Ahoj vespolek.
Zvažuju retrofit soustruhu, možná dvou, na nějaký azijský systém, včetně pohonů. Nejvíc se mi zamlouvá 25i od GSK. Evokuje mi Fanukácký Manual Guide. Nemám znalosti takovou přestavbu sám realizovat, takže otázka zní, zda se někdo z vás tomu věnuje (Robokop?) nebo může dát tip na koho se obrátit. Funguje gskcnc.cz? Nemusí to být nutně přestavba "na klíč". Byl bych asi schopný komponenty vytipovat, z číny koupit, osadit, natahat kabely. A to je tak všechno. PLC a oživení vůbec.
Stručně ke stroji. Bylo by to Emco 340. Chtěl bych dodělat naháněčky, ale nejsem si ještě jistý v provedení C osy. Vřetenový motor od SZGH by ji měl umět a s přidanou hydraulickou brzdou by to snad mohlo fungovat. Nízký tlak pro přibržďování při plynulém polohování, vysokotlak při aretaci. Na Emcu 345 mám dokonce bez brzdy a funguje to dostatečně. Nebo méně finančně náročný motor na vřeteno + připojované servo c osy. Nevím, co by bylo náročnější na odladění.
Máte někdo zkušenosti s NCT? Otázek bude samozřejmě víc, ale to případně později...
Zatím díky za případné reakce a tipy
retrofit Emco
Dostal jsem hrubý odhad podle podobné přestavby z gskcnc.cz. Nevím, jestli to mohu uvést, tak to jen nastíním a případně smažu. Částka je sedmimístná. Nevím jestli s nebo bez daně, ale tak jako tak je to pro mě hodně. Vypadá to tedy na samostudium a za pět let hurá do akce. I když si přiznávám, že na to mozkovou kapacitu dávno nemám.
Představujeme si všichni sedmimístnou částku jako jednotky mega?
Klidně to uveď, jen musíš prostudovat, jestli jejich cena není třeba komplet, výměna všeho, šroubů, lineárů, laku... zkrátka stav nového stroje. Coz asi nepožaduješ, když se do toho chceš pustit sám
Klidně to uveď, jen musíš prostudovat, jestli jejich cena není třeba komplet, výměna všeho, šroubů, lineárů, laku... zkrátka stav nového stroje. Coz asi nepožaduješ, když se do toho chceš pustit sám
Na hobíka to asi jde...
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber a tak
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber a tak
Jako slabé jednotky mega. 1,2 mil. Kč. Uvedl jsem hrubé požadavky:
- řídící systém, který řídí i plynulou C osu (transformace C/Y).
- vřetenový servo motor, cca 7,5kW , schopný C osy. + driver
- 2x osový servo motor, 1-1,5kW ,max 110mm příruba, 1x s brzdou + drivery
- 1x servo motor poháněných nástrojů, 2,5kW 2500ot/min, 130mm příruba + driver
+ stroj má elektromechanický revolver Sauter, hydraulicky ovládané upínání a koníka.
"Chceš pustit sám" neni přesné. Budu donucen
- řídící systém, který řídí i plynulou C osu (transformace C/Y).
- vřetenový servo motor, cca 7,5kW , schopný C osy. + driver
- 2x osový servo motor, 1-1,5kW ,max 110mm příruba, 1x s brzdou + drivery
- 1x servo motor poháněných nástrojů, 2,5kW 2500ot/min, 130mm příruba + driver
+ stroj má elektromechanický revolver Sauter, hydraulicky ovládané upínání a koníka.
"Chceš pustit sám" neni přesné. Budu donucen
Pokud seš samostatná jednotka, jak píšeš. Tak se určitě ozvy.
https://zz912.webnode.cz/suf-16-cnc/
https://zz912.webnode.cz/suf-16-cnc/
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz