Prosim o radu,
mam valec s ozubenim (31 zubu modul 3,5) a pres toto ozubeni je drazka asi pro .segrovku .. nevim.
Model jsem dostal ve stepu a potreboval bych tuto drazku prozatimne skryt - odstranit.
V Solidworksu 2015 jsem dal prime upravy , oznacil prochy co nechci a dal proved.
Jednoduche a rychle.
Ted mam Solidworks 2021 a na druhem pocitaci 2025 a nemohu najit tuto starou funkci.
Poradi nekdo???
Dekuji predem za rady
Solidworks prima uprava
Ono dost zalezi na tom, ci mas model generovany solidom so vsetkymi features, alebo importovany model, napr. zo stepka. V prvom pripade to spravis uplne rovnako, ako si pisal, v druhom zalezi, ako moc je dokurveny model. Ak je import len ako jeden subor, tak spravis prd. V takom pripade tu drazku jednoducho vypln cez niektory boss
edit: neviem citat, pises, ze mas step. tak plati bod cislo dva. Solid sice ma funkciu recognize, ale slusne to funguje len na uplne jednoduche tvary. A pravdepodobne mas na mysli aj tak uplne iny postup. Nevadi, uz to tu necham.
edit: neviem citat, pises, ze mas step. tak plati bod cislo dva. Solid sice ma funkciu recognize, ale slusne to funguje len na uplne jednoduche tvary. A pravdepodobne mas na mysli aj tak uplne iny postup. Nevadi, uz to tu necham.
-
Ano je to ve STEPu. 99% modelu mi tak dodavaji.jean píše: ↑13. 2. 2025, 5:39 Ono dost zalezi na tom, ci mas model generovany solidom so vsetkymi features, alebo importovany model, napr. zo stepka. V prvom pripade to spravis uplne rovnako, ako si pisal, v druhom zalezi, ako moc je dokurveny model. Ak je import len ako jeden subor, tak spravis prd. V takom pripade tu drazku jednoducho vypln cez niektory boss
Ten druhy pripad co popisujes se dal take dost jednoduse opravit-upravit. Stacilo vymyslet jak postupne opravovat. Rikam v 2015 jsem nemel problem . V novejsi verzi nemohu najit kde tato funkce se voli. Mel jsem prime upravy a ted ...???
Tahle zalozka 'prime upravy' mi zmizela uz nekolikrat, od 2018 az do 2024.
Mam pocit ze se to vzdycky stane pri praci v rezimu velkych sestav pri pouzivani SpeedPak.
Driv jsem to resil tak, ze jsem zresetoval rozhrannj do defaultu. Tim ale clovek prijde o vsechna prizpusobeni.
Jine reseni je, udelat si vlastni novy toolbar nebo prizpusobit existujici jiny.
Ty jednotlive funkce vtotiz sw porad jsou. Jen nejsou seskupene v 'prime upravy'.
Takze jsem si ty funkce co z nich pouzivam ( odstranit telo, rozdelit, kombinovat...) proste nahazel do toolbaru Prvky. Viz obr. Radim udelat totez. Normalne pres prave tlacitko...vlastni...a panely zkratek.
Mam pocit ze se to vzdycky stane pri praci v rezimu velkych sestav pri pouzivani SpeedPak.
Driv jsem to resil tak, ze jsem zresetoval rozhrannj do defaultu. Tim ale clovek prijde o vsechna prizpusobeni.
Jine reseni je, udelat si vlastni novy toolbar nebo prizpusobit existujici jiny.
Ty jednotlive funkce vtotiz sw porad jsou. Jen nejsou seskupene v 'prime upravy'.
Takze jsem si ty funkce co z nich pouzivam ( odstranit telo, rozdelit, kombinovat...) proste nahazel do toolbaru Prvky. Viz obr. Radim udelat totez. Normalne pres prave tlacitko...vlastni...a panely zkratek.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
-
Presne to je ono. Pravim tlacitkem a zobrazit funkci.Dawe píše: ↑14. 2. 2025, 9:40 Tahle zalozka 'prime upravy' mi zmizela uz nekolikrat, od 2018 az do 2024.
Uz to jede a zacinam znovu pouzivat. !!!Funguje to !!!
Moc diky
Proc? Kdyz to je step v AP214 nebo 242 (takze skoro vzdycky) tak to funguje naprosto bezproblemove i na velikych sestavach a clenitych telech. Nejdele trva potom tim seznamem prolistovat. Rozhodne to je lepsi nez detekce features (krom parasolidu).
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo