je pouze pro variantu s připojením k internetu a to v dílně bohužel nemám.¨
Je nějaká možnost, jak upgradovat mesaflash offline?
Co jsem se dočetl, tak je potřeba upgradovat mesaflash, nicméně návod na githubu je pouze pro variantu s připojením k internetu a to v dílně bohužel nemám.¨
Je nějaká možnost, jak upgradovat mesaflash offline?
-
Vyřešeno připojil jsem to přes USB tethering z mobilu
-
Doufám že je to všechno, pokud by něco chybělo dej vědět a doplním.
Tak jsem vytáhl ze šuplíku svou 7i96 i 7i96s a začal trochu bádat.
Mě to tam inverzní piny našlo: Dej vědět, pokud by je tam taky máš.
Pak by stačilo zaměnit:
za:
hm2_7i96s.0.ssr.00.invert-00
Znamenalo by to, že je chyba jen v PncConf. Napíšu tedy rovnou na Github, ale až mi to potvrdíš, ať tam zbytečně nezmatkuji.
Mě to tam inverzní piny našlo: Dej vědět, pokud by je tam taky máš.
Pak by stačilo zaměnit:
Kód: Vybrat vše
./suf16cnc.hal:35: parameter or pin 'hm2_7i96s.0.ssr.00.out-00.invert_output' not found
hm2_7i96s.0.ssr.00.invert-00
Znamenalo by to, že je chyba jen v PncConf. Napíšu tedy rovnou na Github, ale až mi to potvrdíš, ať tam zbytečně nezmatkuji.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz
-
No, ty invert tam právě nemám. Ale večer můžu zkontrolovat a vyfotit.
-
Takhle to vypadá u mě.
Co se týká encoderu, tak se asi hodnoty nehýbou, respektive nevím které hodnoty se mají hýbat.
Pokud dám kolonku watch, tak tam ty kontrolky při otáčení blikají.
Co se týká encoderu, tak se asi hodnoty nehýbou, respektive nevím které hodnoty se mají hýbat.
Pokud dám kolonku watch, tak tam ty kontrolky při otáčení blikají.
Tak to je divné, teď jsem schválně, přehrál na své 7i96s jiný firmware a zase vrátil původní a furt ty invertovací piny tam mám.
Takhle nějak by to mělo vypadat:
Zde je konkrétní soubor:
Jinak co se týče toho encoderu měli by se měnit tyto hodnoty:
Takhle nějak by to mělo vypadat:
Kód: Vybrat vše
zdenek@CNC:~/mesaflash/7i96s/configs/hostmot2$ sudo mesaflash --device 7i96s --addr 10.10.10.10 --write 7i96s_d.bin
Checking file... OK
File type: Efinix bin file
FLASH memory sectors to write: 11, max sectors in area: 16
Erasing FLASH memory sectors starting from 0x100000...
|EEEEEEEEEEE
Programming FLASH memory sectors starting from 0x100000...
|WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
Board configuration updated successfully.
Checking file... OK
File type: Efinix bin file
Verifying FLASH memory sectors starting from 0x100000...
|VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
Board configuration verified successfully.
You must power cycle the hardware or use the --reload command to load a new firmware.
zdenek@CNC:~/mesaflash/7i96s/configs/hostmot2$ sudo mesaflash --device 7i96s --addr 10.10.10.10 --reload
zdenek@CNC:~/mesaflash/7i96s/configs/hostmot2$ sudo mesaflash --device 7i96s --addr 10.10.10.10 --readhmid
Jinak co se týče toho encoderu měli by se měnit tyto hodnoty:
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz
-