Heidenhain výměna monitou BC110

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
honzabrett
Příspěvky: 198
Registrován: 17. 3. 2008, 9:08

23. 5. 2024, 8:31

Zdravím, mám trochu problém po výměně monitoru na centru MCV750, třeba to někdo už taky řešil.
Mám systém LE426CE, (ještě černá klávesnice i i monitor) původně měl CRT monitor BC110B, ten umřel, tak jsem objednal originální náhradu heidenhain BC110BF TFT.
Problém začal prakticky už při montáži, starý monitor měl vstup signálu na dvouřadém konektoru, nový má třířádý VGA, kamarád mi udělal prechodku. Monitor funguje, ale i po několika hodinovém ladění přes menu, stále mírně problikava a písmenka mají jakoby stíny, nebo duchy.....
Dost to vadí hlavně při programování u modrého pozadí.
Přidám pár fotek, ale foťák to moc nebere, v reálu to vypadá hůře.
Zkoušel jsem i LCD a to je ještě horší...
Pokud by byl někdo s podobnou zkušeností.....
Přílohy
IMG_20240523_091757.jpg
IMG_20240523_091805.jpg
IMG_20240523_140459.jpg
IMG_20240523_140532.jpg
IMG_20240523_140616.jpg
Naposledy upravil(a) honzabrett dne 23. 5. 2024, 8:40, celkem upraveno 1 x.
honzabrett
Příspěvky: 198
Registrován: 17. 3. 2008, 9:08

23. 5. 2024, 8:34

IMG_20230724_112551.jpg
Narex
Příspěvky: 163
Registrován: 11. 2. 2018, 11:18

23. 5. 2024, 8:49

Tam kde sa nastavuje horizontálna a vertikálna poloha obrazu by sa mala dať nastaviť velkosť obrazu. Mne to naposledy robilo podobne problémy a po roztiahnutí obrazu o jeden rad pixelov vertikálne je obraz ostrý
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 3334
Registrován: 16. 2. 2015, 11:16

24. 5. 2024, 5:47

tak tak musíš roztáhnout, nebo i zmenšit obraz tak aby "rastr co jde z hajdoše se trefil do pixelů na obrazovce" polopaticky řečeno. Jinak si to ten monitor snaží "dopočítat" a vznikají duchy. to je to samé jako když máš Ful HD video ful monitor a sleduješ to ve zmenšeném okně, taky to není a nebude ostré
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 3334
Registrován: 16. 2. 2015, 11:16

24. 5. 2024, 5:48

Jinak k tomu starému hajdoši jde připojit běžný PC monitor za pár stovek
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 10134
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2024, 8:10

Nebo koupit u číňana na alíku lcd do herních automatů (cena asi 2000 jestli si to dobře pamatuju) je rozměrově naprosto stejný a funguje mi zatím 2 nebo 3 roky bez problémů.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“