"Jo přesně, jsem starej neohebnej dědek a lézt někam "za roh" už se mi nechce. Na tohle je líp vidět."
Dědkovsky chytré - huš huš

cca jak to píše Modros, hodinky proti bodu klidně ve vřeteni, no pokud potřebuješ vyklonit vřeteno o přesný úhel buď na úhlovou podložku, a nebo na sin pravítko, tak je to skutečně pomocník, než abys otáčel vřeteno dokolečka
Když dáš hodinky tak, abys na ně koukal zepředu, tak zezadu na ně pak opravdu nevidíš. Ale když je dáš tak, abys na ně viděl z boku, tak na ně vidíš z obou boků, ne? K frézce předpokládám, že máš z boků přístup. Tak malou dílnu snad nikdo nemá ..Modros píše: ↑23. 6. 2024, 3:38 .....
když na frézce která má otočné vřeteno na uhel potřebuješ 45 stupnů nebo cokoliv tak stupnice bejvaj nepřesné....tohle ti pomůže...ty to máš asi na cnc frezku tebe se to netýká
a nejednoduší je srovnat jedny hodinky na označeném bodě stolu...otočit rameno a druhé srovnat podle stejného bodu......
ale to asi víš
nevýhoda že když to otočíš tak na ně nevidíš...já mám přistup k rézce i zezadu tak s tím problém nemám
já dělal přípravek je to tak 7 let.....a používám ho jednou dvakrát do roka.....maš pravdu že se to dá udělat tak aby to bylo uživatelsky přívětivější .......pafik píše: ↑24. 6. 2024, 8:21Když dáš hodinky tak, abys na ně koukal zepředu, tak zezadu na ně pak opravdu nevidíš. Ale když je dáš tak, abys na ně viděl z boku, tak na ně vidíš z obou boků, ne? K frézce předpokládám, že máš z boků přístup. Tak malou dílnu snad nikdo nemá ..Modros píše: ↑23. 6. 2024, 3:38 .....
když na frézce která má otočné vřeteno na uhel potřebuješ 45 stupnů nebo cokoliv tak stupnice bejvaj nepřesné....tohle ti pomůže...ty to máš asi na cnc frezku tebe se to netýká
a nejednoduší je srovnat jedny hodinky na označeném bodě stolu...otočit rameno a druhé srovnat podle stejného bodu......
ale to asi víš
nevýhoda že když to otočíš tak na ně nevidíš...já mám přistup k rézce i zezadu tak s tím problém nemám![]()
To fakt nevím. Koupil jsem kdysi nějakou sadu někde ve feroně, klasickej Stanley, a s tou si tu tak jako vesele žiju a nedaří se mi jí zničit a kupodivu ani poztrácet