Asi to bude tím že že to tak je, co si třeba přečíst co píše Mario Draghi ve zprávě pro EU.
No napadá mě název tématu ,,proč jsou někteří ......a ženou průmysl v EU do ...... a jiní jim při tom tleskají a pochlebují "
Asi to bude tím že že to tak je, co si třeba přečíst co píše Mario Draghi ve zprávě pro EU.
Provádí se několikastupňové čištění. V první fázi rozdělení oleje usazeného na hladině gravitací a oddělení nerozpuštěných látek sedimentací. Potom deemulgace koagulačním činidlem. Rozrazí to emulzi a vyrazí to olej na hladinu, který se oddělí buď sedimentací nebo se váže na bentonit. Proces se může opakovat. Následuje zpravidla vhodná filtrace, na kalolisu, nebo na filtru s aktivním uhlím. Konečná je biologické čištění. Proces se řídí obsahem a druhem ropných látek. Stejně se čistí i řezné emulze obsahující zpravidla i rostlinné oleje, kde je dobré biologické odbourávání. Technologií je mnoho a všechny velice účinné. Jedná se o samostatný vědní obor a to velice zajímavý.
Já ti to nevyvracim, jen konstatuju, že jsi opět využil lehké hospodovitosti aktuální diskuze, aby jsi to do ní nacpal, i když je úplně o něčem jiném. Evidentně si o tom chceš povídat, tak proč to řešíš takto, místo aby sis na to našel nebo založil téma odpovídající? Pojmenuj si ho, jak chceš
Díky. Tohle je už z vymrazovačky, stejně tam to ropné cosi doleze smíchané s vodouEkolog píše: ↑22. 9. 2024, 9:32 Jinak dnes každý pořádný kompresor má tzv. vymražování kondenzátu, kde je olej odloučen gravitačně a následně na sorpčním filtru z aktivního uhlí.
200 ml kondenzátu co mám v domácím kompresoru za rok vyleju na kompost. Těch pár gramů oleje, co to obsahuje je za 4 týdny rozloženo a navíc mi v kompostu narostou baktérie rozkládající ropné látky. A příští rok tam mám po překopávce okurky jako dýně.
Také se používal dvojchroman draselný (červená krystalická látka), někdy ve směsi s dusitanem sodným. Funguje to výborně, dnes pro toxicitu, karcinogennost a senzibilizaci absolutně vyloučené.
Nemusi znat chemii, to vubec - staci, aby respektovali znalosti ostatnich ...