EAGLE PCB Rady začátečníkovi

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 5223
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

9. 5. 2024, 10:27

No je tam i nějaká migrační cesta do Fusion 360 ale asi mi nezbyde nic jiného, než se touto vydat.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
t256
Příspěvky: 2870
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

9. 5. 2024, 3:45

Ve Fusion 360 jsi rukojmim autodesku s tim, ze mohou kdykoliv nastavit jakoukoliv cenu predplatneho, pripadne servery vypnout protoze jim vsichni utekli ke konkurenci (coz povazuju za nejpravdepodobnejsi) a ty budes namydlenej, protoze nejenze si sve projekty uz nikdy v nicem neotevres, ale ty je ani nebudes mit, nemuzes je totiz ulozit na svuj disk, jsou jen kdesi v cloudu autodesku. Do toho by sel jen blazen.

Posledni verze jez se da provozovat plne offline je tusim 9.6.2. a muzes ji stahnout polecenou z intenetu. Na domaci pouziti to staci, ale budoucnost to nema. Pokud soft napriklad nepujde spustit v nejake budouci verzi win, je to konecna.
oscar
Příspěvky: 1193
Registrován: 2. 5. 2010, 8:50
Bydliště: Perníkovice

9. 5. 2024, 7:41

Moje knížecí řada je utéct. Třeba ke Kicadu.
Dawe
Příspěvky: 2579
Registrován: 8. 10. 2013, 6:18

9. 5. 2024, 10:47

t256> myslim, ze 9.6.2 uz nedje. Aspon mne pri upgradu z 9.6.1 na 9.6.2 zmizela moznost "Premium-offline". Takze pro me posledni pouzitelna verze 9.6.1, dal uz jen Altium.

Jinak kdyz jsme u toho, tak jsem pred nedavnem cenil nejaky vyvoj elektroniky pro docela velkou ceskou firmu, ktera doted mela vetsinu schemat a vyrobnich dat stezejnich produktu ve Formice! Ano, to je ten System Ferda Mravenec a spol. :D
No a chteli to mimo jine prekreslit do Eaglu, aby modernizovali :lol: Nejspis proto, ze kreslili ve Fusionu. Ale stejne srandovni.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
t256
Příspěvky: 2870
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

10. 5. 2024, 1:19

9.6.2 ktera jede offline se povaluje treba na webshare.
Selic
Příspěvky: 663
Registrován: 17. 2. 2010, 1:58
Bydliště: Novopacko

11. 5. 2024, 8:41

t256 píše: 10. 5. 2024, 1:19 9.6.2 ktera jede offline se povaluje treba na webshare.
To ani nestojí za to stahovat. Přechod na Kicad je rychlý a bezbolestný...
Je k dispozici poměrně podrobný český návod a pro tyhle jednoduché věci stačí importovat projekt z eagle a není potřeba moc přemýšlet. Jediný trochu na palici je systém filosofie knihoven. Ale dá se na to zvyknout.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
lapa
medaile za lepsi forum
Příspěvky: 2624
Registrován: 6. 5. 2009, 7:18
Bydliště: Praha

12. 5. 2024, 1:29

Selic píše: 11. 5. 2024, 8:41 ... Přechod na Kicad je rychlý a bezbolestný...
Je k dispozici poměrně podrobný český návod ....
Muzes prosim dat odkaz na nejaky ten navod - resp. asi ten, co nejradeji pouzivas?

Ja zatim nasel (jako pro mne dosud nejlepsi) "navrh_elektroniky_v_programu_kicad.pdf" (https://www.google.com/url?sa=t&source= ... zoisSUI0gc) na hw serveru (je tam i strankovany jako HTML), ale mozna mas i lepsi ...

Dik.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Bobes
Příspěvky: 93
Registrován: 5. 6. 2007, 6:05

13. 5. 2024, 7:47

Ahojte,

Mne kamos odporucil tento tutorial, z ktoreho som sa zaklady KiCAD naučil aj ja:
https://youtu.be/b-7bMl6fJio?si=KgfHCUeeYHBDcvB-

Plosaky som si nechal vyrobit v:
https://jlcpcb.com/

Teraz som skusil okrem vyroby plosakov ich aj nechat osadit. Prve kusky su uz na ceste ku mne.
Pre generovanie vyrobnych podkladov odporucam doinstalovat “kicad jlcpcb fabrication toolkit”
lapa
medaile za lepsi forum
Příspěvky: 2624
Registrován: 6. 5. 2009, 7:18
Bydliště: Praha

13. 5. 2024, 8:05

Bobes píše: 13. 5. 2024, 7:47 ... Mne kamos odporucil tento tutorial, z ktoreho som sa zaklady KiCAD naučil aj ja:
https://youtu.be/b-7bMl6fJio?si=KgfHCUeeYHBDcvB-
Dík, tutoriál je už v zalozkach, ale pro úvodní studium pořád preferuji manuály - jejich konzumaci mám "plně pod kontrolou" - dají se číst kdekoliv (zejména vytistene), dají se poznamkovat (dtto), nemusím je stopovat a previjet apod...
Oboje má své klady a zápory. Pro pripominkovace - jsem stará škola :lol:
Dík ještě jednou.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Dawe
Příspěvky: 2579
Registrován: 8. 10. 2013, 6:18

13. 5. 2024, 8:09

Bobes> pochlub se, cos tam nechal osazovat? A na kolik te to vyslo?
Ja nedavno, uz potom co JLC nasadilo ten novejsi BOM manager, chtel osadit prototypy s velkym mnozstvim komponent, ktere JLC nema defaultne v zasobnicich a vychazelo to s tema prirazkama uz fakt hodne draho. Chce to se snazit a osazovat co nejvic z tech cinskych z LCSC.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Bobes
Příspěvky: 93
Registrován: 5. 6. 2007, 6:05

14. 5. 2024, 9:26

Dawe píše: 13. 5. 2024, 8:09 Bobes> pochlub se, cos tam nechal osazovat? A na kolik te to vyslo?
Ja nedavno, uz potom co JLC nasadilo ten novejsi BOM manager, chtel osadit prototypy s velkym mnozstvim komponent, ktere JLC nema defaultne v zasobnicich a vychazelo to s tema prirazkama uz fakt hodne draho. Chce to se snazit a osazovat co nejvic z tech cinskych z LCSC.
Dal som osadit dva prototypy, ale len SMD odpormi, kondikmi, diodami a dual FETom. A vsetko som vyberal z ich “Basic” skladu. Takze cena jednotky centov na suciastku. Zvysok dosky osadim THT rucne. Viac detailov sem dam, ked vyrobok doladim.
Dawe
Příspěvky: 2579
Registrován: 8. 10. 2013, 6:18

14. 5. 2024, 9:32

Bobes> tak to jo. Oni totiz za global sourcing kompoenty uctuji kolem 30 centu za soucastku a jeste neco za consign. Radeji jsem to teda osadil tady v CR.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“