Organizace dílny
Vážení kolegové. Přestal mne bavit nepořádek v dílně a stále zaprášené nářadí a hledám tedy způsob, jak "uklidit". Nejlevněji mně zatím vycházejí skříně na výkresy A1 z hlediska poměru ukládací plocha/cena. Mám však jisté pochybnosti, zda nosnost 40kg/zásuvku o rozměru 986x748 stačí. Máte s tím někdo praktickou zkušenost?
Má pravdu, předsedo. Třeba něco z tohodle .... https://www.kovovynabytek.cz/vybaveni-p ... sl/c-5209/
Ty výkresové skříně unesou nesmysl, aspoň ty staré zelené od Kovony. Mám je zaskládané na výšku šuplíčků frézama, vrtákama, nožema atd., defakto je celý prostor vyplněný železem a šuplíky drží, výsuvy vysouvají. Spodních 5 jsem upravil ze tří jeden a ze dvou jeden, nadvařil jsem čela plechem, a mám vlastně dva vysoké šuplíky, kde mám univerzálky, kleštiny, v nižším jsou válcové frézy a upínače. Celkově desítky a desítky kil a skřín funguje normálně už pár let.
Kamarád má heslo, že do malého prostoru je třeba mít všechno na míru, což je ideální řešení, ale ne každý má tu možnost.
Co se týče věcí na kolečkách, buď je asi člověk miluje nebo nenávidí, nic mezi. Chápu, že je to "praktické", ale já spíš vyznávám systém "šáhnu a mám". Všechno musí mít pevné jednoznačné místo.
Kamarád má heslo, že do malého prostoru je třeba mít všechno na míru, což je ideální řešení, ale ne každý má tu možnost.
Co se týče věcí na kolečkách, buď je asi člověk miluje nebo nenávidí, nic mezi. Chápu, že je to "praktické", ale já spíš vyznávám systém "šáhnu a mám". Všechno musí mít pevné jednoznačné místo.
Předpokládám, žes u těch spojených "horních" vykrojil dna a boky spojil, takže dno zůstalo pouze u té dolní a tím jsi získal vyšší šuplík. Rozumím tomu takto správně? Nebo jsi nechal jen ten spodní šuplík a pouze mu zvedl čelo?Tom Dvk píše: ↑9. 11. 2024, 2:10 Ty výkresové skříně unesou nesmysl, aspoň ty staré zelené od Kovony. Mám je zaskládané na výšku šuplíčků frézama, vrtákama, nožema atd., defakto je celý prostor vyplněný železem a šuplíky drží, výsuvy vysouvají. Spodních 5 jsem upravil ze tří jeden a ze dvou jeden, nadvařil jsem čela plechem, a mám vlastně dva vysoké šuplíky, kde mám univerzálky, kleštiny, v nižším jsou válcové frézy a upínače. Celkově desítky a desítky kil a skřín funguje normálně už pár let.
Neměl bys prosím fotku upravených šuplíků? O stejné úpravě uvažuji a rád bych se inspiroval.
Nemá někdo doma tohle? https://eur.vevor.com/drill-bit-dispens ... 21?lang=cs
Nebo jiné velikosti od vevoru?
Nebo jiné velikosti od vevoru?
SU50,FA2V