Kryptoměna

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
gaminn

18. 11. 2024, 5:11

atlan píše: 18. 11. 2024, 4:26 Asi preto ze ma zaujima ci bude stat rozok aj zajtra 1 btc alebo 1.3Btc ked uz to chcete pouzivat ako platidlo. Zaujimave ze ti vadi ze si prisiel za 3roky o 30%,predvidatelne ale nevadi ti ze zajrra nebudes mat co zrat ked btc padne o 90%
Jak zajímavé? Vždyť to přesně odpovídá tomu, co jsem napsal v předchozím příspěvku - ohledně financí/investic/peněz se rozhoduji v dlouhodobém horizontu. Vadí mi dlouhodobý pokles hodnoty fiatu. Nemám problém s krátkodobými výkyvy bitcoinu. Chápu, že ty to tak mít nemusíš, že se rozhoduješ na kratší časové ose, kdy by ti třeba větší krátkodobé výkyvy mohly způsobovat problémy. Nicméně bych ti stejně poradil - zkus odzoomovat a zkus odfiltrovat těch pár měsíců, kdy se bitcoin drží na extrémních hodnotách (v plusu i v minusu). Pak možná dojdeš k tomu, že dlouhodobost rozhoduje a že nějaký momentální propad, kdy ti rohlík na pár měsíců zdražil z 1 na 2 btc je irelevantní, protože víš že si za nějaký čas koupíš ty rohlíky za 1 btc 3, kdežto u fiatu jen půlku.

Argument s propadem bitcoinu o 90% není fér, něco takového se naposledy stalo před cca 10 lety. A připomněl bych, že tyhle propady se s oblibou počítají od úplně špice po nejnižší dno, což jsou opět relativně krátkodobé okamžiky, které se s nákupem/prodejem bitcoinu nepodaří trefit skoro nikomu.
Naposledy upravil(a) gaminn dne 18. 11. 2024, 5:38, celkem upraveno 1 x.
Pepa z depa

18. 11. 2024, 5:25

.. jak je vždycky nejmoudřejší kolem BTC ten, kdo o něm nic neví a rozhodně nechce!!! vědět :D . To mě fascinuje :lol: ... zvažte prosím tenhle obrázek a zamyslete se, děkuji :wink:
BTC koš.jpg
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
lapa
medaile za lepsi forum

18. 11. 2024, 5:29

Pepa z depa píše: 18. 11. 2024, 5:25 .. jak je vždycky nejmoudřejší kolem BTC ten, kdo o něm nic neví a rozhodně nechce!!! vědět :D . To mě fascinuje :lol: ... zvažte prosím tenhle obrázek a zamyslete se, děkuji :wink:

BTC koš.jpg
Hele, nestranim zadne strane, ale dej tam jeste hodnoty mezd/prijmu - bezneho cloveka ... :lol: ... urcite to tam, odkud mas ten kos, nekde je ...
Takhle to je obvykla pravda, nic nez pravda, ale ne cela pravda ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

18. 11. 2024, 5:46

lapa píše: 18. 11. 2024, 11:29
pafik píše: 18. 11. 2024, 10:34
lapa píše: 18. 11. 2024, 10:05 Prijde mi ponekud kouzelne, jak se neveri oficialnim menam (jakozto "statnim produktum"), ale nemovitostem, ktere jsou pouze "elektronickou evidenci" garantovanou pouze statem (ze to bude fungovat i dal, az se staty zhrouti - coz je namitka proti fiatum ...) se tak veri ... :lol: ... ano, absurdni namitka, ale pouze do urcite miry ...
Mozna jsou tedy jeste zeme, kde je katastr v papirech ...
A to, ze mam neco na papire - prevodni smlouvy, vypisy z katastru atd. - funguje jen do te doby, dokud funguji autority, ktere to jsou schopny garantovat - az ty autority uz autoritami nebudou, pak bude platit to, ze vetsi pes ...
Mě spíš fascinuje, že někdo věří virtuálním měnám, které jsou podložené jen jakousi domluvou, že to bude takhle. A jestli si myslíš, že až padnou ty autority, o kterých mluvíš, budou platit virtuální měny, tak to jsi dost naivní.
Klasicka manipulace diskuse - vyvracis mi, co ja netvrdim ... udelals to umyslne, nebo jen tak z prehlednuti?
Tedy - ja netvrdim, ze bude platit bitcoin - jen mne zarazila na soucasna duvera i neduvera ve stat, tak jak jsem napsal :).
Ja a BTC - porad plati, co jsem psal kdysi - pekna hracka, na ktere se da malo prodelat a hodne vydelat - a to plati porad, vzhledem k tomu, co jsem do toho kdysi vrazil vzhledem k tomu, jaky podil to bylo vzhledem k ostatnim mym "investicim".
Tak sorry, nějak jsem z toho tvýho pochopil, že horuješ pro "jakoměny" .
lapa
medaile za lepsi forum

18. 11. 2024, 6:01

pafik píše: 18. 11. 2024, 5:46 Tak sorry, nějak jsem z toho tvýho pochopil, že horuješ pro "jakoměny" .
No, ja je nezavrhuju ani nevzyvam - ale myslim, ze to je neco noveho - neco, cemu S. Lem rikal (nejsem si zcela jist presnym znenim) "bod zvratu" - je to venku, uz se to nevrati zpet a je celkem nejasne, jak to dopadne ...
Tech stupnu volnosti je asi prilis mnoho a "stavovy prostor" je taky asi docela velky a asi i dost neznamy ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

18. 11. 2024, 9:24

Pepa z depa píše: 18. 11. 2024, 5:25 .. jak je vždycky nejmoudřejší kolem BTC ten, kdo o něm nic neví a rozhodně nechce!!! vědět :D . To mě fascinuje :lol: ... zvažte prosím tenhle obrázek a zamyslete se, děkuji :wink:

BTC koš.jpg
Jak tak na ten obrázek koukám, tak jsem si vzpomněl na vtip:
Dneska jsem výhodně vyhandloval psa za sto tisíc. Vyměnil jsem ho za dvě kočky po padesáti tisících.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“