Takto som to nemal rozhodene ale keď som odklopil predný kryt tak tam bola vazelina. A olej ti tam kade prichádza? Cez tú malú dierku?
Soustruh SUI32 nebo SUI40
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Ahoj,
tak mám ve hledáčku další stroj. Tentokrát je to SUI50 (klasická převodovka). Jak už zaznělo, tak vřeteno je trvale namazaný vazelínou.
Manuál od stroje sice mám ale bez obrazový části a nejsem moc moudrej z mazání převodovky a suportu. Podle různých fotek jsem našel (asi
) 3 olejoznaky ale netuším jestli se jedná o “stavoznaky” hladiny oleje anebo o kontrolní okýnka fungujícího mazání? Suport je mazanej automaticky při zapnutým posuvu nebo tam je třeba nějaký tlačítko…?
Mohl by mi prosím někdo znalý popsat systém mazání těchto strojů?
Moc mi to pomůže, díky
P.S.: fotky neukazují stroj na prodej. To by byla dobrá koupě…
tak mám ve hledáčku další stroj. Tentokrát je to SUI50 (klasická převodovka). Jak už zaznělo, tak vřeteno je trvale namazaný vazelínou.
Manuál od stroje sice mám ale bez obrazový části a nejsem moc moudrej z mazání převodovky a suportu. Podle různých fotek jsem našel (asi

Mohl by mi prosím někdo znalý popsat systém mazání těchto strojů?
Moc mi to pomůže, díky

P.S.: fotky neukazují stroj na prodej. To by byla dobrá koupě…

FA3V_V20_CZ1337G_Pilous ARG130_Kowax GeniMig 250LCD_Orlík 2JSK75
Ahoj,
tak mám za sebou další prohlídku. Tentokrát SUI50/1500. Ke stroji je bohatý příslušenství ale bohužel jsem zase nekoupil…
Lože v místě pod univerzálkou je už opravdu hodně prodřený a navíc blblo zapínání strojního posuvu. V minulosti se v tom už asi někdo hrabal, protože přední víko suportu mělo místo těsnění všude nablitej červenej silikon na motory.
Můj zájem o koupi soustruhu pořád platí.
Budu rád za jakoukoliv nabídku nebo i tip. Točnou délku mohu mít max. 1500mm
tak mám za sebou další prohlídku. Tentokrát SUI50/1500. Ke stroji je bohatý příslušenství ale bohužel jsem zase nekoupil…

Lože v místě pod univerzálkou je už opravdu hodně prodřený a navíc blblo zapínání strojního posuvu. V minulosti se v tom už asi někdo hrabal, protože přední víko suportu mělo místo těsnění všude nablitej červenej silikon na motory.
Můj zájem o koupi soustruhu pořád platí.

Podle tmelu poznáš opraváře, váha 2 tuny, 10,-/ kg, naskle. A pak to rozhodit a udělat. U těch SUI pokud nejsou z údržby bude problém. Proto byla na tom vždycky líp exotika, ty 16K, nebo ZMM.. ale upřímně podle rozpočtu, a kolem 50ti k, bych zázraky nečekal. Pěkný ZMM padesátkový velikosti jsem měl nabídku kolem 150 bez DPH. Moje 16k byla za 30, funkční, plochy vůle maj, ale neomezuje mě to, byl hnusnej a mazanej vodou.
Ale určitě buď v klidu, ono všechno má nějakej důvod, a nakonec se Stázina dostane Kubovi za manželku. Všechno co jsem si usmyslel jsem nakonec sehnal, a taky to kolikrát nebylo napoprvý. Nejhorší by bylo koupit drahou ludru.
Ale určitě buď v klidu, ono všechno má nějakej důvod, a nakonec se Stázina dostane Kubovi za manželku. Všechno co jsem si usmyslel jsem nakonec sehnal, a taky to kolikrát nebylo napoprvý. Nejhorší by bylo koupit drahou ludru.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Za tuhle SUI chtěl majitel 95. tisíc, což bych byl ochotnej zaplatit, kdyby stroj byl v cajku. Rozpočet mám si myslím docela obstojnej, klidně bych ještě něco přihodil ale taky “nejsu milionár “DwPetr píše: ↑20. 12. 2024, 7:39 Podle tmelu poznáš opraváře, váha 2 tuny, 10,-/ kg, naskle. A pak to rozhodit a udělat. U těch SUI pokud nejsou z údržby bude problém. Proto byla na tom vždycky líp exotika, ty 16K, nebo ZMM.. ale upřímně podle rozpočtu, a kolem 50ti k, bych zázraky nečekal. Pěkný ZMM padesátkový velikosti jsem měl nabídku kolem 150 bez DPH. Moje 16k byla za 30, funkční, plochy vůle maj, ale neomezuje mě to, byl hnusnej a mazanej vodou.

Ono je obecně docela problém něco kloudnýho sehnat. Ať už je to SV, SUI anebo něco jinýho. Nejvíc mě štve, jak jsou lidi schopný lhát do telefonu jak je to všechno krásný a v dobrým stavu. Po třech hodinách jízdy pak člověk zjistí, že to není pravda. Na Facebooku jsem dostal asi 5. nabídek, po prosbě o zaslání fotek se už nikdo neozval…

Naštěstí si obráběním jen přivydělávám a mám to spíš pro zábavu, takže čas nějak nehrotím. Schválně sem i píšu výsledky těch prohlídek, třeba to někomu pomůže…
Oplatí sa počkať. Tá mrdka čo si bol pozrieť je drahá aj za šrotovú cenu. Mysli na to že SUI je oproti SV18 oveľa zložitejší stroj a dostupnosť dielov je dosť obmedzená a ceny vysoké. Zvlášť keď to nepotrebuješ hneď treba vydržať a striehnuť inzeráty. Pre inšpiráciu pridávam foto môjho stroja. Stál ma 5500€.
Schválně jsem ještě koukal na fotky a zarazilo mě, že nový SUIL je oproti klasickýmu SUI o víc jak tunu lehčí…
Jasně, není tam ten stejnosměrnej motor a vpravo bedna s elektronikou ale o víc jak tunu?

Převzato od robota
2. **SUIL 40**: - Verze **SUIL 40** se liší především tím, že má **"lože s vybráním"**. Vybrání v loži umožňuje obrábění větších obrobků o větším průměru blízko sklíčidla. - Toto provedení je vhodné pro práce, kde je potřeba upevnit a obrábět obrobky, jejichž průměr by u standardního lože překročil maximální točný průměr. - Jinak má SUIL 40 v zásadě stejnou konstrukci a výbavu jako SUI 40, rozdíl je tedy hlavně v úpravě lože.
2. **SUIL 40**: - Verze **SUIL 40** se liší především tím, že má **"lože s vybráním"**. Vybrání v loži umožňuje obrábění větších obrobků o větším průměru blízko sklíčidla. - Toto provedení je vhodné pro práce, kde je potřeba upevnit a obrábět obrobky, jejichž průměr by u standardního lože překročil maximální točný průměr. - Jinak má SUIL 40 v zásadě stejnou konstrukci a výbavu jako SUI 40, rozdíl je tedy hlavně v úpravě lože.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...