ATC ISO30
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Ciao, tak u mně to vypadá takto. Mimochodem natřel jsem ten kužel a tak to vypadalo po prvním upnutí.
https://photos.app.goo.gl/woHGxeWPojptsSwX6
Vypadá to, že se to hýbe i s tím černým válečkém co je uprostřed. Ten tedy asi zajišťuje to vytlačení nástroje z dutiny, že? Pak je tedy otázka, zda jsou ty pružiny dostatečně silné na to, aby to vytlačily.
https://photos.app.goo.gl/woHGxeWPojptsSwX6
Vypadá to, že se to hýbe i s tím černým válečkém co je uprostřed. Ten tedy asi zajišťuje to vytlačení nástroje z dutiny, že? Pak je tedy otázka, zda jsou ty pružiny dostatečně silné na to, aby to vytlačily.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nahore bys mel mit klestinu pripadne klec s kulickami ktere to vtahuji
cely ten drik ktery tim hybe axialne to uvolni a pokracuje dolu az se opre a vytlaci to. to se deje pri uvolnovani nastrojebtakze v tu chvili mechanicky tlacis do te tyce/driku co jde krz vreteno a ty pruziny pretlacujes. tudiz uvolneni nastroje nedeleaji pruziny. ty naopak delaji jeho zachyceni za cep a vtazeni do dutiny. z toho plyne ze mas asi nedostatecnou silu nebo zdvih toho uvolneni. pretlacujes pruziny a k tomu jeste musis odlepit kuzel. tento druh kuzelu by tedy lepit nemel. paklize neni spatne nabrouseny.
cely ten drik ktery tim hybe axialne to uvolni a pokracuje dolu az se opre a vytlaci to. to se deje pri uvolnovani nastrojebtakze v tu chvili mechanicky tlacis do te tyce/driku co jde krz vreteno a ty pruziny pretlacujes. tudiz uvolneni nastroje nedeleaji pruziny. ty naopak delaji jeho zachyceni za cep a vtazeni do dutiny. z toho plyne ze mas asi nedostatecnou silu nebo zdvih toho uvolneni. pretlacujes pruziny a k tomu jeste musis odlepit kuzel. tento druh kuzelu by tedy lepit nemel. paklize neni spatne nabrouseny.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Vypadá to v pořádku. Tady máš průřez toho upínání - je to z katalogu Schaublin, ale princip je stejný. Po uvolnění té kleštiny má vytlačit ten střed toho upínače hříbek na trnu a uvolnit jej z dutiny.
Uvnitř vřetene je nějaká takováhle pružina // tohle je z Tecnomotoru // a ta zatahuje tu kleštinu // i s trnem //. Ten pneuválec musí tedy překonat sílu pružiny, uvolnit kleštinu a teprve pak zatlačí na upínač a uvolní jej z kuželové dutiny.
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Mám origiš tčny a hřibky přímo od Rattm Motor. Teď jsem dokoupil 5 náhradních hřibků a jsou evidentně jiné. Stejné značení, stejný obal, ale prostě jiné.
Na podpoře mi poradili, ať dám mezi trn a hřibek 0,5mm podložku. Musím nějakou vykouzlit, protože je to samozřejmě mimo rozměr bežných podložek, tak něco vykutím a vyukouším. Zatím jsem tam dal kousek 0,5mm drátu a zatáhl, Takže reálně je to asi o 0,4mm délší. Zrovna zahřívám vřeteno i s trnem, tak uvidíme co to udělá.
Mylím, že je to spíše tím, že trn se zaaretuje v dutině a ten válec, nedokáže pořádně zatlačit na hřibek a proto se neuvolní. Ale byo by super, kdyby to stačilo jen vypodložit. Tak jak to je se to nedá používat.
To mám jako valit kladivem a rvát to do stran a kdo ví co ještě... Tak to přece nemlže fungovat:(
Na podpoře mi poradili, ať dám mezi trn a hřibek 0,5mm podložku. Musím nějakou vykouzlit, protože je to samozřejmě mimo rozměr bežných podložek, tak něco vykutím a vyukouším. Zatím jsem tam dal kousek 0,5mm drátu a zatáhl, Takže reálně je to asi o 0,4mm délší. Zrovna zahřívám vřeteno i s trnem, tak uvidíme co to udělá.
Mylím, že je to spíše tím, že trn se zaaretuje v dutině a ten válec, nedokáže pořádně zatlačit na hřibek a proto se neuvolní. Ale byo by super, kdyby to stačilo jen vypodložit. Tak jak to je se to nedá používat.
To mám jako valit kladivem a rvát to do stran a kdo ví co ještě... Tak to přece nemlže fungovat:(
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak jsem to i udělal, ale zase nechci aby mi to tam plandalo a pak na to zapomenu... Musím to mít dotažené. Ale našel jsem jenoduché řešení. Zítra něco pofrézuji tak ucvidíme.
Na prázdno to otevírá normálně.
Na prázdno to otevírá normálně.
Podle mě nemá smysl kužely potírat jakýmisi oleji a pod. Výrobce vřeten jednoznačně předepisují pouze očištění a postříkat sprejem Teflub. Ovšem naprosto relevantní radu jsi už dostal v srpnu od Milana. Zřejmě proto mají průmyslové dřevoobráběcí stroje běžně multiplikátor s 5 litrovým vzdušníkem a předepsaným tlakem 10-11,5 bar.
Přesně tytéž problémy, které tu obsáhle řešíš mají mí zákazníci, kterým ten multiplikátor odešel, nebo je nastavený na nižší tlak.
Přesně tytéž problémy, které tu obsáhle řešíš mají mí zákazníci, kterým ten multiplikátor odešel, nebo je nastavený na nižší tlak.
- LukasGunther