nože s výměnnými destičkami
Zdravím všechny, koupil jsem tady na fóru pár nožů že šrotu. Šroubky jsem rozchodil ale nějak tápu s plátky. Na nožích jsou nějaké kódy ale to Google nezná. Je nějaký fígl jak zjistit typ platku nebo jsou například do určitého průřezu nože plátky urcite velikosti. Nemyslím tvar plátků. Dikec za rady
Mezi rozměrem těla nože a typu / velikosti plátků žádná spojitost není. Na novějších nástrojích bývá již "vypáleno" jaký typ plátků a jaký šroubek / podložka / upínka tam patří.
Na starých nástrojích to nebylo. Asi by bylo nejrozumnější udělat pár fotek // s nějakým měřítkem // a dát to sem.
Na starých nástrojích to nebylo. Asi by bylo nejrozumnější udělat pár fotek // s nějakým měřítkem // a dát to sem.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
no, ona to až tak pravda není, sháněl jsem kdysi za lidovku 12x12 na cnmg 09 a světe div se nesehnal, na určitou velikost plátků se dělají až třeba větší kvadráty a třeba na cnmg 12 až od 16x16, od tý doby si ty nestandardní nože dělám sámMilan199 píše: ↑17. 7. 2024, 12:18 Mezi rozměrem těla nože a typu / velikosti plátků žádná spojitost není. Na novějších nástrojích bývá již "vypáleno" jaký typ plátků a jaký šroubek / podložka / upínka tam patří.
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
No mam za ta leta celkem sirokej vyber co pouzivam i nepouzivam, zkratka objednavka z aliku blbě nebo cinan blbě Jestli se chces stavit a vyzkouset co ti pasuje, teda vse nemam, tak neni problem
Na hobíka to asi jde...
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber a tak
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber a tak
Nechápu co je na tom co jsem napsal nepravdivého.tumlik píše: ↑17. 7. 2024, 1:17no, ona to až tak pravda není, sháněl jsem kdysi za lidovku 12x12 na cnmg 09 a světe div se nesehnal, na určitou velikost plátků se dělají až třeba větší kvadráty a třeba na cnmg 12 až od 16x16, od tý doby si ty nestandardní nože dělám sámMilan199 píše: ↑17. 7. 2024, 12:18 Mezi rozměrem těla nože a typu / velikosti plátků žádná spojitost není. Na novějších nástrojích bývá již "vypáleno" jaký typ plátků a jaký šroubek / podložka / upínka tam patří.
Dotaz zněl zda je mezi velikostí / typem držáku a plátku nějaká souvislost. Odpovídám že není což je prokazatelné - pro jeden typ plátků se dají sehnat spousty různých držáků a naopak. Rozhodně jsem netvrdil, že pro každý plátek se dá sehnat libovolný držák. Asi je evidentní, že se ten plátek musí do držáku taky vejít. A taky, že je blbost cpát do držáku velikostí odpovídající stolnímu soustruhu plátky na těžké hrubování.
Sem fakt nemá cenu něco psát.
-
Milan nezlosti sa, Roman to nemyslel v zlom, ja som to pri čítaní nechápal tak že by ti nejak zásadne oponoval. Iba nadviazal na myšlienkovú niť. Po prečítaní oboch príspevkov som mal jasno aj ja ako strojárska lama. A preto má zmysel sem písaťMilan199 píše: ↑17. 7. 2024, 4:04Nechápu co je na tom co jsem napsal nepravdivého.tumlik píše: ↑17. 7. 2024, 1:17no, ona to až tak pravda není, sháněl jsem kdysi za lidovku 12x12 na cnmg 09 a světe div se nesehnal, na určitou velikost plátků se dělají až třeba větší kvadráty a třeba na cnmg 12 až od 16x16, od tý doby si ty nestandardní nože dělám sámMilan199 píše: ↑17. 7. 2024, 12:18 Mezi rozměrem těla nože a typu / velikosti plátků žádná spojitost není. Na novějších nástrojích bývá již "vypáleno" jaký typ plátků a jaký šroubek / podložka / upínka tam patří.
Dotaz zněl zda je mezi velikostí / typem držáku a plátku nějaká souvislost. Odpovídám že není což je prokazatelné - pro jeden typ plátků se dají sehnat spousty různých držáků a naopak. Rozhodně jsem netvrdil, že pro každý plátek se dá sehnat libovolný držák. Asi je evidentní, že se ten plátek musí do držáku taky vejít. A taky, že je blbost cpát do držáku velikostí odpovídající stolnímu soustruhu plátky na těžké hrubování.
Sem fakt nemá cenu něco psát.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Icewing>
Zdar, nejlepsi bude, kdyz ke kazdemu nozi dokazes priradit desticku podle tabulky, tedy tvar, rozmery a tloustku. Pak uz hledas snadno v katalogu nebo na ali.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Vym%C4% ... ti%C4%8Dka
Zdar, nejlepsi bude, kdyz ke kazdemu nozi dokazes priradit desticku podle tabulky, tedy tvar, rozmery a tloustku. Pak uz hledas snadno v katalogu nebo na ali.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Vym%C4% ... ti%C4%8Dka
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc